Gå til innhold

Kamptråd - Rosenborg Ballklub vs SK Brann 14/4 (3-0)


DJ_Dark

  

39 stemmer

  1. 1. Hvem vinner kampen?



Anbefalte innlegg

rosenborglogo.pngvsbrannlogo.png

 

Tippeliagen

Lerkendal Stadion, Trondheim

14. april 2010 kl 20.00

TV2/TV2 HD

tv2.gif

 

 

Kampen

 

Trondheim mot Bergen. Kjernen mot Bataljonen. Topp mot bunn. Det er klart for Rosenborg mot Brann, en klassiker i Tippeligaen og norsk fotball.

Dette er en kamp som normalt inneholder mange mål. Det gjelder både for kampen på Lerkendal og Brann stadion. De siste to årene har resultatet blitt 1-1, mens RBK vant 3-0 i 2007. De siste fem årene har Rosenborg hatt fordelen over Brann på Lerkendal og statistikken viser 2-3-0. Rosenborg er inne i en fin flyt og befinner seg på 3. plass på tabellen bak Aalesund og Tromsø. Brann på den andre siden har hatt en mildt sagt elendig sesongstart og befinner seg på en 14. plass, med kun Kongsvinger og Hønefoss bak seg. Med kun en seier på fem kamper begynner Bataljonen å bli utålmodige og da laget tapte 3-4 mot Start på Brann stadion skrek fansen om forandring og at styret skulle trekke seg. I tillegg har Brann-patriot Davy Watne satt i gang med slaktingen sin på TV2. Brann har med andre ord hatt en mindre god sesongstart. Rosenborg på den andre siden har startet litt ujevnt, men har allerede tatt to seire i noe som regnes som de to vanskeligste bortekampene, nemlig mot M**** og Odd. Brann er i trøbbel, mens det virker som at Rosenborg har lagt trenerdiskusjonen bak seg og fokuserer nå 100% på det som skjer på banen. Derfor vil jeg tro at Rosenborg tar seieren onsdag, men Brann kan plutselig finne på å snu trenden nettopp her.

 

Et par bilder fra tilsvarende oppgjør i forrige sesong:

dahl_scorer_selvm_l_92098e.jpg

RBK-Brann-2009%20(9).jpg

 

 

Rosenborg

 

Fem kamper er spilt av årets serie og Rosenborg befinner seg på bronseplass i Tippeligaen, 2 poeng bak serieleder Aalesund. Rosenborg er fortsatt ubeseiret og har nå 3-2-0 på sine fem første kampen i årets sesong. Selv med en litt rotete start virker det som om laget nå har funnet formen. Med en meget sterk og solid 1-3-seier på Skagerak Arena på søndag viser Rosenborg sine hensikter for årets sesong. Dermed er Rosenborg likt med skjemaet sammenliknet med forrige sesong. (Ble seier på Ullevaal, men uavgjort på Skagerak). Laget startet og sesongen med en meget sterk borteseier på Aker Stadion mot M****.

Rosenborg møter et Brann-lag ribbet for selvtillit og de kan lett gjøre livet veldig mye surere for bergenserne. Ved å ta ut Huseklepp på topp og hindre oppspill via midtbanen er det lite laget kan gjøre, samt at de mister kreativiteten til Huseklepp. Ved å sette frimerke på Huseklepp slik som mot Odds Kovacs kan dette fort stoppe hele Brann. Forskjellen denne kampen er at Kovacs er hodesterk, mens Huseklepp har teknikken og farten. Spørsmålet er da om Annan vil være den beste til å passe på Huseklepp. Valget kan delvis blandes mellom Annan (passer på han mer på midten), mens Kris Stadsgaard er en av de få forsvarerene våres som kan gjøre noe med farten hans. Jeg vil tro dette blir noe av tankegangen til Hamrén, men vi vet aldri. Ellers er det også viktig å passe på Diego Guastavino som har teknikk og fart. Forskjellen er at Guastavino ikke har pasningsfoten til Huseklepp. Med 0 assists de sesongene han har vært i Brann ser man dette lett. Vi må derimot passe på hans skuddben og hans teknikk for han kan utrette mye alene.

Før kampen mister Rosenborg tre av sine unggutter. Bakenga, Åsen og Henriksen slutter seg til U19-landslaget og blir borte noen kamper fremover. Spesielt sistnevnte Henriksen kan fort bli et tap for Rosenborg. Med to scoringer og banens bestemann mot Odd i en av årets vanskeligste kamper viser 17-åringen hva han virkelig er god for. Vi kan nok vente oss mye av denne unggutten fremover og. Med Henriksen ute vil Winsnes igjen steppe inn fra start og det er ikke noe direkte tap for laget. Hans pasningsfot kan utrette mye mot en lag som Brann.

 

Henriksen_jubel_114939e.jpg

Markus Henriksen scoret to mål mot Odd i Skien.

 

Se opp for (Rosenborg)

 

Fredrik Winsnes - Winsnes får nok garantert starte mot Brann ettersom Markus Henriksen er med U19-landslaget i Tyrkia. Winsnes er tilbake i Trondheim til årets sesong etter år i klubber som feks. Strømsgodset hvor han kom fra i vinter. Winsnes er viktig for RBK gjennom at han har en meget god pasningsfot og er meget kreativ. Hans lure pasningsvalg og gode gjennombruddspasninger kan fort avgjøre kampen til Rosenborgs fordel. I tillegg har han ved flere anledninger, dog ikke i år, vist at han har et meget godt skuddben i sin venstrefot. Det forundrer meg ikke om vi ser Winsnes har en assist til en av våre målscorere på onsdag.

 

Fredrik_Winsnes_112729c.jpg

 

Brann (av Torstein!)

 

Brann har hatt en tung start på årets tippeliga. Det snakkes allerede om nedrykk i Bergen og Bergenspublikummet er alt annet enn fornøyde. Tapet mot Start var dråpen som veltet glasset og frustrasjonen løper løpsk blant supporterne. ”Styret må gå av!” og ”Nilsen er en elendig trener” er blant annet det man hører i byen om dagen. Brann ligger på en 14. plass og bare Hønefoss har sluppet inn flere mål.

 

Det må likevel være lov å si at Brann har hatt litt uflaks også. Kampen mot Molde kan vel regnes som en tragedie fra Brann sin side, da de klarte å gå fra en 2-0 ledelse til 3-2 tap. Brann ble snytt for hvert fall én straffe og 1-2 målet skulle vært avblåst for offside. Det blir en tøff kamp i kveld for rødtrøyene, men alt kan skje.

 

Se opp for (Brann)

 

Erik Huseklepp - Erik har bare scoret ett mål denne sesongen, men som vi husker fra forrige sesong, bruker han litt tid på å komme i gang. Han har også to assist. Huseklepp er en typisk internasjonal spiller som liker å utfordre med sin enorme fart. Han er helt klart Branns viktigste spiller og kommer til å bli farlig i kampen. Denne kampen er mellom to lag som vanligvis spiller god, offensiv fotball. Det passer Erik godt.

 

sumo_huseklepp_bran_708235i.jpg

 

 

Rosenborgs tropp:

Daniel Örlund, Even Barli, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin, Alejandro Lago, Abdou Razack Traoré, Per Ciljan Skjelbred, Anthony Annan, Fredrik Winsnes, Morten Moldskred, Trond Olsen, Jonas Svensson, Steffen Iversen, Rade Prica, Kjell Rune Sellin.

Branns tropp:

 

Rosenborgs lag:

 

Örlund

 

Lustig Stadsgaard Demidov Dorsin

 

Annan Winsnes

 

Skjelbred Iversen Moldskred

 

Prica

 

 

Benken: Barli, Traoré, Sellin, Lago, Svensson og Olsen.

Branns lag:

Endret av DJ_Dark
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Davy er ingen Brann-patriot, da har vi det på det tørre ;) .

Det er flere trusler enn Gustav og Husky. F.eks har vi PVM.

Farlig i mellomrommet, på skudd, innlegg, pasninger i bakrommet og på dødballer. TL's beste venstreving er alltid farlig ;) .

Vi kommer til å være toppet fra midten og oppover. Hvis alt går etter planen og Nilsen ikke tenker på å gjøre noe rart(som han jo ofte gjør dessverre hva gjelder laguttak og taktiske disposisjoner), da vil vi se slik ut litt lengre opp i banen:

 

 

Solli-Bakke/Austin-Mjelde-Mjøsas Beckham

 

Gustav-Bakeren

 

 

Forsvaret kan finne på så mye, men jeg håper at Steinar endelig klarer å få skikk på disse tullingene. Vi trenger en seier og det bør vise seg i denne kampen.

 

Kamptips:3-1(Brann:Huseklepp, Gustav, PVM. RBK:Olsen)

Lenke til kommentar

Nå skrev jeg de jeg så på som farlige. Sånn som Brann spiller dag burde jeg vel egentlig droppet å skrive noen.

 

 

kampen gikk ikke i dag ;) , med mindre du mener for øyeblikket. Selv om forsvaret er rævva, så betyr jo ikke det at de offensive spillerne kommer til å gjøre det dårlig. Faktisk håpet jeg at man skulle kompensere for dårlig forsvarsspill ved å score mange mål.

Målene har kommet, men antallet baklengs har vært for overveldende. PVM har vist så langt at han blir å regne med i toppen av poengligaen og vil bli en viktig brikke i Brann i år...

Endret av Step_up
Lenke til kommentar

Davy er ingen Brann-patriot, da har vi det på det tørre ;) .

Nei vel?

 

Det er flere trusler enn Gustav og Husky. F.eks har vi PVM.

Farlig i mellomrommet, på skudd, innlegg, pasninger i bakrommet og på dødballer. TL's beste venstreving er alltid farlig ;) .

Han har da ikke prestert noe særlig. At han står frem på Brann skyldes vel at resten av laget er ræva rett og slett, ikke at "Mjøsas Beckham" er god.

 

Vi kommer til å være toppet fra midten og oppover. Hvis alt går etter planen og Nilsen ikke tenker på å gjøre noe rart(som han jo ofte gjør dessverre hva gjelder laguttak og taktiske disposisjoner), da vil vi se slik ut litt lengre opp i banen:

 

 

Solli-Bakke/Austin-Mjelde-Mjøsas Beckham

 

Gustav-Bakeren

 

Håper dere starter med Bakke, og at vi ikke starter med Winsnes. Uten Winsnes får vi fart på midtbanen og da blir hvertfall Bakke fort utspilt. Synd Henriksen blir opptatt med G19 landslaget.

 

EDIT; DJ: Flott kamptråd, men finn noen nye logoer for jeg får helt angst av slike hvite felt når de kunne ha vært transparent.

 

EDIT2; skal vi se, sånn ble det.

rosenborglogo.png

brannlogo.png

Endret av Bagh
Lenke til kommentar

At PVM står frem på Brann skyldes da ikke annet enn at han er en fremragende fotballspiller. Frispark a'la det mot Sandefjord ser man ikke ofte i TL og målet hans mot Molde er iskaldt plassert. Det løpet hans der viser bare hvor smart han er som fotballspiller.

Endret av Step_up
Lenke til kommentar

At PVM står frem på Brann skyldes da ikke annet enn at han er en fremragende fotballspiller. Frispark a'la det mot Sandefjord ser man ikke ofte i TL og målet hans mot Molde er iskaldt plassert. Det løpet hans der viser bare hvor smart han er som fotballspiller.

 

Selvfølgelig blir middels bra når resten er ræva.

Lenke til kommentar

Hva skjer med pessimissmen? Om Brann slipper inn så mange mål, da bør noe gjøres med Steinar, evt at han gjør voldsomme grep. Offensivt tror jeg på minst 3 mål. Og når vi er toppet fra midten og oppover så skal RBK få en stri tørn.

 

Solli-Bakke/Austin-Mjelde-PVM

 

Gustav-Huseklepp

 

Denne er det bortimot ingen i TL som kan matche :cool: . kanskje RBK...

Lenke til kommentar

Dette kommer nok til å bli ein spennende kamp. Får Brann orden på Fosvaret til onsdag, noen som eg ser på som en stor utfordring, så får nok Rbk god motstand. Men begynner brann forsvaret å rygge og avvente situasjonen, så blir det ikkje en kjekke kveld for oss Brann supportere.

 

Håper Strekt at Brann vinner, men har en dårlig følelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...