Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst]Rengjøring av parkett - hvilket vaskemiddel?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Her i leiligheten jeg leier er det parkettgulv og har et spm. angående riktig vaskemiddel. Vet at det ikke skal vaskes som vanlige gulv. Kun tørrmopp eller en gått vridd opp klut med vann. Har ved et par anledninger hatt litt grønnsåpe i dette vannet, men har fått høre at dette ikke er så bra får gulvet. Så det er best jeg stopper med det før jeg lærer det "the hard way".

 

Derfor er mitt spm: Hvilket vaskemiddel kan jeg bruke litt av til den gått oppvridde kluten? Vil gjerne kjenne lukten av rent gulv fremfor kun tørrmopp.

 

 

 

På forhånd takk!

 

K.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grønnsåpe er helt greit, og også anbefalt av i alle fall en parkettprodusent. Problemet med å vaske parkett med grønnsåpe har ikke med grønnsåpa å gjøre, men med vannet, dersom man bruker klissvåt uoppvridd klut slik noen gjør - da kan vannet trekke inn i parketten og skade den. Vrir man derimot kluten godt, og kanskje i tillegg går over etterpå med en tørr klut etterpå, blir resultatet bra.

 

Ellers er det jo et alternativ å stort sett bruke tørrmopp, og kjøpe engangsvåtmopper til bruk en gang i blant - f-eks når det er flekker som skal fjernes.

Lenke til kommentar

Eg undersøkte dette for eit par år sidan. Etter å ha Googla ei stund kom eg fram til at ein godt oppvridd klut er det beste. Enten kun vatn, eller ei bøtte med litt grønnsåpe i. Det er det dei fleste anbefaler, inkludert parkettprodusentane.

 

Det viktigaste er å få det reint utan å skade gulvet, ikkje at rommet skal lukte grønnsåpe.

 

Eg støvsuger med jevne mellomrom, brukar tørrmopp litt sjeldnare og våtmopp av og til. Det er ikkje snakk om å skrubbe gulvet. Det er heller ikkje nødvendig sidan det ikkje blir skittent på den måten. Flekkar kan du ta med ein klut og tørke opp etterpå. Faren er at vatn blir liggande og trekker inn i parketten.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

parkett og grønnsåpe hører ikke sammen!!! skal det brukes såpe så skal man bruke en såpe som er nøytral! hvis ikke så holder ikke parketten din så lenge!! lakken brytes ned, å du får fargeforskjeller i treet av grønnsåpen. kjøp en nøytral såpe som feks bioclean som de fleste parkettprodusenter selger.

 

selger masse parkett til daglig, å har sett mye stygg parkett etter bruk av grønsåpe å vann!!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå skriver du ikke om gulvet er behandlet eller ubehandlet, da. Men regner med det er ubehandlet :) Hvertfall, til ubehandlete gulv er det laget et vaskemiddel som heter Natursåpe. Selges der du får kjøpt parkett, og mulig hos Jernia. Det er hvertfall det produktet de som selger parkett anbefaler :) Ikke grønnsåpe! Det er bare til behandlete gulv.

Endret av Tartan
Lenke til kommentar

Dette var det om på TV2 hjelper deg eller FBI for noen år siden.

Ifølge de skal man overhodet ikke bruke grønnsåpe, og eneste grunnen til at noen parkettprodusenter anbefaler det er at de har en avtale med de som produserer grønnsåpe.

 

Grønnsåpe er direkte skadelig for parkett, det måtte parkettprodusenten til og med innrømme foran kameraet.

 

Programmet anbefalte rent vann hvis jeg husker riktig og hvis man hadde vanskelige flekker en egnet såpe (Jeg husker desverre ikke hvilken han såpe han anbefalte)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...