Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Kjæresten din blir voldtatt, hva er din reaksjon?


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt på dette et par ganger, og jeg tror hvis dama hadde opplevd dette (mens hun var sammen med meg) så tror jeg ikke at jeg hadde orket å være i lag med henne noe mer. Vet dette kanskje virker som en egoistisk oppførsel, men jeg ville aldri fått det ut av tankene.

 

Hva ville andre her ha gjort / reagert?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde sannsynligvis mistet besinnelsen og vært besatt av å finne ut hvem som sto bak overgrepet, og når jeg eventuelt fant ut hvem som gjorde det hadde samekniven og psykopaten i meg kommet fram.

Hvis jeg hadde greid å roe meg ned og kommet sånn nogen lunde over det som skjedde hadde jeg nok endt med å gå rettens vei, altså å anmelde personen som voldtok kjæresten min.

 

Hvordan forholdet mitt til kjæresten min hadde endt opp aner jeg ikke. Noen par blir jo bare mer beskyttende ovenfor hverandre etter voldtekt, mens andre forhold bare blir tomme og alt ender i depresjoner og helvete.

 

Jeg er forresten singel.

 

e: Glemte å si at jeg selvsagt hadde gitt kjæresten min all verdens støtte.

Endret av Frdlr
Lenke til kommentar

Ettersom det faktisk er prestert å produsere 4-5 like topicer, så poster jeg svaret mitt her også, siden både her og der jeg svarte først er 1 svar.

 

Det virker ikke bare som en egoistisk tanke, men en ekstremt egoistisk tanke!

Jeg kan delvis forstå viss noen hadde valgt å reagere slik, men jeg tror personlig jeg ikke hadde reagert på den måten. Det måtte i så tilfelle være om kjæresten hadde dratt ut på byen i verdens minste miniskjørt, drukket av masse forskjellige fremmede glass, blitt stein dritings, lagt seg i senga til en fremmed gutt og den regla der. Dersom det er ganske så lagt opp til det, så tror jeg kanskje jeg ville hatt problemer med det. Ikke nødvendigvis handingen, men det at hun faktisk gjør så dumme valg og ikke er i stand til å ta vare på seg selv.

 

Dersom dette var en overfallsvoldtekt, så hadde jeg uten tvil hjelpt henne så godt jeg kunne til å få stablet henne på beina igjen. Tilbudt meg å kontakte psykolog, politi (selv om det aller helst skal gjøres RETT etterpå) og vært en støtte for henne. Et seksuelt samliv kan man vel egentlig bare glemme etter noe sånt, og det forstår man jo også selv utrolig godt. Det er ikke det som betyr noe etter noe slikt, og man må jo kanskje legge kjærestebiten litt på hyllen og heller være en utrolig god og støttende venn i tiden framover :)

 

Vanskelig å si noe særlig smart uten å ha vært der selv, men ja, det må være et skrekkscenario uten like. Håper jeg slipper å få oppleve det. Du skal ikke se vekk i fra at vedkommende som har gjort dette her hadde fått 2 stk knuste kneskåler fra noen innleide karer eller at leiligheten hans ikke så like fin ut etter at jeg hadde fått navnet og adressen.

Lenke til kommentar

Jag skulle nok försökte hjälpa henne genom denna svåra tid, men vet inte om jag skulle ha gjort det i det långa loppet. Hade en liknande episod där fritt hävdade att hennes ex hade våldtagit henne, men jag trodde inte på henne och övergav henne. Det kändes rätt då och där, men i detta ögonblick.

Lenke til kommentar

Altså, jeg ville såklart ha vært der å støttet henne, men i det lange løp så tror jeg det ville gnagd på forholdet... Er kanskje en litt vanskelig situasjon å uttale seg om før man har opplevd det, noe jeg ikke unner noen. Som sagt over her så kommer det jo også veldig an på forløpet, maks tøsete kledd og stupfull versus gå hjem brisen er stor forskjell.

Lenke til kommentar

Egnetlig; er du glad i dama de?

 

Du har i det minste forstått at du er svært egoistisk. Kan jo forsåvidt ta deg selv inn i situasjonen dama de hadde evt. vært i. Det er ikke akkuratt noe hun har valgt.. og det er ikke akkuratt noe hun selv kommer til å leve godt med.

Lenke til kommentar

Er jo nettopp da dama trenger støtte - å ikke en jævla pingle som går fra henne, på det verste. En voldtekt er faktisk en ganske traumatisk og alvorlig overgrep som setter sine spor. Derfor der det viktig at de rundt offeret stiller opp!

 

Det høres jo totalt løkrull ut. Tenk selv da: "Hei kjære, ville bare si at jeg kommer til å gå fra deg hvis du blir voldtatt."

 

Tror du noen velger å bli voldtatt?

- Hva legger du egentlig til grunn at du ønsker å gå fra henne ??? Ja, det høres ikke bare egoistisk ut. Men virker som du har mangel på empati og forståelse.

Lenke til kommentar

Et forhold ville etter en slik episode aldri vært den samme. Jeg ville vært der som en støttespiller og venn, men at man skal komme sterkere ut i et forhold etter noe slikt har jeg ingen tro på at er mulig. Jeg hadde selvfølgelig ikke gått fra henne første minutt etter jeg fikk vite det, men i det lange løp så ville det neppe ha fungert for meg. Å tenke på at MIN kjæreste hadde opplevd noe så vondt, ville ha ødelagt meg mye også. Et seksuelt samliv etter dette kan man vel også si adjø til. Tanken om at noen andre har vært der å ødelagt henne ville jeg ikke klart å holde ut. Hvis folk tror jeg ville brutt all kontakt med henne så har dere missforstått. Ville vært der 100% til jeg var sikker på at hun klarer seg i hverdagen selv. Forholdet som det en gang var ville vært borte...

 

Å sette meg i hennes situasjon så forstår jeg at dette ville vært en forferdelig opplevelse som ville ligget der for alltid.

Lenke til kommentar

Jeg hadde bidratt med all den støtten jeg kan komme med. Det er veldig tungt og vil påvirke forholdet, men livet må på et eller annet vis gå videre også. Å glemme er en velsignelse. Det låter ekstremt og utilgivelig ut, men det bare er sånn vi må gjøre det for å klare å finne veien tilbake til det normale liv.

 

Blodhevn hadde ikke vært et alternativ for min del.

Endret av SLIguy
Lenke til kommentar

Jeg kjenner en fyr som ble utsatt for denne situasjonen. Du kan trygt si det har fucka opp livet hans. Da han fikk vite det, grisebanket han voldetksmannen. Han brakk faktisk ryggen på gjerningsmannen, og han blir sittende i rullestol resten av livet. Til gjengjeld satt han med ei knust dame og brukken kjeve. Slosskampen fikk han sendt fra et ikke navngitt sted i vest norge til oslo området i fosterfamilie. Hva jeg selv hadde gjort er vanskelig å svare på, men jeg tror neppe jeg hadde klart å holde meg unna gjerningsmannen.

Lenke til kommentar

Da han fikk vite det, grisebanket han voldetksmannen. Han brakk faktisk ryggen på gjerningsmannen, og han blir sittende i rullestol resten av livet.

 

Det er vel å ta litt vel hardt i? Hvis noen hadde brukket ryggen min så jeg hadde havnet i rullestol fordi jeg hadde voldatt dama hans hadde jeg kjøpt pistol og antagelig skutt han.

Endret av Kjetil_91
Lenke til kommentar

Så må det også være klare bevis på at den faktiske gjerningsmannen blir tatt. Jeg tenker litt på boken og filmen "Om forlatelse", som handler om en mann som pga en jentes sinnsforvirring blir anklaget og straffet for en voldtekt han ikke gjorde. Jenta pekte han ut som gjerningsmann mest fordi han ikke var forelsket i henne, og derfor ville ta igjen på et vis. Forøvrig en veldig god bok og film som jeg kan anbefale andre å både lese og se.

Lenke til kommentar

Interessant å se at det er veldig mange som ville handlet med sterke følelser isteden for det fornuftige. Ærlig talt, å slå ned voldtekstmannen helseløs så han får varige mén resten av livet er nok veldig, veldig fristenes - men det kommer garantert til å gå utover deg også.

 

Men paradokset er at det er også en liten sjanse for at han får en verdig straff, så på en annen måte kan jeg forstå det.

Endret av The Prophet
Lenke til kommentar

Altså foregår dette mens hvis ser på? For hvis jeg hadde sett på så hadde jeg nok gitt vedkomne en på tryne og så lagt han i bakken (uten å prøve å høres eplekjekk ut her, kom bare ikke på bedre ord). Og så ringt politiet.

 

Hvis jeg hadde fått vite det senere hadde jeg prøvd å komme med råd o.l. prøvd å støtte/hjelpe henne gjennom den vanskelige perioden.

 

jeg ville nok aldri slått personen helseløs, fordi jeg tror ikke det ville hjulpet dama om jeg endte i fengsel.

Endret av Perrern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...