Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilferie 2011


AllFather

Anbefalte innlegg

Vi er to kompiser som tenkte å ta en 4 ukers kjøretur rundt omkring i Europa (kanskje lenger? )

Vi har begge biler (jeg en kuga og en H2) og han en a4 og en a6, men vi har helst ikke lyst til å bruke disse bilene.

 

Vi tenkte at det er bedre å kjøpe en "bruk og kast" bil til en billig peng, går den i stykker så er det ikke noe å bry seg om.

Regner med å kjøre litt rundt omkring, fjellandskap og små steder.

Overnatte litt på hoteller og litt i telt, og vi er begge glad i både fisking og jakt.

 

Tenkte på å bare bruke småpenger på en bil siden vi ikke har tenkt å ha den så lenge da vi vurderer å kjøre så langt vi vil og kan, også reise hjem med fly.

Prisklasse ca 50,000kr.

 

Trenger i utgangspunktet bare en 2seter, men jeg kunne ha tenkt meg å ha 4x4 da vi ikke altid kommer til å kjøre på "hovedveier".

Noen som har forslag til biler og/eller hvor bilen bør kjøpes?

 

Hvordan er det å kjøpe bil i utlandet uten å ta den med seg hjem igjen til Norge?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva relevanse har nå det?

50,000 kr for to voksne mennesker i jobb er ikke mye penger å sette av på 1.5år.....

Spørsmålet er forsatt hva type bil folk anbefaler og hvordan det fungerer å kjøpe bil i utlandet uten å importere den til Norge.

Er vel noen her som har bosted eller har hatt et i det store utland?

Lenke til kommentar

Av de så var vel Pajeroen mest aktuell, skal ha med både camping og fiskeutstyr, kanskje også jaktrifler/hagler, men der må vi nesten undersøke restriksjonene.

Vet vet ikke noe om kjøp av bil i utlandet som et alternativ?. Generelt sett så får man mer for pengene der, selv på billige biler som dette :)

Lenke til kommentar

Jeg blir overrasket hvis verditapet på Kugaen eller en av Audiene er større enn 50.000,-, så jeg tror nok jeg ville prioritert annerledes.

 

Uansett: Det vil sannsynligvis være forsikring som er vanskeligst å få i stand som utlending. Registrering kan kanskje også være et tema, jeg tipper det varierer fra land til land. Ville sjekket opp disse to tingene før avreise, kjipt å bruke halve ferien på å finne ut av det.

 

Jeg tror det økonomisk gunstigste vil være å plukke seg ut et av de store landene, f.eks Tyskland eller Frankrike, fly ned til en by langt nord (Lübeck, Kiel, Paris) og kjøpe bilen der. Regn med å bruke et par hverdager på å få dette i orden, forutsatt planlegging på forhånd så dere kjenner rutinene.

Idéen er da at dere kan kjøre Europa rundt, og selge bilen i andre enden av landet. Frankrike strekker seg jo f.eks helt ned til Middelhavet.

Selv om man ikke får beste prisen på den måten bør det være kurant å få solgt bilen cash hos en bruktbilsjappe..

 

For 5000 Euro i Tyskland får man etter hva jeg kan se med et kjapt søk både Audi S4, S6, Subaru Impreza turbo, Toyota Land Cruiser og mye annet artig med 4x4..

 

EDIT: Jeg vet f.eks at det er vanskelig å få kjøpt bil i England uten å ha papirer på at man har fast bostedsadresse der. Vet ikke hvordan det er i resten av Europa. Mange dansker har jo f.eks tyskregistrert bobil stående i Tyskland for sine Europaturer..

Endret av dsgf
Lenke til kommentar

Hvorfor ikke en e30 325ix? ;) Mye morro for pengene der! Men om den kommer seg så godt offroad tviler jeg på. Men på veiene nedover i europa ville jeg ikke vurdert noe annet enn en bmw med litt motor ;) Som du skrev over så skal dere fiske og slikt, så regner med dere skal ut i skogen. Pajero, patrol og hilux er jo gode kandidater når det kommer til litt ugjevnt terreng. Men tror ikke du kan få forsikret en bil på deg selv når du ikke bor i landet, isåfall må dere leie bil eller noe lignende. Kan jo høre med en som selger bil om dere kan betale han for å leie bilen eller lignende. Men du snakket også om å selge bilen når dere er lenger nedi europa og så ta fly hjem, så er kanskje ikke helt det dere tenkte, men er nå iallfeall verdt å ha i bakhodet. Men er nok verdt å forhøre seg med forskjellige land der nede, og se hva reglene for sånn er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...