Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Skolekafeen - Løst og fast om skole


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilket nivå er dette på? I VG3 står det i alle fall MASSE om akkurat dette. Om du går 10. klasse ville jeg fått tak i norskboka fra VG3.. ;)

Det er norsk muntlig eksamen for 10.trinn. Jeg kan ikke få tak i norskboka fra VG3, så jeg lurer på om noen kan fortelle meg noen hovedtrekk som skiller bokmål og nynorsk, eller om noen hvet om et nettside der det står ?????? Trenger et raskt svar :ohmy: !!! Endret av McMuffinMan
Lenke til kommentar

Hvordan gikk R2 muntlig, Knewt?

 

Det gikk overraskende greit. Trodde jeg hadde feilet skikkelig da jeg gikk ut. Glemte enkle ting som at sinuslikninger har to løsninger (fant ut av det når han sa jeg hadde glemt noe), glemte den enkleste formen for en andre ordens difflikning, var helt blank på dempede og udempede svingninger. Osv osv. Føler jeg hadde så mange småfeil. Men jeg fikk 4, så jeg er strålende fornøyd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Går på VG3 studiespesialiserende, og har i den forbindelse tatt opp noen fag fra førsteklasse i håp om å forbedre førstegangsvitnemålet. Eksamenene er unnagjort, og nå gjenstår bare Naturfag VG1 som privatist. Har allerede hatt en multiple choice-prøve, så bare den muntlig-praktiske delen som gjenstår på fredag. Dette er dessverre bare to dager etter muntlig eksamen.

 

Føler jeg overhodet ikke har mulighet til å kunne forbedre fireren min, og er rett og slett redd for å gå ned i karakter, så lurer på hva praksisen for slike privatisteksamener er? Blir fireren fra VG1 stående igjen på vitnemålet dersom jeg ikke møter opp, eller stryker jeg rett og slett i faget? Antar at det har noe å si at jeg allerede har gjennomført multiple choice-delen av prøven. Hva hvis jeg møter opp og får for eksempel en treer. Får jeg en treer på vitnemålet da, eller blir kun den beste stående? Rådgiver og lærer var ikke til hjelp.

Lenke til kommentar

Hei, jeg har hatt to samf prøver denne terminen, første fikk jeg fire og andre fikk jeg 5. Hva får jeg egentlig på kortet da? Læreren vår pleier vist ikke å ha vippeprøver og vi har egentlig ikke tid til det heller.

 

Er vanskelig for oss å svare på. Kan hende h*n legger mer vekt på den ene prøven av flere grunner. At den andre var for enkel for eksempel. I samfunnsfag skal jo også muntlig aktivitet telle, så med god deltagelse her kan du nok forvente en femmer.

Lenke til kommentar

Prøver her også da! :p

Tok vgs som privatist og vil gjerne ha stipend fra lånekassen hvis jeg kommer inn på et universitet til høsten, hvordan gjør jeg dette?

Og hvor kan jeg holde meg oppdatert med søkeresultater på skolen?

Og går det an å velge noe under førstevalget hvis jeg kommer inn på det?

Lenke til kommentar

Takk for hjelp! Møter opp da og håper på det beste :) Gjelder dette også for nye fag? Fikk ikke karakter i teoretisk matte VG1, så gikk opp til eksamen i praktisk matte. Regner med skolen vet om dette, da de selv var klare over at jeg skulle opp i P1.

 

Tror du må si ifra uansett.

 

Tok vgs som privatist og vil gjerne ha stipend fra lånekassen hvis jeg kommer inn på et universitet til høsten, hvordan gjør jeg dette?

 

Er det noe som hindrer deg i å bruke den vanlige søkeprosessen? I så fall kan du kontakte Lånekassen og spørre hvordan systemet funker for deg.

 

Og hvor kan jeg holde meg oppdatert med søkeresultater på skolen?

 

Hva mener du?

 

Og går det an å velge noe under førstevalget hvis jeg kommer inn på det?

 

Nei. Men husk at du kan omprioritere frem til 30. juni.

Endret av Henrik B
Lenke til kommentar

Jeg går på vg2 transport og logistikk og den siste tida har skolen brukt vår klasse til vasking, maling og oppussing av skolen og det jeg lurer på er om de har lov til å bruke vår skoletid til det? Er det ikke noen elevrettigheter som sier noe om at skoletiden skal brukes til vår utdanning og ikke for at skolen skal utnytte oss og spare penger?

Lenke til kommentar

Hei :)

 

Jeg har vært så heldig- eller uheldig å blitt trukket opp i muntlig eksamen norsk. Tema: Helt og antihelt. Tror jeg har forstått hva jeg skal legge i begrepet, men hadde vært greit med en bekreftelse, og kanskje noen tips.

 

Helt: En helt er en karakter som møter og bekjemper en ytre fare med mot og god moral, som setter andre foran seg selv, en som viser godhet, måtehold, kjærlighet, styrke og rettferdighet og som gjerne ofrer seg selv for et større gode.

 

Antihelt: En antihelt er en karakter med noen av de kvalitetene du finner hos en skurk, eks. brutalitet, hensynsløshet, og voldelighet, men med sjelen eller motivasjonen du finner hos en helt. De benytter foreksempel umoralske virkemidler (bla. Vold) for å oppnå positive resultater. En antihelt kjemper ofte også mot en ytre fare, men sliter samtidig med indre personlige konflikter. Antihelten framstår altså gjerne som en helt, men bruker metoder og handlinger som er tvilsomme moralsk sett, eller de mangler de ressursene eller den styrken som en helt har.

 

For dere (om noen) som har lest/sett "The hunger games/Dødslekene". Kan man der si at Kaniss er en antihelt, da hun redder Peeta for å redde seg selv, mens Peeta er helten (han har de karakteriske egenskapene, og gjør alt for å redde Katniss) ?

Endret av anna.sol
Lenke til kommentar

@anna.sol, hørtes fornuftig ut! Husk å knytt det opp mot relevant litteratur, hever besvarelsen betraktelig! :)

 

Noen som har forslag til en tekst fra nyere tid som handler om tapt kjærlighet?

Jo Nesbøs Harry Hole blir jo omtalt som "den perfekte antihelt", så det kan være et godt alternativ ift å knytte det opp mot norsk litteratur!

 

Takk. Da går jeg for den definisjonen. Jeg begynte å lese rødstrupe i går, før jeg visste noe om eksamen, men har ikke kommet langt nok til å kunne trekke en definisjon om Harry Hole. Har du noen eksempler på hvorfor han er en antihelt?

 

Ja, må nok trekke inn noe litteratur, da dette er den "litterære" delen av oppgaven. Har aldri hørt om det før, men vi fikk 2-delt muntlig eksamen med en litterær og en språklig oppgave. "Hurra"! Men regner med at del 2 om sosiolekt og ungdomsspråk skal gå fint.

Lenke til kommentar

Noen som vet hvordan man løser en sånn ligning:

 

x*x*x = x*x +105

p><p>

Så kan vi samle alt på en side:

p><p>

Dette uttrykket kan enkelt løses ved hjelp av en kalkulator.

Å løse likninger av tredje grad manuelt er ikke pensum før etter videregående. Dersom du lurer på hvordan du løser slike, eller har flere spm. om matematikk, kan du høre i "Den enorme matteassistansetråden." :)

 

Hei, jeg har hatt to samf prøver denne terminen, første fikk jeg fire og andre fikk jeg 5. Hva får jeg egentlig på kortet da? Læreren vår pleier vist ikke å ha vippeprøver og vi har egentlig ikke tid til det heller.

Som man har vært inne på her kommer det an på hvordan vedkommende vektlegger prøvene, men også hvor aktiv du har vært i timene. Spesielt argumentasjon, engasjement og interesse i forbindelse med diskusjon i klassen teller inn på karakteren.

Endret av Webmaster Esso
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...