Jump to content

Clear

Medlemmer
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 :)

Recent Profile Visitors

784 profile views
 1. DxO har vel kommentert dette via forumet bl.annet her: https://feedback.dxo.com/t/linux-support/26751/4 ________ Serif har slettes ikke avvist en Linux versjon. Via forumet deres har minst 1 av de ansatte sagt at Linux ikke er aktuelt i V1 ( som er ute nå) , men at det kanskje er aktuelt i V2. Jeg vet at Betatesting av V2 har vært ute en stund. De pleier å komme med oppdatering og nye beta versjoner av V1 med jevne mellomrom ( ca 1 pr. måned). Dette stoppet helt opp i Mars måned . Så V2 kan bli released nå tid som helst. ________ Du mener vel Corel Aftershot ? Jeg har hatt den , men valgte å fjerne den da jeg ikke synes den var noe bra. Ville heller ha gått for darktable som har blitt ganske så bra. De har fått så mye donasjoner at de har heltidsansatt en person ( tror det er han fra Frankrike )
 2. Tror ikke det finnes open-source programmer som er i nærheten av å oppnå samme resultat som f.eks Deep PRIME.
 3. Har intrykk at Linux leiren foretrekker programmer som Kdenlive-Shotcut og Openshot. Er svært få/nesten ingen som bruker Davinci Resolve. Videregående/Proffene er på Windows/Mac og foretrekker Premiere Pro - Davinci Resolve eller FCP. _______ Det samme gjenspeiler seg i fotoverden. Nesten ingen av proffene er på Linux. Kanskje ikke så rart da de beste programmene kun er tilgjengelig på Windows/Mac.
 4. Davinci Resolve er vel det eneste Pro Level videoredigerinsprogram som er tilgjengelig på Linux. At det kreves dobbel så stor mengde RAM på Linux versjonen synes jeg er litt merkelig. Det pleier å være motsatt.
 5. Jeg vet ikke om dere bare kjører "lette" programmer , men det finnes de som krever en hel del mengde RAM. Davinci Resolve krever minst 16 GB ( anbefalt er 32 GB) ved bruk av Windows/Mac og minst 32 GB på Linux ( anbefalt er 64 GB ). Ved store 4K filer + mye bruk av Fusion anbefales det å doble mengde RAM. https://ifilmthings.com/davinci-resolve-system-requirements/
 6. Med det budsjettet ville jeg helt klart gått in for en skjerm av høy kvalitet. Ville lett svidd av 15-20 000,- på den. Asus ProArt 329c er sannsynligvis eneste skjerm som har 10 bit fargepanel i den prisklassen. Jeg har sett tester som viser at den er nesten like bra som Eizo til 40 000,- Den tapte mot Eizoen pga svak pink tint , men var bedre på andre ting. Fant senere ut at det er mulig å kalibrere bort tinten. LG 40WP95C-W kommer med Nano IPS og har fått meget gode reviews. Jeg sitter selv på en 32" 4k skjerm , og har lyst på noe større. LG 42" C2 OLED frister , men er helt i grenseland pga størrelsen. ______ Jeg bruker Davinci Resolve og har 32 GB RAM + RTX 3060Ti. Redigering av 4K går som en drøm. Har ennå ikke kjørt virkelig store filer , så 64 GB blir ikke feil.
 7. Takk , har allerede sjekket de skjermene. Ikke bare reviews , men også tilbakemeldinger fra brukere som har brukt skjermen over tid. Jeg skrev fra 5000,- da jeg allerede har LG skjermen i sikte. Den har samme panelet fra BOE som storebroren 880. Omtrent det eneste som skiller er foten + at storebroren støtter prokalibrering. Skjermene fra BenQ våger jeg meg neppe på.Gode reviews , men tilbakemelding fra de som har skjermen er ikke så bra. Problemer med linjer som oppstår + flickering ....osv. Proskjermene deres er derimot knallgode. Dell er vel mere på det jevne. Gigabyte M32U er en gamingskjerm. Har hørt at gamingskjerm ikke er optimalt for foto.
 8. Adobe CC pakken kan kjøpes til reduserte priser. https://www.amazon.co.uk/dp/B00LSU8PYO/?coliid=I2MG7SR5GWD9BQ&colid=2U6P1Z6Z7KCS8&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it&pldnSite=1 De var faktisk nede i £48.90 for kort tid siden. Fullt mulig å kjøpe flere lisenser til mange års bruk. ______ DxO kjører 50% rabatt på sine produkter ut uken. https://www.dxo.com/
 9. Jeg er på jakt etter en skjerm som for det meste skal brukes til foto , og noe videoredigering. 32" 4K IPS Hvis mulig 10 bits fargepanel Godt kalibrert ifra fabrikk Prisklassse 5-10 000,- Må kunne høydejusteres , gjerne swivel +tilt Foretrekker å kjøpe fra Komplett eller Proshop.
 10. Takk for inspill. Drivere er oppdatert. Kan ikke koble til en annen maskin da min gamle er gitt bort. Har heller ikke tilgang til en annen skjerm. Er mere enn 5 år siden den ble kjøpt. Har nå gjort research , og det viser seg at striper desverre er et vanlig problem med denne skjermen. Var en bruker som leverte tilbake 2 skjermer pga striper. Årsaken til det er som sedsberg nevner " elektronikken inne i skjermen "
 11. Har en 27" skjerm hvor det har dukket opp 2 vertikale striper. Den første dukket opp for en stund siden , den andre bare for noen dager siden. Lurer på om det er noe man kan gjøre med det ? Ikke snakk om garanti , det er noen år siden jeg kjøpte den. Tar jeg screenshot , vises ingen striper. Heller ikke noen striper hvis jeg er i BIOS. Altså bare når jeg er inne i OS'er , og der er jeg ca 99.99 % av tiden. I det ene bildet, glem disse sirklene, de er ikke reelle.
 12. Jeg har klart å få tak i kart for sykkelveier i Oslo , nåværende - frem til 2025 - og videre derifra. Må bare inrømme at planene mildt sagt er ambisiøse. Link til kart ________________ Smestadkrysset : Plan til 2025 : Etter 2025 : _____________________ Alna : 2025 : Etter 2025 : Den sykkelveien som jeg tegnet opp i forrige side er det flere syklister som har ønsket seg , altså videre fra Alna senter langs motorveien. Videre mot Furuset under motorveien , langs IKEA , og så får man en bratt bakke opp til Furuset. Hadde heller håpet at de kunne holde seg på andre siden av motorveien - Lindeberglia og Jerikoveien. Da hadde man holdt seg i høyden og heller fått en slakk motbakke til Furuset.
 13. Da har jeg fått testet jakken over tid , og den er bare så tett som jeg hadde håpet : Gir den : Eneste jeg har å bemerke er at når tempen er under 10 grader , så blir den kald over skuldrene. Bruker da mist ett plagg under. Ser at XXL kjører 1000,- i rabatt for medlemmer
×
×
 • Create New...