Gå til innhold

Motorsport, usm eller is ?


Anbefalte innlegg

Har begynt å ta litt bilder av min store lidenskap motocross. Canon 1000d med kit linse. Synes den linsen glir litt for store begrensninger med tanke på avstand. Så har jeg sett litt på noen telelinser.

1.Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

2.Canon EF 55-200mm f/4,5-5,6 USM II

3.Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro for Canon

 

Hva ville dere anbefale til "action sport" ?

Er det stor forskjell på ei linse med og uten usm ? usm er vel en stor fordel til action bilder ?

 

Nr 3 er mest med pga prisen..

 

Dette ble vel egentlig en "hjelp til valg av objektiv post" :p

 

Redigert: Hmm, kanskje jeg har forstått litt mer hvis jeg sier at is er mest for lange lukketider altså ikke action bilder ?

Da står vel nr 2 som en klar vinner ? Men ville jeg fått en mer allrounder med nr 1 ?

 

Mvh

Øystein

Endret av mxman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ha valgt USM (Canon objektiv) eller HSM (Sigma objektiv) Bildestabilisator hjelper ikke med å fryse action/sport situasjoner. Der er det kun korte lukkertider som hjelper :)

 

Nå vet jeg ikke hvor mange kroner du har å bruke, men jeg ville ha valgt en 70-200 f/2.8, gjerne fra Sigma...Har en selv, og er kjempefornøyd.

 

Men har du et trangt budsjett, har EF-S 55-250 fått grei kritikk på testen jeg linket til. Sigma alternativet her, skal etter det jeg ha fått høre ikke være noe særlig tess.

Lenke til kommentar

Du vil strengt tatt ha ett objektiv med både USM og IS/OS. Til motorcross, og andre ting som går fort, bør du også ha ett godt og lys-sterkt objektiv, og da får pengene bein å gå på , det kan jeg garantere.

 

Så lenge du er ute i vanlig dagslys vil ett budsjett på 2500 gi deg ett brukbart objemtiv. Skal du være innendørs eller når vinteren kommer og du skal ta i dårlig lys kan du bare glemme det med det budsjettet. Du må pumpe opp ISO så det monner for å få noenlunde brukbar lukkertid og dermed går bildekvaliteten rett i kjellern.

Lenke til kommentar

Det er ikke alle objektiver som har panoreringsfunksjon på IS. Jeg har det på 100-400'en min, den har en "mode2" som er panorering og en "mode1" som er i begge aksene.

 

70-200 F2.8 IS L veit jeg har denne,men hvem andre som har det husker jeg ikke i farta.

 

Kan advare mot Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro for Canon, denne har jeg hatt ett par stykker av og den må du ikke finne på å bruke til noe som går kjappere en ei snegle.. selv en barnevogn hadde den problemer med å følge. AF er svært upolitelig og træg som glass (og glass synker sammen rimlig sakte). Sendte den første inn til Sigma for justering av autofokus, fikk en ny tilbake med melding om at den første hadde en feil. Den neste sendte jeg også tilbake da denne ikke var stort bedre og fikk tilbake at denne fungerte som den skulle.. Kan også nevne at den funker svært dårlig i lite lys, da du må blende den ned til minimum F9 for å bli kvitt CA, noe mer åpent en dette og det ser ut som bildet er tatt igjennom en tunel. Kort sakt dette objektivet suger hoggorm og sure truser..

 

Eneste Sigma ombjektivet jeg noengang har hatt problemer med..

Endret av Scanor
Lenke til kommentar
Det er en del IS objektiver som ikke har denne funksjonen.

Det er vel mest vanlig på L optikk, selv om det ikke er alle L objektiver som har denne funksjonen heller.

 

Både EF-s 55-250 f/4-5,6 IS og EF-s 18-55 IS har IS-mekanismer som registrerer panorering og fungerer deretter automatisk. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...