Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

La oss få tilbake kontroll Lyse!


Anbefalte innlegg

Det begynner å bygge seg opp ganske stor frustrasjon rundt om kring i landet etter at Lyse og alle deres underleverandører har besluttet å ikke tilby router i bridge lenger. Men også en del andre begrensninger Lyse setter på linjene sine irriterer.

 

Vil bar informere alle her på forumet om at det nå er etablert en protestgruppe på facebook i håp om at vi kan få Lyse til å snu. "Kunder som vil ha bridgeløsning hos Altibox" er gruppen hvor alle som håper Lyse endrer praksis kan få sin stemme til å telle, jo flere vi er sammen prinsippet. Så synes du dette berører deg, og har du lyst til å prøve og endre dette? Bli da medlem her:

http://www.facebook.com/home.php?#/group.p...id=151818473687

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Utover uviljen til og bridge så støtter de vel DMZ, er det problemer selv for routere i DMZ?

 

De støtter DMZ ja, men DMZ fjerner desverre ikke problematikken som oppstår når man blir påtvunget et ekstra Privat Subnett mellom internett og egen hardware. Men det er sikkert greit løsning for mange som ikke har spessielle behov.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

tja.. nye sentralen har også trådløst aksesspunkt som bare støtter 802.11g. Rimlig utdatert nå som 802.11n er standarden.

Teknisk sett kan du skifte ut trådløskortet som sitter inni hjemmesentralen, men det har du ikke lov til selv. Og det blir vel ikke til at Lyse/Altibox vil oppgradere hjemmesentralene vi har montert på veggene våres?

 

Derfor er bridge mode viktig. Da kan du bruke din egen 802.11n kompatible trådløsrouter uten å ha router-i-router problematikken.

Lenke til kommentar

En ISP som ikke klarer å levere modem som kan settes i bridge mode er totalt ut for min del. Ruter/NAT-delen av disse ISP-ruterene er jo bare søppel og elendighet hvis man vil ha 100% oppetid med litt belastning.

 

NGT prøvde seg på det samme her, men de fjernet heldigvis bare muligheten for bridgemode i GUIet - en runde i telnet fiksa biffen, og vips så slapp man disse tilfeldige restartene da alt begynte å bli sirup.

 

Jeg klarer virkelig ikke å forstå hva som er motivasjonen for å hindre brukerne i å sette opp routeren i bridge mode, når dette uansett ikke ville komplisere oppsettet for folk som ikke er spesielt interesserte (bare å ha router-mode som standard)

Endret av marsboer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...