Gå til innhold

Kommentar: Ti tommers antiklimaks fra Apple


Anbefalte innlegg

Quote:

Problemet til iPad er at den gjer ingenting bedre enn nokon andre - den har ingen bruksområde der noko anna ikkje gjer ein betre jobb. Surfing, speling, e-post, chatting, you name it.

 

Enig. Men det har jo ingen ting og si siden iPad uansett kommer til og selge mye pga av apple fans som kjøper nye produkter fra Apple uansett hvor crappy de er... Sånn er det jo med relgion siden folk følger det blindt. It's new and shiny and made by apple...

 

Check ut denne: http://www.theonion.com/content/video/appl...s_revolutionary

 

Veldig morsom.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er med bakgrunn i det høyst avanserte operativsystemet iphone og ipad kjører. Det lagt ned utallige timer i utviklingen av dette avanserte operativsystemet (det ser jo utrolig flott ut også), og det er nok rett og slett for avansert til å støtte usb. Det positive her er den trådløse nettverksstøtten og 3g støtte. Vi vet fortsatt ikke om denne støtten er for avansert til å snakke med andre enheter enn internett.

Hva i svarte har utvikling av operativsystemer med hva slags hardware som er implementert? De kunne lagt til en diskettstasjon, og spesifikasjonene hadde blitt bedre!

Lenke til kommentar
og det er nok rett og slett for avansert til å støtte usb.

Hva er det for noe vås å si? Det er da ikke noe som heter "for avansert for usb", det er en setning helt uten mening.

MrAlex har prøvd seg på sarkasme, dessverre har han glemt at dette er internett og denslags virkemidler går folk hus forbi med mindre han slenger en [sarkasme][/sarkasme] rundt.

 

Jeg kan forøvrig komme på to åpenbare* grunner til at Apple ikke har lagt til usb på denne.

 

Det ene er design. Utganger er *stygt* og Apple vil derfor ha så få som mulig. På versjon1 er det *en* utgang hvor du kan koble på mye forskjellig via en dockingstasjon. Hvis de finner utav det tekniske så gjetter jeg på at versjon3 ikke har utganger i det hele tatt, du legger bare iPadda på en iMatte hvor den lades iNduktivt og tilkobling av iMse iKstrautstyr gjøres 100% iTrådløst.

 

Den andre har med kvalitetskontroll å gjøre. Det er ikke selvsagt at det er enkelt å legge usb-støtte til iphone-OS. usb kan ha blitt dumpet fordi Jobs sa 'ikke bra nok'. I likhet med første versjon av iPhone har denne greia flere åpenbare mangler (bildeframviser uten kortleser? Seriøst?) men som iPod så vil disse manglene bli rettet opp i senere versjoner når Apple er fornøyd med løsningene.

 

 

*'åpenbare' som i 'dette kunne dere faenmeg tenkt ut selv!'

Lenke til kommentar

Vet ikke om dette er nevnt før, men oppdaget ved nærmere lesning av specs at iPad 3G versjonen faktisk ikke kommer til å bruke vanlige SIM kort, men en ny type som heter Micro SIM. Ingen andre enheter bruker denne eller har planlagt å ta denne i bruk.

 

Det spekuleres i at årsakene til dette er Apple sitt "samarbeid" med operatører. I og med at man må ha nye SIM-kort, så kan operatørene velge å legge disse i spesifikke abonnement med tilhørende prising (overprising?). iPad vil i utgangspunktet ikke være operatørbundet, så dette er kanskje løsningen for å gi samarbeidspartnerne en del av kaka.

Lenke til kommentar
Jeg kan forøvrig komme på to åpenbare* grunner til at Apple ikke har lagt til usb på denne.

En tredje åpenbar grunn er høyere inntekt ved at kundene nå må kjøpe ekstrautstyr for å kunne koble til usb enheter.

 

Apple fansen er såpass lojale at de vil lovprise denne muligheten til å gi Apple mer av pengene sine. ;)

Lenke til kommentar
Vet ikke om dette er nevnt før, men oppdaget ved nærmere lesning av specs at iPad 3G versjonen faktisk ikke kommer til å bruke vanlige SIM kort, men en ny type som heter Micro SIM. Ingen andre enheter bruker denne eller har planlagt å ta denne i bruk.

 

Netcom bekrefter via sin facebook-gruppe at de kan skaffe Micro-SIM dersom det blir nødvendig. Tipper de kun vil gjøre det til spesielle iPad-abonnement om de får til en avtale med Apple.

Lenke til kommentar

Ut fra de detaljene jeg har lest om iPad så lang og HVIS de da stemmer, er iPad fullstendig uaktuell som en tablet i mine øyne. Den mangler rett og slett funksjoner som gjør at virker mer som en eleser (iBok?) enn en tablet...

 

Jeg her i de siste mnd sett etter en "tablet løsning" som kan ligge som en meldomting mellom min smart tlf og min 17 tommer highend bærbare. Et apparat jeg kan lese bøker med, surfe, høre musikk, se film, skrive osv, vel det meste en pc kan gjøre vil jeg vel si.

 

Etterhvert oppdaget jeg at det som helt klart passer best til funksjonsommerådet jeg ser etter er disse små bæerbare som har skjerm som amn kan legge ned. Netpc som kan konverteres til tablet, og slike maskiner er nå på vei.

 

IPad holder rett og slett ikke mål i disse dager, hadde den vært gitt ut for 3 årsiden så kanskje, men nå i dag.. alt for dårlig

Lenke til kommentar
Vet ikke om dette er nevnt før, men oppdaget ved nærmere lesning av specs at iPad 3G versjonen faktisk ikke kommer til å bruke vanlige SIM kort, men en ny type som heter Micro SIM. Ingen andre enheter bruker denne eller har planlagt å ta denne i bruk.

 

Netcom bekrefter via sin facebook-gruppe at de kan skaffe Micro-SIM dersom det blir nødvendig. Tipper de kun vil gjøre det til spesielle iPad-abonnement om de får til en avtale med Apple.

 

Ja, nettopp. T-Mobile, AT&T gir akkurat samme info. Og de trenger heller ingen avtale med Apple. Selve micro-SIM er en helt åpen standard, utviklet av European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Apple har ingen patenter knyttet til denne, og kan således ikke legge føringer på operatørene.

 

Men det åpner som du skriver for at de bare bruker denne på spesifikke abonnement, f.eks fri data til 999,- kr pr mnd.

 

Og for å presiser litt teknisk. en micro SIM kan fint brukes som SIM-kort i en telefon med mini SIM, kontaktene er identisk plassert.

 

Alle andre "slates" som er planlagt skal bruke mini SIM (vanlig) etter det jeg vet.

Lenke til kommentar

Har lest en god del om denne saken de siste dagene, og kommet fram til følgende:

En dings som er ok til å se bilder på og å lese nyheter med. Å lese bøker på en slik skjerm er direkte ubehagelig i lengden.

Kanskje det kan bli en fin liten pek og lær dings for de aller minste, men utover dette ser jeg minimal nytte med den.

Vil jeg vise bilder til flere rundt ett bord så kan jeg sette minnekort/penn inn i TVen og vise de til alle på en gang.

 

Venter heller til det kommer bedre alternativer.

Lenke til kommentar

Veldig morsomt at de manglene alle sammen klager på, fysisk tastatur, flash, minnekortleser etc, er nøyaktig de samme manglene som de klagde på da iPhone og iPod Touch ble lansert også. Heldigvis floppet disse også, slik som de som absolutt ikke skulle ha disse produktene sa. Nei vent, det gjorde de ikke nei. De ble faktisk noen av de mest suksessrike produktene Apple noen gang har lansert.

 

Det er ikke hva iPad IKKE kan gjøre som får folk til å kjøpe den såklart. Selv om iPad ikke har akkurat det DU behøver, så vil det jo ikke si at "mannen i gata" synes produktet ikke dekker sitt behov. Blir for dumt å se artikkel på artikkel om iPad, der forumbrukere stikker innom BARE for å kommentere hva den mangler, hvorfor de IKKE skal ha den, hvorfor den er så dårlig, at den kommer til å floppe osv. Vel, det er jo ingen som tvinger dere til å kjøpe den heller da. Kjøp dere for all del en MSI tablet, Archos tablet o.l. Da antar jeg at dere blir fornøyd fordi den har nøyaktig de specs som dere er ute etter. Disse er jo nærmest tilgjengelige akkurat nå også.

 

Enda merkeligere er det hvor skråsikkert folk uttaler seg om hvor dårlig iPad er, når den ikke en gang har kommet ut i butikken! Er det mulig? Ingen her inne har vært i nærheten av den en gang, ikke tatt på, holdt i, eller brukt. Det blir for dumt. Etter at Appstore åpnet har over 140 000 applikasjoner blitt lansert og over 1 milliard nedlastinger har blitt gjennomført. Samtlige applikasjoner kan også brukes på iPad. Dette gjør den meget attraktiv på lanseringsdagen. Senere vil utviklerne lage spesialdesignete apps for iPad, disse kommer jo selvsagt til å bli helt vannvittig gode og optimalisert for iPads store skjerm og relativt kraftige Apple A4 chip. Vi har bare såvidt begynt å se nytten av dette produktet.

 

Det er nettopp softwaren som gjør at produkter fra Apple hevder seg i toppen blant brukervennlighet og kvalitet. Dere som snakker om at man blir låst til et lukket økosystem, jeg vil ikke kalle det så veldig lukket ettersom at man får 99% av det man trenger via Appstore. Jeg tror ikke dere som er så negative til økosystemet til Apple i det hele tatt har prøvd dette. Hvordan går du fram når du installerer en app på f.eks symbian ? Jo, det er et helvete å finne de riktige Jar-filene (ja jeg vet godt hva jeg snakker om, har hatt Nokia 3310, Nokia N73, Nokia 5800) og er du heldig og finner noe brukbart, ja så kan du banne på at det er en jalla trial-versjon av programmet du har funnet.

 

Men over til saken, det er ingen som tvinger dere til å kjøpe produkter fra Apple. Hvorfor må alle absolutt inn og si hva som er såååå dårlig og at dere ikke skjønner hvorfor folk kjøper seg eplevarer. Men herregud, kjøp deg en Nokia N900, en Google Nexus One, en SE Xperia, Motorola Droid, en MSI tablet, Archos Tabet, Asus Eee Netbook, Acer One Netbook, og kos dere med de. Dere har jo et hav av muligheter, hvorfor ikke bare kjøpe det som passer deg selv? Det er da ingen grunn til å sitte å klage på produkter man IKKE skal ha.

 

Edit: Skrivefeil

Endret av RissEh
Lenke til kommentar
Enda merkeligere er det hvor skråsikkert folk uttaler seg om hvor dårlig iPad er, når den ikke en gang har kommet ut i butikken! Er det mulig? Ingen her inne har vært i nærheten av den en gang, ikke tatt på, holdt i, eller brukt. Det blir for dumt. Etter at Appstore åpnet har over 140 000 applikasjoner blitt lansert og over 1 milliard nedlastinger har blitt gjennomført. Samtlige applikasjoner kan også brukes på iPad. Dette gjør den meget attraktiv på lanseringsdagen. Senere vil utviklerne lage spesialdesignete apps for iPad, disse kommer jo selvsagt til å bli helt vannvittig gode...

Selvsagt...

 

Det er med andre ord ikke greit å uttale seg skråsikkert negativt, men skråsikkert positivt er lov?

 

Forøvrig er det veldig få som har sagt at den ikke kommer til å selge. Apple menigheten kommer til å kaste pengene etter Apple i håp om å få tak i en. Og det vil nok selges endel til andre også.

 

Forøvrig så venter jeg spent på at du viser meg hvilken app som gir deg minnekort eller USB inngang.

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar
Enda merkeligere er det hvor skråsikkert folk uttaler seg om hvor dårlig iPad er, når den ikke en gang har kommet ut i butikken! Er det mulig? Ingen her inne har vært i nærheten av den en gang, ikke tatt på, holdt i, eller brukt. Det blir for dumt.

[..]

Senere vil utviklerne lage spesialdesignete apps for iPad, disse kommer jo selvsagt til å bli helt vannvittig gode og optimalisert for iPads store skjerm og relativt kraftige Apple A4 chip.

DoubleFacePalm.jpg

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...