Gå til innhold

Kan jeg kalle meg kristen?


Anbefalte innlegg

Hallo.

 

Har tenkt en del i det siste over religion, og etter en stund spurte jeg meg selv: Er jeg kristen?

Det eneste svaret jeg kom frem med var "jeg vet ikke."

Jeg tror jo på fred, lykke, og at man skal prøve å være så god som person som mulig, men jeg tror ikke på det overnaturlige. Jeg tror ikke på at det finnes noen "der oppe" som passer på oss, men jeg tror på meg selv, og jeg liker tanken ved å ha "lykke og fred, ved min side." Tanken ved at jeg tilhører en religion liker jeg, men jeg vet jo ikke om jeg kan kalle meg kristen eller ikke. For jeg ser ikke for meg at man kan være kristen, mens man egentlig ikke tror på gud. Kan man kalle seg kristen uten å tro på det overnaturlige?

 

Hvis dette ble en veldig rotete tråd så bare bed om at jeg skal omformulere det som var uklart.

 

Takk for seg.

 

- Sandri

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville ikke tro det, nei. Med mindre du tror på den treenige gud, satan, helvete, mirakler, jomfrufødsel og slikt er du vel per definisjon ikke kristen.

 

Personlig synes jeg forøvrig at "å tro på Gud" ikke kvalifiseres som kristen mtp. at Bibelen er sentral innenfor kristendommen. Hvis man er kristen burde man strengt tatt ikke avfeid en kvinne som er gravid men samtidig hevder å aldri ha hatt sex, eller?

Lenke til kommentar
Vel, om man er kristen skal man jo tro på det som skiller kristendommen fra jødedommen, altså Jesus og Det Nye Testamente.

Men jeg mener man ikke trenger å tro ordrett på alt i Bibelen for å kalle seg kristen. Den er tross alt skrevet av mennesker for lenge siden.

 

Kan være enig i det til en viss grad, men føler at om man er kristen så får man på en måte stå for det kristendommen står for, altså overnaturlige krefter. På den måten tenker jeg at kristendommen ikke bare er å tro på gud, men også på satan, engler og andre overnaturlige ting som Bibelen omhandler. Hvorfor skal en kunne tro på gud, men ikke på en gravid kvinne som sier hun aldri har hatt sex? Det at Maria fikk guds sønn er jo en av de absolutte grunnpillarene i kristendommen.

 

Skal de ta tro på det og det, mens sånn og sånn bare er feil? Hvorfor hevde at Gud skapte universet, når vitenskapen tilsier noe helt annet og mer logisk? Hva tilsier at det og det er sant, mens dette kan vi skrive av som gammel overtro? I bunn og grunn er det ingenting av det som "er større enn menneskene" som kan bevises og underbygges av konkrete beviser, så hva gjør noe mer akseptabelt å tro på enn andre ting?

 

Men ser poenget ditt, og har selv møtt enkelte kristne som sier de tar avstand fra/ikke tar seriøst enkelte ting i bibelen. :yes:

Lenke til kommentar

Det er litt vanskelig for meg å svare på ting som ikke nødvendigvis er mine meninger. :)

Men vi er så heldige å ha en religionslærer som er veldig god, og han har jo nevnt dette om at dagens kristne i liten grad følger bibelen ordrett, men heller ser på ting metaforisk.

 

F. eks. det med skapelsen. At man der kan se på det som en forklaring på sabbaten til jødene, en forklaring på hvordan ting ble til for folk i gamle dager osv., og ikke noe som da er Guds ord og man trenger å tro blindt på. Altså heller at det har en sammenheng med tiden det ble til i.

 

Men det er interessante spørsmål, og samtidig vanskelig å definere en klar grense for hva som gjør en kristen. Jeg mener at det å tro på treenigheten med Gud, Jesus og den Hellige ånd nok må være der, men om man er kristen vet man det nok selv. (repeterer mitt forrige innlegg her, jeg vet)

Enig med de andre her, trådstarter er nok ikke kristen. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...