Gå til innhold

Frivillig pisking av kriminelle - Et reelt alternativ til fengsel?


Pisking i stedet for fengsel.  

125 stemmer

  1. 1. Synes du dette er et godt forslag?

    • Ja
      19
    • Nei
      93
    • usikker/har ikke bestemt meg
      13
  2. 2. Ville du valgt pisking fremfor fengsel?

    • Ja
      52
    • Nei
      48
    • usikker
      25


Anbefalte innlegg

Sikter selvsagt til denne saken:

http://www.dagbladet.no/2010/01/12/nyheter...isking/9885181/

 

Det hevdes at dette skal være et frivillig alternativ til fengsel. Men da tenker jeg: Blir det virkelig frivillig? Vil det ikke bli en tvangssituasjon for mange i realiteten? Det kan tenkes mange situasjoner der man føler seg tvunget til å ta dette alternativet i stedet for å gå i fengsel. Jeg kan nevne noen: foreldre med barn, folk som driver egen småbedrift og ikke ser seg råd til å gå i fengsel, andre personer som har folk som er avhengig av dem.

Man kan selvsagt si at da skulle de holdt seg unna kriminallitet, men da unngår man det egentlige spørsmålet. Vil vi ha dette? Og vil det virkelig bli "frivillig".

Jeg mener nei. Hva mener dere?

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser for meg at gatene hadde vært fulle av hardcore ruslebiffer med arr på ryggen, mens fengslene ville blitt befolket av pysene som ikke turte å smake pisken. Akkurat dette forslaget er kanskje litt far out, men det er bra. Av og til må man tenke utenfor boksen for å få det bedre inni.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Genial måte å unngå overfylte fengsel på. Slik sparer staten penger, og ikke minst, man slipper å betale folk som går i fengsel, i form av pensjon. Man bare ansetter en litt sadistisk person og ber han/hun svinge pisken.

 

Edit: Syns det aller beste hadde vært øye for øye straff. En person blir dømt for å ha drept noen, han blir drept. En annen blir dømt for å stikke noen tre ganger i magen, han blir stukket tre ganger i magen. Problemet er at staten måtte ha økt kapasiteten på sykehusene, noe som koster mer penger, men tror det hadde vært en svært effektiv straff her i norge. Kriminelle går jo rundt her og gjør hva de vil. Blir de av en enner annen årsak dømt (noe som skjer alt for skjeldent) kan de bare sitte seg i fengsel noen år. Smatidig opparbeider de seg pensjon og kan ta utdannelse. I tillegg får de trene i form av å spikre paller. Da er de klar for å fortsette med å slå kvinner når de kommer ut. Hurra for Norge!

Endret av vonkane
Lenke til kommentar

Det er et tåplig forslag! Det nevnes jo ikke engang hvem av fangene som evntuelt skulle få tilbudet. Si at barnemordere og voldtektsforbrytere skulle få tilbudet om pisiking og si ja takk og være frie igjen etterpå for så å begå nye forbrytelser av samme type som de alt har blitt dømt for... Da er det tryggere å holde dem sperret inne istedefor at de skal få gå fri etter å ha fått noen sår på ryggen.

 

Foresten L4r5, hva med å slenge opp avstemning/poll?

Lenke til kommentar

Joda, pollen er fin den.

 

Svarte selvsagt nei til at dette er et godt forslag og ja til at jeg ville valgt det fremfor fengsel. Det nevnes jo ikke engang i artikklen om hvor mye og over hvor lang tid fangene evnt. skal piskes. Hva med å sette opp et sjema ala:

 

Lommetyver - 1 slag.

butikktyver - 5 slag.

Innbruddstyver - 5 min.

Bankranere ol - 10 min.

Voldsforbrytere - 15 min.

Voldtektsforbrytere - 15 min.

Mordere 15 min, pause, 15 min.

 

Deretter slippes fangene fri igjen og kan gjøre hva de måtte ønske av nye forbrytelser... :roll:

 

Har ingen ting imot at kriminelle blir pisket i fengslet, men da uten å slippe å sone!

Lenke til kommentar

Vel, personlig synes jeg all frihetsberøvelse - uansett - er en uting, men fengselsstraff brukes som et nødvendig onde. Ethvert tiltak som kan gi like god eller bedre effekt på den straffedes innstilling, vil være et bra alternativ. Samtidig har folk et visst hevnbehov, men det er ikke meislet i stein og bør være mulig å dempe over tid med den rette avstraffelsesformen - en som ikke forteller oss at vedkommende har fortjent straffen sin, for det har han ikke.

 

Lovbrudd er i all hovedsak asosial oppførsel - at lovbryteren enten ikke skjønner reglene, eller har fått det for seg at de ikke gjelder ham. Straffen bør være rettet mot å få ham på rett spor. Rent fengsel hjelper ikke på noen av de to eksemplene. Man blir ikke klokere av lediggang, og det å gå i fengsel vil øke ensomhetsfølelsen til en som allerede føler seg utenfor - det være seg over, under eller til siden for samfunnet.

 

Fengselsstraff er nådeløs og prinsipiell, der de som straffes kanskje mer enn noen andre trenger individuell oppfølging i stedet for å få handlingene sine målt i år bak murene. Noen av dem bør kanskje sperres inne for alltid, men det er ikke fordi de fortjener det, det er fordi vi ikke kan ha dem gående ute blant oss.

Lenke til kommentar
Noen av dem bør kanskje sperres inne for alltid, men det er ikke fordi de fortjener det, det er fordi vi ikke kan ha dem gående ute blant oss.

 

Det er nettopp det som er saken. Rehabilitering som du snakker om er ikke en mirakelkur som er dømt til å lykkes og derfor er det så risikabelt. De kriminelle kan sikkert spille godt og både gjennom handlinger og ord late som de er rehabilitert og nå forstår seg på samfunnet, men så vender de tilbake til kriminaliteten i det øyeblikket de får slippe fri uten å ha videre oppfølging. Det er for farlig å bare stole på at de er rehabilitert da dette kan føre til gjenntagelse av de kriminelle handlingene.

 

Derfor er også dette forslaget om pisking latterlig ettersom det ikke er noen garanti for at de kriminelle vil følge loven heretter selvom de blir brakt inn til pisking og deretter får slippe fri igjen.

Lenke til kommentar

Rehabilitering er kanskje risikabelt, men da i likhet med alt annet her i verden. Man må satse for å vinne. Lange fengselsstraffer er mindre risikable, men man er dømt til å tape - det som kommer ut i den andre enden er helt garantert et mistilpasset individ.

 

EDIT: Personlig er jeg mye mer opptatt av hva som kan gjøres for at færre mennesker bryter loven. Der har vi uendelig mye mer å gå på.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...