Gå til innhold

Livet etter WoW


Anbefalte innlegg

Det er stor forskjell mellom "kan være" og "det er". I de alle fleste tilfeller sies det "Det er avhengighetsdannende" uten noen sidestykke eller rom for andre forklaringer. Sannheten er "det kan være avhengighetsdannende". Derimot er problemet at mange - som eksempler her i tråden viser - sammenligner WoW med rusmidler med sterk avhengighetsgrad som f.eks heroin. Et skudd med heroin så er man mer eller mindre hektet på det. For mange er det og starten på en vond spiral med andre rusmidler. Derfor blir det helt feil å sammenligne slike rusmidler med WoW, man kan godt spille WoW i kombinasjon med andre ting. F.eks guilden min består av i alle fall 10 godt voksene med 2-4 unger, kone og den pakken. De er og aktiv med og raider når de kan.

 

Om sammenligningen med heroin og WoW skulle være sant skulle man bli avhengig av WoW rett etter innstallasjonen, men dette er naturligvis langt fra sannheten. At enkelte kan ha problemer med å begrense sin WoW spilletid er det ikke å legge skjul på, men slike "avvik" finner man med mange andre typer aktiviteter. Hvor mange har f.eks ikke avlyst planer for å se fotball på TV?

 

I bunn og grunn er det skeive bildet av WoW ubegrunnet i dagens media. Det er mer en redsel for det man ikke forstår, derfor forsøker man å sette et ansikt på "monsteret" fremfor å sette seg inn i realiteten og forstå det. Mange foreldre kunne ha tatt del av barnets spillhverdag og satt inn restriksjoner. Gitt poden lov til å spille WoW, men bare noen timer om dagen. Der finnes kontrollerings verktøy for kontoen hvor f.eks spilletiden kan begrenses. Ja t.o.m mange routere i dag (f.eks Linksys) kommer med valgmuligheter hvor man kan begrense tiden en gitt maskin har å bruke på nette.

 

Men, for at dette skal fungere må foreldrene sette seg inn i denne verden og forstå den, og det er da mye lettere å skylde på stor onde Blizzard som går rundt og gjør ungene deres avhengige av WoW enn å gjøre noe selv med det.

 

Jup om du vet du har problemer med å legge fra deg et spill og kan spille et nytt spill til morgenen så vet du at du skal være veldig forsiktig med å starte med et spill som WOW siden det er ekstemt langvarig samt at det blir en konkuranse mellom venner i spillet om å ha høyest level samt invitasjon om å være med på oppdrag. Du mangler også muligheten til å enkelt å greit trykke på pause knappen i et farlig område og blir upopulær om du dropper ut under et oppdrag.

 

Men dette er ditt ansvar kan ikke klandre utvikler for å lage et veldig langvarig og bra spill like lite som du kan klandre bilfabrikken for fartsbøter. Å mene det er bilen sin skyld at du lå i 70 i 50 sonen siden den har 250 i toppfart er like dumt. De laget bilen så den kunne gå i 250 fordi du skulle ha muligheten til det, ikke for at du skulle gjøre det selv om det er gøy. Samme måte om noen lager et spill du har lyst til å spille 24 timer i døgnet i årevis betyr ikke at du skal gjøre det, om du faktisk gjør det er det ditt problem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begynte og spille i mai 2005, var rimelig hekta det første året. Hardcore raider pre TBC. Så kom TBC, og jeg syntes fortsatt at spillet var okey. Kjørte på med Kara, men etter dette ble jeg lei, kutta ut spillet til WOTLK kom ut, lvl 2 stk til 80, men har ikke spillt siden april i år. Synes wow er blitt utrolig kjedelig. Grunnen til det er nok at jeg ikke lengre finner raiding som givende, dermed fallt spillet i grus. Har null abstinenser.

Lenke til kommentar
Har aldri greid å slutte ordentlig med WoW, trodde jeg endelig gjorde det nå i sommer.. Men nå kjenner jeg at jeg har veldig lyst til å spille det igjen, what to do :(

 

Umh, spille det? hehe

 

Har trappet ned 95% jeg nå. Logger på i gang i uken og tar en kjapp Hc, eller en kjapp lvl på en alt, surrer litt på AH eller litt pvp.. Logger vell egentlig på bare for å logge på. Vil liksom ikke slutte helt, og sålenge jeg syns det er ok, så kommer jeg nok til å gjøre det.... Pluttselig er det Cataclysm, og hvem vet, da er jo charen klar iallefall :D

 

Men dette er ditt ansvar kan ikke klandre utvikler for å lage et veldig langvarig og bra spill like lite som du kan klandre bilfabrikken for fartsbøter. Å mene det er bilen sin skyld at du lå i 70 i 50 sonen siden den har 250 i toppfart er like dumt. De laget bilen så den kunne gå i 250 fordi du skulle ha muligheten til det, ikke for at du skulle gjøre det selv om det er gøy. Samme måte om noen lager et spill du har lyst til å spille 24 timer i døgnet i årevis betyr ikke at du skal gjøre det, om du faktisk gjør det er det ditt problem.

 

Veldig mange bra sammenligninger her, godt skrevet!

Endret av Xandathrii
Lenke til kommentar

Spillavheningighet er et faktum, både på automater, poker og WoW. Har levende bevis for det tilogmed...

 

Broren min. Spilte WoW, raida mange ganger i uka. Jaget ungene vekk fra ham, syntes de masa konstant. Så gikk kona hans fra ham. Først da hun og ungene flyttet innså han att han måtte slutte om han skulle få se ungene igjen.

 

WoW ødela kort og godt livet hans. Broren min er 39 år, de bodde hos meg og pappa (han, kona, og tre unger) i over ett år. Så flytta hun og ungene. Så jeg har sett alt det har ført til, krangler og helvette konstant.

 

Han begynte nå i sommer å spille litt sammen med meg og noen venner, og i level 80 var han litt i BG og instance. Så begynte han på 10-manns raid. Så kjente han fristelsen etter 25-manns. Da skjønte han hvordan alt gikk til sist gang, og tok til motet og slutta igjen.

Lenke til kommentar

uff og uff... spilte selv veldig aktivt i et år og kuttet ut det meste av sosiale aktiviteter, sluttet på fotballen og sluttet med sosiale kvelder. Var da 18 år og gikk siste året på vgs. Trente fortsatt styrke tre ganger i uka, så var ikke den typiske nerden, men det sosiale livet i real life var borte. Kom meg dog på skolen og gikk på den måten ikke glipp av videre utdanning.

 

Så kom høsten og jeg skulle i militæret. Dermed var det slutt på all form på spilling ettersom jeg ikke hadde bærbar pc. Når jeg var ferdig med militæret og fhs var jeg såpass langt bak med gear og alt som var at jeg gadd aldri å begynne å spille igjen, HELDIGVIS. Tror ellers jeg hadde fortsatt..

 

Folkens: det er absolutt ingenting som rettferdiggjør mange timer gaming 3-4 ganger i uka når det finnes andre konstruktive ting å gjøre. Det værste jeg husker var at det føltes mer eller mindre som en plikt å møte opp til raids og diverse, og dette er kanskje den viktigste varsellampa: det har gått for langt...

Lenke til kommentar
Nå går det jo mot jul og vinter, da er det ihverfall ingen grunn til å slutte å spille WoW :D

 

 

Nå går det jo mot jul og vinter, da er det ihverfall ingen grunn til å slutte å spille WoW :D

Det er nettopp da det er en grunn for å spille. :)

 

Hvis dere forbinder jul meg WoW da vet jeg ikke helt hva jeg skal annet enn at dere virkelig - virkelig - burde ta en titt på hva jula handla om da dere var små.

Alle vet hva du får i jula, men jeg sier ikke at man trenger å spille WoW 24 desember. Men jeg tenkte at man nettopp burde spille når de var vinter, fordi da er det kaldt og bare dritt å være ute (overdrivelse). Det er mindre fester, mindre av vennene dine vil ikke ut. Selv når jeg spilte WoW så spilte jeg lite i juletider. Da var jeg heller ute å festa, for i juletider så er det faktisk åpne fester for yngre også. Det er de ikke ellers her jeg bor.

 

Om sommeren så er det fint vær, og da burde man komme seg ut. Jeg var også dårlig på dette når jeg spilte selv. Men i sommerferien feks, så er det ofte fester, fotballspilling, shopping osv. Selvfølgelig kan man få lov til å spille i juletider også hvis man vil det, det skjer ikke så mye rundt juletider. Noen vil si at det bare er mas. Jeg sier, gjør som du selv vil, det er du som styrer livet ditt.

Lenke til kommentar

Jeg så meg nødt til å gjøre meg til medlem etter å ha lest innlegget til Kaffelaban.

Først vil jeg si at innlegget er godt skrevet, og responsen har nettopp derfor vært svært stor.

Jeg er en voksen mann, og jobber i skoleverket. Derfor har jeg de siste årene hatt dette spillet ganske tett innpå min arbeidsdag, da jeg har jobbet med elever som er svært preget av nettopp World of Warcraft.

Å lese de mer aggressive/ pro-WoW svarene i denne tråden, er for meg svært gjenkjennelig i forhold til de samtaler jeg har hatt med elevene.

De som spiller, har gjennom årene tilegnet seg mange argumenter som skal rettferdiggjøre et svært høyt tidsbruk foran skjermen. Jeg har jobbet i klasser der opp mot halvparten av elevene, (med stor overvekt på gutter) har vært svært aktive WoW spillere. Denne gruppen har gjennomgående likhetstrekk:

1) Aggressiv respons når de blir konfrontert med sitt spillemønster. Dette er i psykologien en veldig vanlig reaksjon, når man blir konfrontert med livsmønster som man selv vet i bunn og grunn ikke er rett. Han/hun opparbeider seg en konto av "gode" argumenter som fungerer som skjold mot omverden, og for egen samvittighet.

2) Et gradvis forverrer forhold til foreldre/ foresatte grunnet tidsbruk. Foreldre ytrer bekymring og maktesløshet. Hele familier blir rammet av en aktiv WoW-spiller, som genererer forsuret miljø i huset.

3) Dårligere karakterer (med unntak av engelsk), høyere fravær og trøttere i skolehverdag.

4) Dårligere fysisk form, ryggplager, stivhet i nakke/skuldre, hodepine.

5) Den sosiale biten skal ikke jeg kommentere, da jeg ikke har tall, rapporter og samtaler å underbygge mine påstander med. Men vi ser tendensen av at de samme som engasjerer seg i WoW, også er de som detter av aktiviter som idrett, korps, teater og andre sosiale aktiviteter.

 

Hovedpoenget mitt nå er at de elevene jeg har hatt de siste årene som har spilt WoW (og det må vel være sikkert 100 stykker), bærer alle preg av det. Noen i tråden forsøker å si noe om at dette gjelder en marginal gruppe av WoW spillere, og det er ikke tilfelle. Hovedgruppen av WoW spillere, bruker svært mye tid på dette, og med en tidsbruk på flere timer om dagen, så vil du falle under de punkter jeg har skrevet tidligere.

Det slår meg og at ofte er det faglig sterke elever som blir bitt av WoW spillingen. Det må tyde på at WoW krever endel personlige ressurser for å kunne mestre det. Dette virker logisk, da et høyt tidsbruk må motiveres av ulike utfordringer på mange plan, jeg tipper WoW er nettopp slik. Men trist er det å sette "ikke grunnlag" på en elev som kunne prestert topp karakter.

De elever jeg har snakket med som har sluttet, (og det ofte med tvang, der i et tilfelle knuste faren PCen i fustrasjon) sliter med å fylle dagene med noe annet. Dette er kjernen i problematikken. WoW suger deg inn i en verden, og ut av en annen. Kognitive psykologiske prosesser endres, og etterhvert blir "alt det andre" fjernt fra deg selv. Den dagen WoW ikke er mer, så er det gamle sosiale aktivieter blitt forkrøplet, og spillet har forringet mange av livets andre aspekter, som kan være tung å hente inn igjen.

Lenke til kommentar

Veldig fint skrevet. Jeg bare reagerte litt på

 

 

1) Aggressiv respons når de blir konfrontert med sitt spillemønster. Dette er i psykologien en veldig vanlig reaksjon, når man blir konfrontert med livsmønster som man selv vet i bunn og grunn ikke er rett. Han/hun opparbeider seg en konto av "gode" argumenter som fungerer som skjold mot omverden, og for egen samvittighet.

2) Et gradvis forverrer forhold til foreldre/ foresatte grunnet tidsbruk. Foreldre ytrer bekymring og maktesløshet. Hele familier blir rammet av en aktiv WoW-spiller, som genererer forsuret miljø i huset.

3) Dårligere karakterer (med unntak av engelsk), høyere fravær og trøttere i skolehverdag.

4) Dårligere fysisk form, ryggplager, stivhet i nakke/skuldre, hodepine.

5) Den sosiale biten skal ikke jeg kommentere, da jeg ikke har tall, rapporter og samtaler å underbygge mine påstander med. Men vi ser tendensen av at de samme som engasjerer seg i WoW, også er de som detter av aktiviter som idrett, korps, teater og andre sosiale aktiviteter.

 

 

 

Grunnet fordi jeg var veldig avhengig av WoW i ett halvt års tid (hvis ikke mer) og jeg fallt ikke under veldig mye av det du skrev. ta f. eks i niende klasse, da hadde jeg 14 anmerkninger totalt hele året. I tiende klasse var jeg avhengig av WoW, men fikk bare 4 det året. sliter ikke med fysisk form, ryggplager, stivhet i nakke/skuldre og hodepine, ikke i det hele tatt. Forholdet mitt til foreldrene mine tørr jeg å påstå er bedre enn de fleste ungdom/foreldre forhold. Krangler aldri, og er veldig åpne til hverandre :)

Hadde heller ikke agressiv holdning når noen sa jeg var avhengig (som jeg var,) Jeg bare tenkte "ja men, hva annet er det å gjøre da?"

 

Du tenker sikkert at jeg er en av de veldig få som blir så lite rammet, selv om jeg var avhengig. (spilte dag ut og dag inn.)

Kan også legge til at alle vennene mine var like lite rammet som meg + -

 

:) Mvh Sandri

Lenke til kommentar

"Jeg ser på TV 3-4 timer om dagen"

- Å så fint, så normal du er :)

 

"Jeg spiller WoW 3-4 timer om dagen"

- Å herregud, nå går det deg dårlig, statistikken viser det, det betyr at alle blir sånn!"

 

SELVFØLGELIG blir folk "aggresiv" når andre kommer med påstander som ikke er sanne. Er alltid folk som kommer og grer alle under samme kam. WoW-spillere begynner å bli mektig lei dette, men da de prøve å forsvare det så svarer folk "Nei du tar feil, du er blindet av WoW, WOW styrer livet ditt, tankene dine, du forstår ikke at du er avhengig, alt annet faller ut". Det er så tull som du får det. Det er BARE fordi det er WoW at det blir så mye oppstyr. Noen luringer klarer å bli avhengig og forteller det til alle og enhver som gir WoW et dårlig rykte. Ta nå ikke å tro at forholdet til foreldre blir dårligere, karakterer dropper etc. for nesten alle som spiler WoW. Dette er så overdrevent at halve kunne vært nok. Har selv spilt WoW latterlig mye og har alltid hatt gode karakterer, godt forhold til familien og venner.

1) Aggresivitet - Les starten på dette innlegget

2) Gradvis forverret forhold til foreldre - Hvorfor det? I store tilfeller er det fordi foreldre leser i aviser, ser på TV osv. alt det dårlige om WoW og tror at ungene deres blir sånne automatisk. Dette fører til mas og bekymringer som ikke har grunnlag i den enkelte person, men grunnlag fra media. Hørte mange utav disse på skolen "ÅÅ nå har mamma lest i avisen om han idioten som sier han er avhengig av WoW og advarer mot det. Nå blir hun sint når jeg spiller det og ber meg om å slutte".

3) Dårlige karakterer - Det kan være andre forhold bak. Det er som regel på ung.skolen at WoW-spillingen begynner. På ung.skolen er det SVÆRT mange som driter i skolen generelt. De drikker, de "utforsker" verdenen, lever livet, spiller etc. Og med god grunn, ung.skolekarakterene har ikke mye å si. Det har jeg erfart som hadde gode karakterer til ingen nytte egentlig. Man trenger 1 ting - Generell studiekompetanse/fagbrev som man får etterpå. Satt med kompiser for ikke lenge siden og tenkte "ååå hvorfor gjorde vi ikke mere tull på ung.skolen"

4) Dårlig fysisk form - Enig der. Man kommer ikke akkurat i form av å spille.

 

Men hva vet vel jeg? Jeg skjønner ikke at WoW har ødelagt livet mitt :) Nei man burde vel heller gå ut og drikke seg full hver helg og drite i karakterene på den måten, for det gjør ingenting. Du blir bare alkis, og det er jo normalt og bra :)

Alle untatt 1 jeg kjenner som spilte WoW hardcore på ung.skoletiden går nå på universitetet eller skal begynne og har gode forutsetninger for en bra karriære. Disse "kule" som var så jævla stilig på ung.skolen som drakk og herja, ja, ser mange av de som jobber på kiosken, vinmonopolet osv. nå. De spilte ikke WoW. Det er fakta

 

 

 

:)

Endret av Megaman42
Lenke til kommentar
Jeg vil tro at en som jobber med ungdommer til daglig hvor en stor del av dem spiller WoW, vil kunne se noen fellesnevnere for dem.

 

Sier ikke at det er noen feil med å spille WoW 4 timer en dag, men om man gjør dette hver eneste ukedag så burde man kanskje tenke litt over hvorfor ?

 

Er helt enig i at det ikke er bra å spille for mye. Men hvorfor si hvorfor? Hva gjør det at en person sitter og har det veldig gøy 4 timer om dagen? Det er ikke farlig å ha det gøy så lenge det ikke ødelegger andre viktigere ting i livet. La dem spille mens de er unge, for når man skal studere, så er det ikke mye tid til WoW. (selverfart).

 

Om man har klart å ødelegge sitt sosiale nettverk grunnet WoW, så skulle det ikke være noe problem å rette på det senere i livet. Ihvertfall ikke om man skal studere.

Lenke til kommentar
"Jeg ser på TV 3-4 timer om dagen"

- Å så fint, så normal du er :)

 

"Jeg spiller WoW 3-4 timer om dagen"

- Å herregud, nå går det deg dårlig, statistikken viser det, det betyr at alle blir sånn!"

 

SELVFØLGELIG blir folk "aggresiv" når andre kommer med påstander som ikke er sanne. Er alltid folk som kommer og grer alle under samme kam. WoW-spillere begynner å bli mektig lei dette, men da de prøve å forsvare det så svarer folk "Nei du tar feil, du er blindet av WoW, WOW styrer livet ditt, tankene dine, du forstår ikke at du er avhengig, alt annet faller ut". Det er så tull som du får det. Det er BARE fordi det er WoW at det blir så mye oppstyr. Noen luringer klarer å bli avhengig og forteller det til alle og enhver som gir WoW et dårlig rykte. Ta nå ikke å tro at forholdet til foreldre blir dårligere, karakterer dropper etc. for nesten alle som spiler WoW. Dette er så overdrevent at halve kunne vært nok. Har selv spilt WoW latterlig mye og har alltid hatt gode karakterer, godt forhold til familien og venner.

1) Aggresivitet - Les starten på dette innlegget

2) Gradvis forverret forhold til foreldre - Hvorfor det? I store tilfeller er det fordi foreldre leser i aviser, ser på TV osv. alt det dårlige om WoW og tror at ungene deres blir sånne automatisk. Dette fører til mas og bekymringer som ikke har grunnlag i den enkelte person, men grunnlag fra media. Hørte mange utav disse på skolen "ÅÅ nå har mamma lest i avisen om han idioten som sier han er avhengig av WoW og advarer mot det. Nå blir hun sint når jeg spiller det og ber meg om å slutte".

3) Dårlige karakterer - Det kan være andre forhold bak. Det er som regel på ung.skolen at WoW-spillingen begynner. På ung.skolen er det SVÆRT mange som driter i skolen generelt. De drikker, de "utforsker" verdenen, lever livet, spiller etc. Og med god grunn, ung.skolekarakterene har ikke mye å si. Det har jeg erfart som hadde gode karakterer til ingen nytte egentlig. Man trenger 1 ting - Generell studiekompetanse/fagbrev som man får etterpå. Satt med kompiser for ikke lenge siden og tenkte "ååå hvorfor gjorde vi ikke mere tull på ung.skolen"

4) Dårlig fysisk form - Enig der. Man kommer ikke akkurat i form av å spille.

 

Men hva vet vel jeg? Jeg skjønner ikke at WoW har ødelagt livet mitt :) Nei man burde vel heller gå ut og drikke seg full hver helg og drite i karakterene på den måten, for det gjør ingenting. Du blir bare alkis, og det er jo normalt og bra :)

Alle untatt 1 jeg kjenner som spilte WoW hardcore på ung.skoletiden går nå på universitetet eller skal begynne og har gode forutsetninger for en bra karriære. Disse "kule" som var så jævla stilig på ung.skolen som drakk og herja, ja, ser mange av de som jobber på kiosken, vinmonopolet osv. nå. De spilte ikke WoW. Det er fakta

 

 

 

:)

 

Kunne ikke sagt det bedre selv. Har selv opplevd 90% av det du skrev.

Lenke til kommentar
Om man har klart å ødelegge sitt sosiale nettverk grunnet WoW, så skulle det ikke være noe problem å rette på det senere i livet. Ihvertfall ikke om man skal studere.

Vel, det er bare å ta seg en tur ned i Samlivskategorien, så ser man jo til stadighet mennesker som sitter mye inne, er usikre på hvordan de skal skaffe seg nye venner/nettverk. En del av dem skriver også at de har brukt mye tid foran pcen tidligere, men nå ønsker å komme seg ut.

Nei, det er jo ikke sikkert at WoW har skylden i alle tilfeller, men det er jo helt klart et spill som kan bidra negativt om man har anlegg for å bli litt oppslukt i slike ting. Derfor mener jeg man bør ha et bevisst og litt kritisk syn på mengden tid man bruker på det.

Lenke til kommentar

PSV: konstruktive ting innebærer egentlig i mine øyne sosiale aktiviteter med venner, og det kan selvfølgelig innebære gaming på LAN. Men om dere absolutt føler dere må game wow på LAN også, da mener jeg personlig at ting har gått litt langt. Jeg følte det sånn en periode, at jeg gikk glipp av viktig tid in-game, når jeg satt på dataen og ikke spilte wow.

 

både cornfakes og megaman skriver her veldig bra og relevante innlegg, og jeg ser egentlig at begge to har rett: jeg tror flesteparten kutter ut mye av det som før var dagligdags for dem å gjøre og dermed kan ha vanskeligere for å fortsette med det etter endt WoW-tid, men samtidig så vet jeg at det er noen som ikke blir påvirket på denne måten.

 

Grunnen til at ikke alle blir like hardt rammet, tror jeg er fordi at de som er ressurssterke og som vet hva som virkelig er viktig i livet kommer til å gjøre nok på skolen til allikevel å få de karakterene de trenger for å komme inn på det de vil. De andre ville kanskje(subjektivt fra min side) uansett blitt fest-glade mennesker som kanskje uansett ikke hadde prioritert skolen på den måten de burde gjort. JEG personlig har ikke denne sterke livskraften for skole, men kom meg heldigvis bort fra WoW og inn i militæret/fhs :) jeg tenker stadig at det ville vært gøy å spille igjen, men ser at jeg hadde nok blitt slukt inn i atmosfæren igjen, desverre.

 

ang de punktene cornfakes skrev så vil jeg personlig kommentere dem ut fra min erfaring:

1. aggressivitet: jeg merket på familien at de synes jeg spilte altfor mye. Med to eldre søsken hvor begge hadde to barn og som kom på søndagsbesøk hver helg for å spise middag+sosial aktivitet så ble det ofte til at jeg spiste middag for så å springe rett ned til dataen igjen. Ble irritert da jeg ble konfrontert på dette punktet, men aldri noen store krangler da jeg innerst inne visste at jeg brukte for mye tid på spillet.

 

2. Forholdet til foreldrene mine ble ikke bedre, det kan jeg ikke si, men har selv veldig forståelsesfulle foreldre og mulig de bare tenkte det var en fase, ikke vet jeg. Kan også ha noe å gjøre med at jeg kom meg på skolen og trente fotball(på skolen) 4 ganger i uka+styrke 3 ganger i uka utenom skoletid. Gjorde også det arbeidet som var forventet av meg hjemme, men ikke mer.

 

3. Dårligere karakterer - vel.. gikk gradvis fra ungdomsskolen fra å være gutten i klassen med best karakterer til vgs og wow-tiden til å ha et helt ok snitt på 3.9. Jeg vet jeg kunne gjort ting bedre og leksene mine var preget av hastearbeid, men samtidig så kjente jeg veldig på at jeg var skolelei før wow-tiden uansett. Kanskje hadde jeg gjort det bedre på skolen uten wow, kanskje ikke.

 

4. Dårligere fysisk form - Ja. Jeg trente 15-17timer i uka før wow, og ca 10-11 timer i uka etter wow. Derimot følte jeg at dette var nok for meg, og at jeg trente mer meningsfullt enn før. Mindre fotball, mer styrke. Dette var rett for meg der og da. I dag spiller jeg ikke wow og trener 5-7 timer i uka - så tror virkelig ikke wow var den store påvirkingen her - det gikk mer på hva jeg egentlig ville gjøre og hva jeg ville bruke tida mi på.

 

Men jeg er vel en av de mer resiliente i wow-"ekstrem" gaming. Jeg hadde nok endt opp på samme sted selv med eller uten gamingen. Glad for å ha opplevd det, men ser selv at det ikke var verdt det i ettertid. Dette mente jeg vel egentlig der og da også, men jeg var for oppslukt i det og hadde det jo fryktelig GØY også :)

 

artig tråd det her :)

Lenke til kommentar

mihcaoj: "...og hadde det jo fryktelig GØY også"

 

Veldig bra innlegg. Den der setninga der er viktig. Du hadde det GØY. Hva er meninga med livet? Skal man bare jobbe som en maur for å få tingene til å gå rundt? Nei, mener jeg. Ha det gøy, gjør de tingene som gjør at du har det gøy.

 

Alt med måte da. Men jeg mener det er utrolig viktig å faktisk ha det gøy i livet. Tenk på de folka som MÅ jobbe livet av seg for å holde seg oppe, for et pointless liv det egentlig er. :/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...