Gå til innhold

EOS 500 med Sigma 18-200 OS


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske amatør på speilrefleks, har så langt i livet klart meg fint med kompaktkameraer.

Men nå som ungene har begynt på visse aktiviteter der far står på en viss avstand (alpint, fotball o.l.) har jeg innsett at jeg må ha kamera med litt bedre zoom.

 

Jeg har ikke trent øye for å se "det perfekte foto", jeg er mer ute etter et kamera som vil fungere som alround, altså både inne og ute, mørkt og lyst, nært og litt fjernt.

 

I tillegg finnes situasjoner som kan være ok å filme, og da er også video-funksjonen grei å ha.

 

Er det noen her som tror utstyret i emnetittelen vil hjelpe meg, eller bør jeg kjøre med kitobjektivet og heller kjøpe et zoom-obketiv fra 55 alt 70 til 200/250?

 

Imøteser svar fra ekspertisen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EOS 500D regner jeg med du mener (EOS 500 er et halvgammelt analogt hus).

 

Sigma sin 18-200 har vel ikke akkurat blitt møtt med hallelujarop. Hvis du vil ha en superzoom, så er det nok bedre å gå for en av Canon sine egne (18-200 IS eller 18-135 IS). Tamron sin 18-270 er også et alternativ som i hvert fall har fått bedre kritikk enn Sigmaen. Men 18-55 IS + 55-250 IS vil jeg gjette er den løsningen som gir best optisk ytelse for penga.

Lenke til kommentar

Zommobjektivet du nevner vil være helt greit ute i dagslys. Dog ville ikke den optiske kvaliteten være det helt store mtp på hvor skarpt det tegner. Det er krevende å lage objektiver med så store zoomomfang, og for å få objektivene ned på en hendig størrelse må det gå utover kvaliteten. Ta en titt på Canon EF 28-300mm L. Dette er den aller beste av superzoomene. Lysstyrken er omtrent den samme som Sigma-objektivet, men den optiske kvaliteten er skyhøyt over. Grunnen til det er at nettopp det har blitt vektlagt mer enn hendig størrelse (det STORT).

 

Etter solnedgang vil du slite med å få raske nok lukkertider til å fryse action med slike superzoomer. Største blenderverdien på full tele er 6.3 (lavere tall jo bedre). Autofokusen vil faktisk begynne å slite litt. Den er på konsumentsSLR'ene ikke garantert til å fungere på blenderverdier dårligere enn 5.6. Dog vil det nok gå dersom belysningen er god, det som fokuseres på er i god kontrast til omgivelsene.

 

Hvis det er snakk om innendørsidrett (sønnens treninger på vinteren etc.) vil det ikke holde overhodet. For å fryse action (lukkertider på 1/500 eller raskere) inne er du nesten nødt til å ha et f/2.8-objektiv. Sigma 70-200mm eller 50-150mm, begge f/2.8, er gode objektiver. Førstnevnte litt vel massivt av størrelse etter min smak. Har gode erfaringer med sistnevnte.

 

500D er jo temmelig god på høy ISO, så du kan kanskje klare deg med EF-S 55-250mm f/3.5-5.6 IS, hvis du kan leve med en viss mengde bildestøy og ikke skal skrive ut i store størrelser.

 

Dersom det ikke er snakk om innendørsidrett som er målet er nok en en god blits en god investering.

 

Anbefaler deg å kjøpe kit'et med 18-55mm IS og bruke det først. Slik blir det lettere å danne et bilde av hva du trenger/mangler. Bruk det på 55mm og f/5.6 inne og se om klarer å fryse action. Gjør du det vil nok EF-S 55-250mm holde.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...