Gå til innhold

mistet føreretten på motorvei med 80 km/t


inflames662

Anbefalte innlegg

Har aldri snakket om å få mildere straff. hvis du leser innlegget mitt en gang til, lurer jeg på hvorfor jeg har fått høyrere straff enn det som står i loven. Maser ikke om lavere straff enn det loven sier. Hvis du leser loven her sier den 5-8 mnd + 3 mnd for en prikk jeg hadde. Synes det derfor er rart at jeg fikk 12 mnd.

Endret av inflames662
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mistet du lappen i 12 måneder og må ta hele på nytt for å kjøre i 124 km/t i en 80-sone?

Noe veldig vesentlig jeg har gått glipp av her?

 

 

Må bare beklage det jeg skrev. Fikk brevet opplest av min far via telefonen, og han forstod det feil. Har snakket med politiet og jeg har mistet lappen for 9 MND. Det er jeg selvfølgelig ikke uenig i. Det er KJØRESEDDELEN jeg har mistet for 12 mnd. Rart det er forskjellige grenser. Blir litt teit med lappen uten kjøreseddel for min del....

Lenke til kommentar

Hvis du med Politiet mener Regjeringen, ja. Se tapsforskriften § 10-1 pkt 3:

 

3. Tap av retten til å føre motorvogn ved persontransport mot vederlag ved andre lovovertredelser

Fastsettelse av tap av retten til å føre motorvogn ved persontransport mot vederlag bør vurderes, dersom innehaveren blir ilagt straff for andre lovovertredelser og hvor allmenne hensyn medfører tap av føreretten, jf. § 2-6.

Når det er fastsatt tap av førerett som følge av andre lovovertredelser, bør det fastsettes tap av retten til å føre motorvogn ved persontransport mot vederlag for et noe lengre tidsrom enn for føreretten.

 

Pkt 1 og 2 (hhv tap ved promillekjøring under og over 0,5 promille) fastslår også at tapet av kjøreseddelen skal vare litt lenger enn tap av førerretten.

Lenke til kommentar
Det kan jo hende at Politet ønsker å statuere et eksempel overfor yrkessjåfører ved å ha lengre inndragning av kjøreseddel enn førerkort?

 

Under forskjellige kvalitetsmøter i bransjen jeg jobbet i tidligere, var politiet til stede, og sa rett ut at yrkessjåfører blir straffet hardere ettersom de skal være forbilder i trafikken.

Endret av inflames662
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

"Til politiet forklarte taxisjåføren at han ikke hadde fått beskjed om hvor politiet hadde kontroll, noe som andre taxisjåfører brukte å varsle om."

 

Intelligent utsagn i retten.

 

EDIT: Med Politiet forstås også myndighetene, så også i siste instans Regjeringen. Beklager dårlig formulert post over.

Endret av tor_erik
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

en liten oppdatering i saken min. Sendte inn en klage på straffen min og fikk svar etter noen mnd nå. de reduserte lengde på inndragning av kjøreseddelen til å omfatte en like lang periode som jeg mistet lappen på. Altså 9 mnd. Så det lønner seg av og til å sende et brev.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...