Gå til innhold

2 Bachelorgrader på 4 år.


aKopperud

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har tenkt til å gå eiendomsmegling eller markedsføring og salg neste år. Jeg møtte den gamle markedsføringslæreren min på treningsstudio her om dagen, og hun nevnte at hvis jeg går 3 år markedsføring og salg, og tok bachelor i det, kunne jeg gå ett år med markedføring og få bachelor i det også. Fordi fagene var nærmest like. Lurte på om dette stemte?

 

Mvh,

AleksanderK

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja dette stemmer forsåvidt, men eg trur det er meir korrekt at du må gå 1 og eit halvt år til (90 studiepoeng). Men med litt ekstra jobbing så er det fint mulig å ta 90 studiepoeng på berre eit år.

 

Men om du veit at du vil ta to bachelorgrader så kan det være greit å starte med begge deler allereide på 2 året. Kanskje du til om med klarer 2 bachelorgrader på 3 år?

 

Merk at når du har fullført ein bachelorgrad så mister du studieplassen din og må derfor søke på nytt for å få plass for å ta den andre bachelorgraden sjølv om den er nesten heilt ferdig. Er nok meir ein formell ting en ein ting som gjer det vanskelig for deg.

Lenke til kommentar

Hvis du skal bygge den andre bachelorgraden på den første, så vil ikke den andre bli en "ekte" bachelorgrad. En bachelorgrad er 180 studiepoeng. For å få enda en bachelorgrad trenger du 180 nye studiepoeng. Dersom du tar 90 studiepoeng for å få den andre bachelorgraden så blir det altså for få studiepoeng.

 

Det er slik jeg har forstått det i hvertfall. Men det er altså bare slik det er formelt.

Lenke til kommentar

Nei. Man kan bruke "gamle" studiepoeng i ny grad. Minstekravet for å få en grad ved de fleste universiteter og høgskoler er at man avlegger 60 nye studiepoeng og ellers oppfyller kravene til graden.

 

For de fleste grader ved UiO betyr dette at man må avlegge 60 studiepoeng og ha relevant fordypning. Denne fordypningen består gjerne av 90 studiepoeng, noe som vil si at hvis man ikke kan ta de resterende 30 som frie studiepoeng eller 40-gruppe på første grad må man avlegge flere eksamener på andre grad.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...