Gå til innhold

var adam og eva de eneste menneskene?


Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

var adam og eva de eneste menneskene? eller var det andre mennesker på jorden da de levde? om ikke så syntes jeg hele kristendommen sprekker for det må jo ha blitt en ekstrem innavl om det ikke fantes andre folk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mange kristne mener at skapelsesberetningen ikke skal tolkes helt bokstavelig. Adam og Eva kan være to representanter på en måte, for alle mennesker. Altså kan det ha vært andre mennesker utenfor edens hage.

Hvis du virkelig vil tro på Gud og Jesus, så kan du tolke det slik. Hva da med Sem, Kam og Jafet, sønnene til Noah? Etter syndefloden var du kun Noah og hans tre sønner med sine koner igjen på jorden, og de reiste hver sin vei til ALLE verdens kontinenter, altså Europa, Afrika og Asia. Amerika og Oceania eksisterte ikke den gangen, de har blitt til senere uten noen som helst forklaring.

 

Bibelen er full av slike dilemmaer som Adam og Eva, og man må virkelig bruke kreativiteten sin for å få det til å bli sant. Det er nettopp derfor det finnes så vannvittig mange grener av kristendommen, for "ingen" tolker den likt...

Lenke til kommentar

Jeg ser på Adam og Eva som figurer fra en mytefortelling. Slik ser jeg også på store deler av Det Gamle Testamentet (DGT), selv om det også i noen deler går mer over i historiefortelling. DGT har også store likheter med slik norrøne sagaer skrives (eller vice versa), da de gjerne ramser opp store slektsledd og familiemedlemmer i introduksjonen av fortellingene.

Lenke til kommentar
Selvsagt. De ble bare aldri nevnt med navn, for hvem faen bryr seg om kvinnene i bibelen. Liksom.

Ikke sant.

De bryr seg så lite at de rett og slett river de ut i fra skriftene.

 

lilith.jpg

Sumerian-Hebrew Goddess Lilith (Iraq-Israel 2300 BCE)

 

Lilith, også skrevet Lilit, var ifølge tidlig hebraisk mytologi Adams første kone. Hun var skapt av jord som Adam, og derfor skulle de (med unntak av kjønn) være like perfekte. Forskjellen på de to var at Lilith ville være alene om å være «på toppen» under samleie. Symbolsk betyr dette at hun satt seg selv høyere enn sin mann. Konsekvensen av dette ble at Gud kastet henne ut av Edens hage, samtidig som hun ble dømt til å være mor for alle onde ånder og demoner. Lilith ble så konen til demonenes leder, Ashmadai, og dronning over demonene. Ifølge folketroen er hun en trussel for kvinner under fødselen og nyfødte, og hun arbeider om natten.

 

I karakter minner hun om den gresk-romerske Lamia. Hun kan og identifiseres med Brunhild i Nibelung-sagaen og er en motsats til Grimhilde, som kan sammenlignest med Eva.

 

Lilith er et tydelig symbol for den «dårlige mor». Hennes karakteristiske holdninger gjør henne sammenlignbar med den greske Hekate, som beordret menneskelige offer. Hun er forføreren som prøver å stjele sæd fra menn når de sover. Hun symboliserer sjalusi og ondskapsfull hevn.

 

I astrologien er Lilith månen når den ikke kan sees fra jorden og hvis astrologiske innflytelse er annerledes enn den synlige månens.

http://no.wikipedia.org/wiki/Lilith

Lenke til kommentar
Men om jeg husker rett, så er ikke Lilith nevnt i bibelen. Bare i en hebraisk versjon av GT.

 

Hei

 

har du refferanse på dette?

 

Har han nok ikke. Men til det overordnende poenget at kvinner ble konsekvent ikke nevnt er jo forsåvidt korrekt. Det gjelder det meste av de religionene som stammer fra området og som forpester luften i dag.

 

Ville hunder og ørkendyr møtes,

raggete troll roper til hverandre.

Der slår Lilit seg også til ro

og finner et hvilested.

 

Selv finner jeg det ganske så artig at Lilit klaget av å ligge under, og ville ligge på topp når de hadde seg litt hankypanky.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...