Gå til innhold

Gravid jente banket opp, mistet fosteret. Mord?


  

78 stemmer

  1. 1. Er dette mord, og burde de siktes deretter?

    • Ja
      53
    • Nei
      25


Anbefalte innlegg

Men, straffelovens paragraf 245:

 

Den som avbryter svangerskap eller medvirker hertil uten at de lovlige indikasjoner for et slikt inngrep er til stede, eller uten at vedtak om avbrudd er truffet av noen som har myndighet til det, straffes for fosterfordrivelse med fengsel inntil 3 år. Hvis handlingen er utført i vinnings hensikt eller under særdeles skjerpende omstendigheter for øvrig, er straffen fengsel inntil 6 år. Har gjerningsmannen handlet uten kvinnens samtykke, anvendes fengsel inntil 15 år, men inntil 21 år såfremt hun omkommer som følge av forbrytelsen.

Dette hadde jeg tenkt å poste også :)

 

Håper norges lover brukt brukt for hva de er verdt, og at gjerningspersonen blir dømt til 15 års ubetinget fengsel, dog det alltid blir litt kortere dom, trist nok.

 

På mange måter synes jeg ikke dette var mord, men om voldshandlingen ikke ble gjort (og moren ikke hadde valgt å ta abort av egen fri vilje senere) ville jo fosteret ha blitt til en person, med tanker, meninger og følelser. Så for meg blir det bare et spørsmål om tid. "Symbolsk" og etisk sett er det i høyeste grad et mord, og bør straffes deretter. Skrekkelig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...

Jeg stemte nei. Jeg vil ikke si det er mord, at det var en uheldig bi-effekt av slagene. Vil si det havner i samme kategori som at personen blir permanent hjerneskadet. Det er ikke mord, men du fratar personen livsevnen og dermed ødelegger muligheten for å utnyttte livet.

 

Galt? Definitivt. Mord? Nah.

Lenke til kommentar

Om man skal sikte denne kvinnen for drap, må man nesten sikte alle abortleger i Norge for drap.

Jeg vil tippe mange vil hevde at dette er mord, men jeg ser ikke noe forskjell på dette og abort. Den eneste forskjellen her er at offeret ikke vil ha ungen fjernet* ((..) offeret ikke ville dø).

 

Det er igrunn dette som utgjør forskjellen mellom drap, og aktiv dødshjelp, er det ikke?

 

Når man først trekker denne parallellen, så synes jeg utsagnet ditt blir noe tynt. Rent teknisk er det også en stor forskjell på handlinger gjort av et yrkesrettet motiv, og handlingsrettet motiv (jmf.: "utforører abortleger mord?").

 

Jeg stemte forøvrig "nei". På et vis synes jeg dette kan klassifiseres som mord, eller overlagt drap. Det var tross alt intensjonene. Men samtidig er ikke det ikke en identitet* de "dreper"; det de gjør er heller å frarøver morens identitet.

 

* Med identitet tenker jeg på noe som: "Hei, jeg heter Ola, jeg er 26 år og husker den gang da..." Altså en form for selvbevissthet hvor du evner å plassere deg selv. Slik sett går dette veldig utover moren, men moren lever definitivt. Så mord? Kanskje..

 

Upassende spøk i spoiler:

 

Den avdøde kan i alle fall ikke sikte overfallspersonene for mord. :ph34r:

 

Endret av cuadro
Lenke til kommentar

Legemsbeskadeligelse av kvinnen, med det resultat at hun spontanaborterte. Det var kvinnen som fikk smerten ved dette, og hun som blødde. Barnet var ikke noe menneske, og det var derfor ikke mord, bare grov vold mot kvinnen.

Husk at det er VELDIG lett å miste menneskeligheten når en glor seg blind på lovverkets spissfindigheter... Like farlig som å dømme noen den andre veien det....

 

De gjorde dette FOR at kvinnen skulle abortere, ikke bare for å skade kvinnen... Er nok en del sjalusi inne i bildet også her, siden barnefaren lar en annen kvinne utøve volden... En måte for ham å si at kvinnen han venter barn med ikke betyr noenting for ham ovenfor den andre kvinnen, som er såpass sjalu at hun faktisk gjør dette selv...

 

Uansett er det en fryktelig trist setting. Og de som gjorde dette fortjener straff både fordi de med viten og vilje har sparket og slått kvinnen for å få henne til å abortere og for å ha skadet kvinnen. Uvettig og dumt å gjøre slikt og vitner om stor uforstand og disrespekt for andres ved og vel pluss at de var villige til å ødelegge sin ungdom ved å gjøre dette.... Konsekvens og årsak, som den godeste lisbeth salander ville sagt... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...