Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

hindre selvmord! hva kan gjøres?! raskt please!


Anbefalte innlegg

Hei:) har et ganske stort problem. har blitt kjent med en fyr som vurderer å ta selvmord. han har blitt mobbet helt fra han gikk på småtrinnet,og nå er han 19-20 år. han har betrodd seg til meg om selvmordstankene, noe jeg er glafor at han gjorde. jeg vil så gjerne hjelpe han, men hvordan?! håper på svar raskt, for jeg vil ikke at han skal ta livet sitt, og det håper jeg ikke noen andreherinne vil heller. noen som har erfaring med noe sånt fra før? det har ikke jeg...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uff, sånt er vanskelig. Det viktigste, men også vanskeligste, er å endre selvfølelsen hans. Ros, oppmerksomhet, etc. La ham vite at han er viktig for noen! Sørg for at han har noe å drive med, så han får noe annet å tenke på. Finn på noe med ham, snakk med ham, hold ham opptatt og gi ham noe å glede seg til. Vær tilgjengelig for ham, men husk også å passe på deg selv. Det her er ikke ditt ansvar alene, og det kommer til å slite på deg. Lykke til, og hold oss gjerne oppdatert!

Lenke til kommentar

Jeg ville vurdert å peke ham til profesjonell hjelp. Det er sannsynligvis det beste for en i hans situasjon.

 

Og, som Lemon sa. Bare vær der og lytt til ham, det kan bety mye. Spør hvordan han har det, osv. Ikke vær redd for å snakke om selvmord, spør ham om han fortsatt tenker på å gjøre det. Led gjerne samtalen inn på konsekvensene av en slik handling, hva det vil gjøre med hans slekt/venner osv (men uten å være moralsk og fordømmende).

Lenke til kommentar

Ikke at du ikke bør ta situasjonen seriøst, men i de fleste tilfeller unngår de som tar selvmord og nevne det til noen. Kan være et skrik om oppmerksomhet og at han ikke har det helt bra som er forståelig nok, en psykolog hadde nok vært det beste da de har erfaring med å få folk på bena igjen, men du bør absolutt være der for han og støtte han hvis han trenger det, men ikke la han bli for avhengi av deg...

Lenke til kommentar

Pga alder er det vanskelig å vite om det er rop om hjelp eller alvor. Sier han at han har selvmordsTANKER eller selvmordPLANER? Hvis du er den eneste som vet om dette synes jeg det er et stort ansvar for deg å bære.. Hvorfor fortalte han deg dette? Kanskje du kan motivere han til å gå til en slags terapeut?

Dersom du føler at det blir for mye for deg og du tror han mener alvor ville jeg informert foreldrene hans.. dette er virkelig ikke ditt ansvar..! Han trenger tydelig hjelp.

Jeg har vært borti noe liknende selv hvor vedkommende fortalte meg om selvmordsplaner.. For meg var dette veldig vanskelig for jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre, og tenk om han gjorde det og jeg var den eneste som visste om det og ikke gjorde noe! I dette tilfellet var det en alvorlig psykisk lidelse i grunn, men jeg koblet inn familien og han overlevde.. Poenget er.. Det er veldig vanskelig å vite hva man skal gjøre.. uansett hva som skjer har han selv ansvar for eget liv.. Han sliter tydeligvis, så prøv å finne ut av hvor alvorlig det er, og motiver han til å ta kontakt med profesjonelle! Det er ingen skam å oppsøke hjelp :)

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar :)

tror jeg skal prøve me "guilttrip" og å få han til å søke profesjonell hjelp... han bør jo forstå at det er noen som bryr seg om han, selv om nån mobba han da. :(

og dessuten, hvis det kan bli en slutt på mibbinga, så har vel han og muliheten til å få et bra liv, ikke sant? kanskje det kan virk som en motivasjon for å hold han i live.. ;)

Lenke til kommentar

vanskelig.

hadde en god veninne som til stadighet truet med at hun skulle ta selvmord,og hun kutta seg til stadighet men ikke slik att det noen gang var fare for livet hennes. hun lever i beste velmående idag.Hun var og litt utenfor på ungdomskolen,ikke direkte mobbet men ikke helt med,det endret seg ju når hun kom ut i jobb,fikk seg egen familie,barn å sånn.

 

så har man andre eksempler på mennesker som såvitt hintet litt om att de tenker i de banene att de er lei av livet,men ikke stort mer enn det,så en dag har de tatt livet av seg.

 

må nesten kjenne mennesker godt for å vite om det er ett rop på hjelp eller om de virkelig mener alvor med selvmordsplanene sine, men professionell hjelp er alltid greit så som det er beskrivet her, trur jeg.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_suicide

Har hatt en del selvmordstanker selv. Varte en god periode og det var like før jeg tok livet av meg.

 

Det som hjalp for meg var å begynne og gjøre noe fysisk krevende (jogge etc.)

Samt profesjonell hjelp, støtte av familie.

 

Fekk ut en god del følelser og anna drit, og tar dette som en viktig livserfaring.

Har aldri hatt det bedre :D

Lenke til kommentar

han har visstnok ikke snakket med noen voksne om det. sier han er vant til å holde følelsene for seg selv, siden han har gjort det i mange år. og lærerne på skolen sier bare at han skal slutte å bry seg om at folk mobber han for da går det over, men det gjør det tydeligvis ikke... nån tips til korsn man kan stopp mobbing da? har prøvd å få han til å snakke med foreldrene eller noe slikt, men det vil ikke hjelpe, mener han. :(

Lenke til kommentar

Den var verre. Vel, han kan sikkert få dem til å slutte om han får skikkelig gode karakterer. Da kan han si at han er smartere en resten av idiotene i klassen selv om han nesten ikke kan lese! Tipper de holder kjeft da.

 

Eventuelt kan han finne noen som er lettere å mobbe og holde mobberne fokusert på sitt nye mobbeoffer. Det er ikke snilt, men det funker.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvorfor blir han mobbet? Om han blir mobbet for å være "nerd" så er det bare å sloss tilbake.
Den var verre. Vel, han kan sikkert få dem til å slutte om han får skikkelig gode karakterer.

Nice logikk.

 

Vel, uansett bra at ting ordnet seg for selvmordsgutten. Jeg ønsker ham lykke til videre :)

 

Og til TS: det viktigste er bare å bry deg, og la han vite at du bryr deg uten å overdrive.

Lenke til kommentar

Nei, det kan du ikke.

 

Det eneste som nytter, er å være kul over lengre tid (en blanding av å vise at det ikke går inn på en, ha selvironi og være litt frekk i kjeften tilbake på en spøkefull måte).

 

Om du bare prøver å forandre på det du blir mobbet for, vil utfallet være at du blir mobbet for noe annet. Det jeg synes var litt morsomt i ditt innlegg, var at du først spurte om han ble mobbet fordi han var nerd. Og når du fikk vite at grunnen var at han hadde dysleksi, foreslo du at løsningen var å nerde seg. Du ser ironien i det :)

Endret av Eivolele
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...