Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Betent stortå. Kjøtt stikker opp.


Pop-fiske

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har da ein betent tå. Har hatt det mange ganger før. Men no er det verre. Har rivd av sidene av stortånagla. Innside og utside. Og det stikker opp kjøtt (vilkjøtt trur eg me kallar det) Det er sjukt vondt å røre på det. Tek grønsåpebad, lar det tørke og smører på Fucidin. Heilte tåa er i grunn blitt rød no.Og kjøttet som stikker opp er rødt.

 

Tips til noko eg skal gjer? Vurderer fotpleie, men er redd for å gå dit, for eg greier ikkje å ta på det sjølv. Og sist eg var der, so pirka ho so inni helvette på det betente :cry:

 

Og visst eg skulle reise dit, har du ein anelse om kva dei vil gjer ?:p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel rundt heile året. Har skjedd mange gangar at det er vanlig betennelse, pga eg brukar små fotballsko ;) Hadde fått ein stempling, so negelen knakk litt, var so irriterande at eg berre reiv den av på sida :whistle: So det har ikkje noko med årstidene å gjer ?;)

 

Men skal seiast, det kjemer litt væske ut av den, men det er blitt mykje bedre! So det er berre lit fuktig der no...

Lenke til kommentar

Ok. Fordi hvis det skjer på spesielle årstider, gjerne i tider hvor du bruker store sko, kan du ha atopisk vinterfot. Men, ser ut som jeg har sett ganske bra feil på beskrivelsen din, så det er nok ikke det. Men hvis det blir verre er det bare å komme seg til lege ;)

Lenke til kommentar

Du vet, du kan faktisk få en operasjon som gjør det der lettere å forhindre? Storebroren min har hatt en sånn, og nå får han bare betente tær om han ikke tar vare på dem i det hele tatt på lenge.

 

Et annet tips: Skaff deg sko som er store nok og har god passform, fotball eller ei.

Lenke til kommentar

Kom deg til legen. Eg hadde óg betendelse i same tå fleire gonger - heilt til eg opererte skikkeleg.

Fyrste gongen tok dei berre vekk det betente, uten noko bedøvelse. Smerteterskelen min har aldri nådd eit slikt nivå.

Andre gong gjekk eg til noko kirurg greier, og dei bedøva skikkeleg, og skar vekk ein del av tåa slik at ikkje noko gror nedi igjen. Det var riktignok ganske vondt etterpå, med 4-5 sting i tåa, men eg er meg evig takksam for å ha gjort det. No kjem det aldri meir att. Anbefales!

Lenke til kommentar

Atopisk vinterfot er det ikke. Det er en eksem som tørker huden din, og gir deg dype, til tider blødene sprekker i huden under foten, og i håndflatene. Det er ikke moro. Får det særlig der huden er "leddet" mellom fot og tå, og mellom tærne.

 

Har hatt det selv i 10 år, det var lite moro. Vann gjorde det verre, sov med plastposer på føttene hver natt med salisylsyrevasilin på, til tider også kortisonkrem.

 

Hadde jeg ondt, og fikk vann på føttene klarte jeg ikke gå engang.

 

Så nei, ikke vinterfot ;)

Lenke til kommentar

ok;) Takker for svar. Men, kva vil legen evt. gjer ?

 

Jeg er ikke medisiner, men ut fra hva du skriver, har du det som kalles inngrodd tånegl. Når du river av sidene på neglen, vil den fort bli litt splintret - og splintrene graver seg inn i tåen.

 

Det beste rådet er derfor å klippe neglene ordentlig og ikke rive noe som helst. Men dette rådet kommer litt sent i ditt tilfelle..

 

Hva legen vil gjøre? Han vil kanskje gi deg lokalbedøvelse, klippe opp neglen ned til roten og skrape bort noe av vevet ved knokkelen slik at neglen ikke vokser ut like bredt igjen. Alternativt vil han klippe bort splintrene som forårsaker plagene.

Lenke til kommentar
  • 10 år senere...
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...