Gå til innhold

BK: Selvportrett i studio


scoop3x

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat
Komposisjon, lys, farger feks?

H.

 

komposisjon

Komposisjonen var VELDIG interessant. Vi ser en gutt som sitter på huk midten av bildet. Han ser opp på oss akkurat som om han vet noe som vi ikke vet. Det ser ut som stillingen han sitter i begynner å bli ukomfortabel for han. Men han er likevel avslappet og hemmelighetsfull ut. "Den mystiske gutten".

 

Nederst i hjørnet er det en signatur. Veldig interessant virkemiddel. Det ser ut som den er skrevet på bildet etterpå, men det gjør man bare når man har fremkalt/skrevet ut bilder, så denne signaturen får den som ser på bildet til å tro at dette bildet er først fremkalt, skrevet på, og deretter scannet inn igjen. Dette gjør at vi får en underliggende respekt for den som har tatt bildet. Så de to elementene i komposisjonen er gutten og signaturen. Disse to er plassert veldig gjennomtenkt i forhold til hverandre. De har hver sin plass i bildet , men de "leker" nesten med hverandre, og gir liv til bildet.

 

lys

Lyset var EKSTREMT bra. Ingen fargefiltre på blitsen. Ikke noe bakgrunns lys. Ikke noe fyll eller skygger. Men likevel nøye gjennomtenkt! Det ser nesten ut som lyset bare er blitset rett opp i ansiktet hans slik at det blir helt hvitt. Et veldig sterkt virkemiddel for å utfordre den som ser på bildet. Lyset spiller en viktig rolle i bildet for å gi det utstråling og for å gi den som ser på bakoversveis. Det er bare ett ord for å oppsummere lyssettingen "KJEMPESTERKT".

 

farger

Fargene i bildet er noe av det viktigste. Her ser vi at håret er LYSEBRUNT! Men fargene lurer oss. Hvis vi ser nøye på håret ser det ut som det er en slags blond tone i det. GENIALT!!! Fargene spiller spill med oss. For ja - hvis vi ser ned på buksene til denne gutten, så er det samme fargene som i håret! Fargene i bildet forteller oss nesten en historie. De to lysebrune/blonde partiene samarbeider med å "fange" den ville turkisblåe fargen vi finner innerst på trøyen til modellen. Men de greier det ikke alene, så derfor må de ha hjelp av skjorten han har utenpå trøyen.

 

Men nederst så finner vi fargen svart på sokkene. Jeg har ikke så veldig innsikt i mote, men jeg vet at det å ha buksene i sokkene er veldig kult. Svartheten på sokkene kommuniserer med signaturen som er nederst i hjørnet, og holder bildet på sin plass. Den siste fargen vi finner i dette bildet er hvit. Det er hvit. Det er brukt HVIT i bakgrunnen. Veldig veldig sterkt. Det er ikke svart. Ikke rødt, ikke blått, ikke en gang grønt, men HVITT! Har aldri sett noe liknende. Rett og slett genialt.

 

konklusjon

Genialt bilde! Jeg trodde aldri at det gikk an å lage et så interessant portrettbilde. Her er det brukt en helt ny måte å tenke på for å få frem budskapet. Bare en ekstremt god fotograf kunne laget et slikt bilde. Bildet ser så enkelt ut, men er egentlig ekstremt gjennomtenkt. Dette er en helt ny måte å ta bilder på. håper du likte tilbakemeldingen.

Lenke til kommentar

Jeg "aner" en overdose ironi... :lol:

 

For å komme med noe konstruktivt scoop3x kan jobbe videre med:

 

- Prøv å hopp, kaste en ball i lufta, lekebokse, eller noe annet med fart i. Det gir ofte mye kulere ansiktsuttrykk.

 

- Prøv noe råere klesstil. Gjerne ta det langt over streken for hva du normalt går i. F.eks et eller annet kostyme. Sjørøver, palestinasjerf, gymklær, fotballdrakt, eller noe annet som "skriker" litt mer.

 

- Prøv mer "ubalansert" lys. F.eks mer fra den ene eller begge sidene og mindre forfra.

 

- Bruk gjerne beauty-dish for å gi mer liv i håret.

 

- Prøv å ta bilde sammen med noen. F.eks sving deg rundt litt med kjæresten. Noe dynamisk.

 

- Bruk gjerne andre effekter som en stol du kan ha det ene beinet på, et sverd, sjonglering med tennisballer, sitt på sykkelen din eller noe sånt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...