Gå til innhold

Fennec Rev - lovlig som husdyr i Norge?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har gått til innkjøp av en 100kvm leilighet og vil ha selskap! Derfor har jeg veldig lyst å kjøpe meg en Fennec Rev til å ha som selskap. Har lest mye om den, og den passer meg perfekt. Elsker at den er så lekete og dyrevennlig, samt er jeg helt betatt av de nå.

 

Spørsmålet mitt er de lovlige i Norge? Og hvor kan jeg event. kjøpe en slik, samt hva de koster og om de er vanskelige å få vaksinerte for rabis o.l.

 

Takk på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eh.. Hvorfor er du egnet til å ha en REV i fangenskap? Greier du å gi en slik rev alt det nødvendige den trenger?

De er ikke akkurat avlet for å bo i leilighet heller.

Skal du importere den fra Sahara ?

 

Og visst du har lest så mye om den på nettet, så tipper jeg du har fått med deg at den IKKE er lovlig som kjæledyr i norge? ;)

 

Skal man gå til innkjøp på alle de dyrene en synes er vakre, så hadde jeg drevet dyrepark nå!

Hva med å kjøpe en liten hund ??

 

:thumbdown:

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar

Ehh..

 

Nå synes jeg du er litt streng her! Jeg lever foreløpig hjemme og har hatt 5 hunder iløpet av mine knappe 20 år. Så jeg er ikke en av de som bare kjøper utifra bilder. Jeg HAR lest om Fennek på internett, mye faktisk. Hvorfor skulle jeg trenge å importere en fennek fra sahara? De er lovlige i Sverige om man utfører litt papirarbeid.

 

I fangenskap? Fennec reven er ikke som andre rever. De bygger tillit til eieren og er i mye større grad tamm enn det en vanlig rev er, så den vil så absolutt ikke føle seg fanget. Om jeg klarer å anskaffe meg en slik så vil jeg gjøre alt for at den skal få det bra. Bla. bygge "hundegård" til den og gå turer samt holde den med aktivitet.

 

Så nei, jeg skal ikke gå til innkjøp pga. de er fine, men pga personligheten. Men takk som dømmer uten bakgrunn.

 

Jeg er villig til å bruke ganske mye penger for å få alt av vaksiner o.l som den trenger, og når det kommer til mat har jeg lest at en blanding mellom frukt, kattemat og hundemat er mer enn godt nok.

Lenke til kommentar

Jaja, nå vet du hvertfall at en slik rev ikke er lovlig i norge ;)

Og takk gud for det !!! Tipper de hadde kommet i mange useriøse hender, og særlig eiere som vil ha de fordi de er søte. På lik linje med Chihuahua.

 

 

Det var faktisk èn rev til salgs på finn en gang :hmm:

Sånn type man lager pels av. Jeg sendte faktisk mail på den, kun fordi jeg var nysgjerrig, og den var solgt før han rakk å legge ut annonsen omtrendt.

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar

Tja, skjønner godt hvorfor du vil ha en Fennec rev. De er kjempefine :p

Desverre er det ulovlig å eie dem som kjæledyr i Norge, så du må nok gi opp den tanken... Men jeg kan anbefale Ildere! De har sterke personligheter, og hvis du steller godt med dem og behandler dem godt, blir de kjempegode venner med deg :)

 

Bare husk å ikke kun kjøpe én ilder, de vil veldig gjerne ha litt selskap ;)

Lenke til kommentar
Jaja, nå vet du hvertfall at en slik rev ikke er lovlig i norge ;)

Og takk gud for det !!! Tipper de hadde kommet i mange useriøse hender, og særlig eiere som vil ha de fordi de er søte. På lik linje med Chihuahua.

 

 

Det var faktisk èn rev til salgs på finn en gang :hmm:

Sånn type man lager pels av. Jeg sendte faktisk mail på den, kun fordi jeg var nysgjerrig, og den var solgt før han rakk å legge ut annonsen omtrendt.

 

Godt mulig det, men skal man ulovlig-gjøre kjøp av hunder, katter og andre dyr i samme slengen da? Hvem er du til å fortelle at person X ikke er egnet til å ha en Fennec rev like mye som du er egnet til å ha en hund?

 

Hva gir deg rett til å generalisere på den måten du gjør, bare fordi fennec rev er pen å se på? Jeg liker rett og slett ikke holdningen din og måten du ordlegger deg på til en person du verken kjenner eller har snakket med. Jeg er svært dyreglad og utseende har faktisk ikke så mye å si. Når jeg har anskaffet meg et dyr, vil det i mine øyne være det fineste uansett om det faktisk er pent.

 

Ildere var faktisk et veldig godt råd; har lest litt om de og ser absolutt at de kan være noe. Er det noen som vet om det er svartemarked for fennec rever i norge? Er kanskje litt gråsone å dra opp et slikt spørsmål på et lovlydig forum - men da får heller moderator henge meg :)

Lenke til kommentar

Hunder og katter er domestiserte dyr, og der ligger hele forskjellen.

 

Ville dyr bør ikke holdes i fangenskap, uavhengig av hvor søte de er, og hvor god personlighet de har. Vi får heller beundre dyrene i deres naturlige habitat. Hva med å heller bruke penger på å reise ned å studere hvordan de lever i naturen dersom du er så interessert i dem?

 

Å skaffe seg et dyr ulovlig ville jeg aldri gjort. Et slikt dyr vil også vekke mye oppsikt, med mindre man har den låst inne i huset hele dagen, så det er nesten sikkert at folk vil melde fra om det. Da henter de dyret fra deg, og mest sannsynlig blir det avlivet.

Endret av royskatt
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Er det noen som vet om det er svartemarked for fennec rever i norge? Er kanskje litt gråsone å dra opp et slikt spørsmål på et lovlydig forum - men da får heller moderator henge meg :)

 

Gråsone er mildt sagt, og bare det at du legger frem svartemarket med den kunnskapen vi vet om hvilke lidelser som ofte dyrene går i gjennom den veien sier faktisk mer om deg enn du kanskje liker..

Kom med noen gode argumenter for hvorfor akkurat denne reven er dyret du føler er det riktige for deg, kontra de husdyrene vi alt har mulighet til å ha her i landet, for slik du fremstår nå er du bare nok en person som har surfet på nett og syntes dyret var søtt/pent osv.

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Vel om vi snakker om Hund og katt så var det også et punkt der de var ville og aldri kunne bli tamme. Det er ikke lov med rev som kjæledyr i Norge, men en venn av meg har fem rever som lever på gården hans (de er kjøpt fra en pelsoppdretter som ble lagt ned istedet for å avlive valpene). Disse er da vokst opp på gården med hunder og katter. De er "kjæledyr" men ikke registrert som det, de bor inne får egen mat og er hos dyrlege. Han bruker de til å holde orden på gården han har hatt endel katter før men ville rever kan drepe katt lett. Derfor tok han imot tilbudet når han fikk det, disse revene har da vokst opp sammen med hunder og tror i hodet sitt at de er hunder. De blir badet, stelt negler og alt som de andre hundene også gjør. Er det da ulovelig (nå vet jo jeg at han har fått lov av matilsynet fordi de ikke er "kjæledyr") men tenk slik om du tror helt 100% at du er en Hund og alt du kjenner til er å bli behandlet som en, er det da synd på deg at du ikke kan leve som rev? (samt de kan det og for de har en XL kattedør de kan bruke)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...