Jump to content

Clear

Medlemmer
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

439 profile views
 1. Ikke helt enig i at man blir våt uannsett. Klart , bruker du for mye klær på innsiden , svetter man og blir våt. Bruker man klær tilpasset temp + intensiteten i aktiviteten, skulle det være mulig å forbli tørr of fin.
 2. @Taurean det står bare GoreTex på lappen. Mens jakken er relativt myk å ta på , så er buksa stivere , og det knaser når jeg klemmer til... _________ @Pop Dermizax NX var helt nytt for meg. Har trodd at det var GoreTex som gjelder .... .Er vel denne du sikter til.
 3. Jeg er på utkikk etter en ragnjakke som er bedre enn min nåværende. Jakken som jeg bruker nå er av merke Hagløfs Zodiak , og med en vannsøyle på 28 000. Den funker helt greit i lett regnvær i noen timer. Hvis det derimot regner kraftig , svikter den helt . og jeg blir gjennomvåt. Jeg har også en vantett bukse - også den fra Hagløfs. I motsetting til jakken så tåler den kraftig regnvær , den blir ikke våt i det hele tatt. Rett og slett en fryd å bruke den buksa. Både jakken og buksa er av typen Gore Tex. Der slutter også likheten. Etter å ha vært ute i noen timer i rgnværet , må jeg tørke jakken i noen timer. Buksa kan jeg derimot legge bort med en gang. Merker også når jeg tar på de begge to ,at det til tross for GoreTex , ikke er samme matriale som er brukt.
 4. Clear

  Google News

  Aner ikke hvilken del av forumet jeg skal poste dette , så tar bare sjansen og poster her.Passer den andre plasser , så får noen moderatorer bare flytte den. For noen år siden hadde jeg bokmerket "Google News" , og vurderte å ha det som min hjemmeside. Plutselig ble den vingeklippet , tror det var et EU vedtak. Noen som vet om det er mulig å få den slik den var før , eller forslag til andre interressante sider som likner gamle Google News ?
 5. Takk , da velger jeg Intel. Har lest at AMD er råere , men at enkelte uansett velger Intel pga latency. Siden det er mulig å konfigurere , har jeg byttet ut til : Kabinett : Fractal Design C CPU : Intel I5 - 9600 KF RAM : G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB KIT 3200Mhz SSD : Corsair Force MP510 480 GB PSU : Corsair TX650M - 650W som er sertifisert 80Plus Gold Prisen er nå oppe i drøye 12 lapper. Ser det greit ut ?
 6. Den Komplett PC'en ser interressant ut. HK'et støtter RAID 1 som jeg trenger. Kommer til å sette opp 2 stk hdd til dette. ____________ Aner ikke hva slags HK som sitter inne i multicom PC'en. HK må støtte RAID 1 Ingen har heller gitt svar på latency Intel vs MD.
 7. Trenger et nytt bygg , da den nåværende begynner å dra på årene. Har bare ikke følgt med på PC fronten i det siste , så trenger hjelp til oppsett av PC. Kommer ikke til å oveklokke Budsjettet er på 10-15000 Skal brukes til Photoshop , pluss lett redigering av 1080P videoer som min nåværende PC klarer( 4K er foreløpig ikke aktuelt) Har bygget før , og PC'en fungerer fremdeles , men det ble et spagettikaos av ledninger , så tror jeg velger ferdigbygget. Er Intel fremdeles bedre enn AMD på latency ? ... isåfall velger jeg Intel , selv om jeg vet at AMD sine CPU'er har blitt mye bdre i det siste.
 8. Jeg har faktisk både Affinity Photo + Affinity Designer , og klarer meg helt fortreffelig med dem. Her er en video du bør ta en titt på. Videoen er faktisk helt legendarisk. JChristina har vært proff i 15-20 år , og fant ut at han hadde brukt over 40 000,- på Adobe . Han prøver å komme seg bort ifra dem, og klarer det til slutt. Når han til slutt bryter kommer Adobe med en hel del tilbud + gratisperioder. Kan nevne at Photoshop ble erstattet med Affinity Photo. Lightroom med ON1 ( senere til Exposure X5 ). Illustrator med Affinity Designer. Premiere Pro med gratisversjonen av Resolve.
 9. Snakker om Adobe som er så dyrt. De kjører faktisk gode tilbudspakker med jevne mellomrom. Tok dette screenshotet fra hjemmesiden deres akkurat nå : 353,- pr måned med alle programmene ( tror jeg da ) til Adobe regner jeg for å være et godt tilbud...
 10. Affinity har faktisk en hel del brushes inkludert. Ser på alle disse tilleggsbrushene som et tillegg for spesielt interresserte. Jeg har meldt meg på nyhetsbrevet til både Affinity og DxO ( har den også) og blir nærmest spammet med tilbud fra dem. Nesten så jeg vurderer å unsubscribe. ?
 11. Hva er det som er strippet bort ? Angående Affinity , så har de faktisk klart å få det til å virke i Linux .... uten å bruke whine.Leste det på forumet deres for en tid siden. UI'et er dessuten veldig likt Photoshop. Jeg har faktisk donert penger til Open Source , og kommer nok til å gjøre det igjen. What ????? ..........Final Cut Pro har kostet ca 300,- USD de ti siste årene. Premiere Pro CS5 kostet ca 7-8000,- NOK i 2010 Jeg har laptop , men bruker den ikke så mye: Foretrekker Desktop med store skjermer...
 12. Stemmer at jeg aldri gikk helt over til Linux, brukte det i ca 2 år. Hvorfor skulle jeg det ? Linux føles raskere enn Windows. I tillegg fikk det meg til å gå helt over til Firefox. Å bli kvitt marerittet IE var en befrielse. Desverre så ble Firefox vingeklippet for en stund siden. Veldig mange addons som jeg brukte ble plutselig ubrukelig over natta . Vet ikke om de gjorde noe med core/engine eller noe sånt. Det koster ca 200,- pr måned å bruke Adobe Premiere pro. Resolve ( også for Linux) koster ca 3000,- men da eier du den. Det samme med Final cut pro. Alle programmene er my brukt i blant proffene , også i Hollywood. Trenger ikke å bruke Adobe pakken til fotoredigering. Jeg har den selv, men misliker sterkt at jeg hele tiden må leie og aldri eie. Tipper på at minst 95 % av proffene bruker Adobe pakken. I tillegg bruker de programmer til Photoshop som f.eks Lumenzia. Som jeg så på en Youtube video for en stund siden ,så bare baller det seg på med slike programmer som kun fungerer med Adobe pakken. Til slutt er du helt låst til Adobe..... Amatører som meg kan utmerket klare seg med Affinity i stedet for Photoshop. Lightroom/ACR kan erstattes med C1 - DxO- eller f.eks Exposure X5. Og da kommer man seg ut av subsciption modellen til Adobe. Jeg betalte f.eks bare 300,- for Affinity for ca 2 år siden , og har siden fått gratis oppdateringer. DxO med sin fantastiske PRIME kjørte f.eks 50% avslag for en stund siden. Begge prog er til odel og eie.
 13. Jeg har faktisk begge to installert , og får nærmest mareritt hvis jeg skulle klart med uten de. Aurora 2019 med den nye Quantum HDR engine imponerer stort . ikke bare til hdr , men også til RAW editing... Tipper på at mye av årsaken til at slike perler som f.eks Aurora aldri kom/kommer til Linux er Adobe. Hadde de gitt ut sine programmer til alle plattformer , ville garantert ( tror jeg da) de andre selskapene kommet etter...
 14. Er nok ikke bare gaming det gjelder. Har hatt min periode med Linux , og likte det godt , men valgte å gå tilbake til Windows. Flere årsaker til det , men likte ikke dualbooting. Videoredigering på Linux for noen år siden var håpløse greier. Forhørte meg på diverse forum , de fleste utenlanske , og ble aldri klokere.Har skjedd mye her i løpet av de siste årene , med Resolve - Kden Live -Shotcut , men i mitt tilfelle ble det for seint. Hovedårsaken til at jeg forlot Linux er uten tvil fotoredigering. De har programmer som Gimp , darktable og Raw Therapee , alle med store svakheter ( iallefall for meg) som gjør det helt utelukket. Jeg vil se den personen som driver seriøst med slikt ( iallefall som nærmer seg videregående /proff nivå - Jeg er selv bare amatør /litt videregående) ), som er på Linux. Her er det utvilsomt Mac + Windows som gjelder.......
×
×
 • Create New...