Gå til innhold

Pijus treningslogg - Rehabilitering og en ny personligrekord


Anbefalte innlegg

Må bare logge kjapt her.

 

På mandag tok jeg 97kg toppsett knebøy (ganske tungt)

Så tok jeg 74kg benkpress som også var jævælig tungt (men vil tro at dette skyldes dårlig konenstrasjon og lite søvn)

 

Avsluttet da med et par mislykete chin ups.

 

Har nå bestemet meg for å begynne igjen med linjær progresjon. Og vi hadde gym idag og jeg er jævla stiv, bemerk jævla stiv. Klarer nesten ikke å gå (skjønner det bare ikke ass) og imorgen skal jeg på klassetur - 2 dager.

 

Dere nattdyr får ha en god natt, og jeg burde være i sengs for godt over en time siden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Autoregulering er jo en metode som passer bra for avanserte utøvere, jeg tror du kan få bra fremgang med lineær periodisering videre fremover og jeg. For min egen del stoppa ikke fremgangen i bøy, benk og mark med lineær periodisering før jeg lå på 1.6xBW i bøy, 1.5xBW i benk og 1.75xBW i mark, vet ikke hvordan du ligger an i de aktuelle løftene pr dags dato ift kroppsvekt? Er jo ganske individuelt og kan hende du kan nå enda lenger enn meg før du trenger veldig avanserte treningsopplegg for å øke :) Jeg har ennå ikke prøvd meg på autoregulering, men blir vell å prøve snart siden jeg står fast i bl.a mark.

Endret av Delavar
Lenke til kommentar

Tror nok at linjær progresjon funker et par år framover. Skal spare opp penger til å kjøpe boken Practical Programming for Strength Training av Mark Rippetoe, samt et par flere.

 

Ellers har jeg vært på tur opp fjellet. Er ganske gåen i beina, men tror at jeg skal kjøre mark og bøy på treningen imorgen. Skal nok gå fint håper jeg:)

 

Vi var på en slags hytte på fjellet, 3 timer opp og 30 minutter ned. Vi løpte ned fjellet og jeg og en kamerat av meg tråkket over flere ganger. Ellers har vi hatt dobbel ulykke på fjellet - først klarte en tulling å knuse et svært speil. Plutselig går strømmen og en annen tulling løper inn i en stein og får hjerne rustelse, og måtte bli hentet av helikopter midt på natten..

 

Jaja, slik kan det gå når man knuser et speil..

Endret av Knife
Lenke til kommentar

Ja, gjett om du.. Men ellers var turen sikkelig gøy egentlig. Var ellers en fyr som satt nede (like gammel som meg) som studerte PI. Han var helt besatt om å klare å pugge 100 desimaler av PI, og når turen av over hadde han klart 80 stykker. Men ja, merkelig skole jeg går på..

Lenke til kommentar

Jeg tok 42 desimaler på 20-30 minutter for en stund siden. Faktisk derfor han kameraten min begynte å pugge pi, men jeg pugget ikke, jeg brukte reiseruter (som jeg bruker til alle fag, og har forsåvidt 6 på alle lese-til-seg-fag)

 

Men ellers - Vi hadde det gøy med damene, naught naughty. Og han satt nede for å pugge på PI - hele klasseturen..

 

3,14 15 92 65 35 89 79 32 38 46 26 43 38 32 79 50 28 84 19 71 69

 

og det var liksom flere uker siden, og jeg kan de fortsatt! :) *oh hvis noen av dem er feil, så bare dritt i å komentere.. :!:

Lenke til kommentar

Hvordan har du tenkt til å gå fram(ta de med i programmet osv) med de turn øvelsene, har selv (skum)lest, boka du nevnte på forrige side, etter det har jeg fått øynene opp for turn og det det innebærer.

 

Jeg ser på turn som en "øvelse gjør mester" sport. Det vil si, begynner med det mest basicse som L-Sit og beveger meg oppover til noe tyngre. Kan tenkte meg at jeg legger inn turn-øvelser 1-2 ganger i uken, også prøver jeg å klatre opp til noe tyngre hele tiden. Ellers skal jeg også ta i bruk ringene så snart de har fikset dem (en fyr røk den enne..)

Lenke til kommentar

Uke1 - 5x5 - Fredag

 

Milltærpress:

29kg - 5 reps L

35kg - 5 reps L

41kg - 5 reps L

46kg - 5 reps L/M

 

Markløft:

67kg - 5 reps L

80kg - 5 reps L

93kg - 5 reps L

107kg - 5 reps L/M

 

Knebøy:

49kg - 5 reps L

61kg - 5 reps L

73kg - 5 reps L

85kg - 5 reps L/M

100kg - 3 reps M

73kg - 8 reps L

 

10 chin ups | 5 pull ups

----------------------------------

Komentar:

Veldig bra! Konge! Jeg var døds sliten når jeg kom på trening (merk mine ord). Jeg hadde planer om å ta en liten 1 timers lur før jeg begynte, men slik gikk det ikke. Kjørte i meg en slik YT drikk med blåbær og begynte å oppvarme. Jeg kom på treningen i kl 4 tiden, og klokken nærmet seg 6 før jeg begynte å trene (sosialt med jenter og venner). Jeg fikk ikke trent på onsdag, så jeg bare mixed sammen treningen med onsdag og fredag. Jeg kunne egntlig bare trent på torsdag og idag, men jeg har planer for kvelden. Men uansett, milltærpressen gikk strålende, markløft gikk strålenden og pluss jeg hadde nok energi igjen til å avslutte med knebøy som også gikk ganske greit.

 

Men på slutten så merket jeg at jeg var helt kjørt (fy faen for en fin følelse!) og derfor avsluttet jeg uten benkpress og turn. Men tar det på mandag.

 

Var så trøtt (sovet i 4 timer i natt) at jeg bare kjørte i meg 2 kopper med grønn te og 1 kopp med svart te. Fikk en sikkelig boost :w00t:

Endret av Knife
Lenke til kommentar

Uke2 - 5x5 - Mandag

 

Knebøy:

50kg - 5 reps L

62kg - 5 reps L

75kg - 5 reps L

87kg - 5 reps L/M

100kg - 5 reps M/T

 

Benkpress:

37kg - 5 reps L

46kg - 5 reps L

56kg - 5 reps L

65kg - 5 reps L/M

74kg - 5 reps M

 

5 chin ups x 10kg

----------------------------------

Komentar:

BRA! Jeg var syk på mandag (noe jeg er idag også). Så jeg kom på treningen med sikkelig stærke drops i kjeften, halsbrann, hodepinne, kvalme, hals betenelse (ganske sikkert) og hovne mandler. Sikkelig bra! Men det endret seg kjapt, treningen var tung, men gikk ganske greit.

 

Idag var det mye værre. Kun 6 timer søvn og dårlig kosthold. Sikkelig slap og fikk ikke ytet så maksimalt i gymmen idag, men jeg avsluttet med et chill boblebad og en halvtimers svømming. Før jeg seinere stakk opp til skolen fra kl 3-4 (fy faen jeg holdt på sovne, bokstavelig talt) så tok jeg meg en liten tur opp på treningssenteret for å se på kickboxing.

 

Har bare fått skumlest de tre siste sidene her, men sitter igjen med et lite spm: Lar du noengang kroppen få en pause? Hva med å ta en/to uker deloading?

 

Ellers så løfter du jo imponerende mye for en 95'er

 

Joda helt klart. Tar det nå hver 8 uke eller noe, eller så avogtil random når jeg virkelig trenger pause. På random så er det aldri mer enn to treninger.

 

Jeg har ganske mange ting å jobbe med, og prøve å få det til nivået til jeg hadde det før. I 9 klasse økte jeg vekten med 2kilo fra uke til uke og toppa 120kg i knebøy 5 ganger og hadde fortsatt mange kilo å gå igjen. Etter sommerferien, når jeg fikk lite søvn og dårlig appettitt så varier dagene veldig mye. Noe jeg virkelig skal bli flinkere på er å spise mer og sove mer.

 

Ellers hyggelig med at du leser gjennom loggen min :)

Endret av Knife
Lenke til kommentar

Uke2 - 5x5 - Onsdag

 

Press:

30kg - 5 reps L

36kg - 5 reps L

42kg - 5 reps L

48kg - 5 reps L/M

 

Markløft:

68kg - 5 reps L

82kg - 5 reps L

96kg - 5 reps L/M

110kg - 5 reps M

 

----------------------------------

Komentar:

Ganske greit. Skal sove 8 timer i natt og komme bra og opplagt imorgen :)

Lenke til kommentar

Uke2 - 5x5 - Fredag

 

Knebøy:

50kg - 5 reps L

62kg - 5 reps L

75kg - 5 reps L

87kg - 5 reps L

102kg - 3 reps L/M

75kg - 8 reps M

 

Benkpress:

37kg - 5 reps L

46kg - 5 reps L

56kg - 5 reps L

65kg - 5 reps L/M

76kg - 3 reps TTTT

56kg - 8 reps L

 

----------------------------------

Komentar:

Grei økt. Var ekstremt så mange folk på treningen idag da, skummelt. Aldri vært så mange, rundt om 10-15 jenter pluss oss gutta som var 5-7 stykker.

 

Men uansett, knebøyen gikk ganske greit (faktisk ganske overrasket) men benkpressen i den andre enden! FUCK..

 

Benkpress, den øvelsen som gikk så fint før, har plutselig blitt så sleip og hard. Jeg klarte jo 88kg 5 ganger før, nå slitter jeg for harde livet med 76kg 3 ganger. Urettferdig!

 

Lurer på om jeg skal ta meg en pause fra øvelsen og heller fokusere på andre bryst øvelser som kanskje dips. Idag og imorgen skal jeg få prøvd å bli ferdig med planen videre med treningen (kosthold + trening), skal da på fest imorgen og se på en kamp imorgen, så hvis den ikke kommer imorgen så vil jeg garantere at den er ute til søndag.

 

God kveld folkens :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...