Gå til innhold

Windows 7 E ikke lansert likevel?


Anbefalte innlegg

Jeg synes man mister fokus fra den faktiske saken. Den dreier seg om at IE ikke skal integreres så tett mot OSet som den er blitt i dag.

Nei det dreier seg om en helt tullete praksis av monopollovgivning og en grinete opera sjef som vil at Microsoft skal distribuere og markedsføre hans produkt. Det er slike ting som undergraver vanlige folks respekt for lover og lovgivende myndigheter. Hele saken er latterlig og jeg håper MS finner på en smart måte å blidgjøre EU på som ikke forulemper forbrukerne på denne måten.

 

Hvorfor er monopollovgivning tullete? Jeg syns det er ganske fornuftig at dominerende aktører ikke skal få lov til å uten videre overkjøre konkurrenter.

 

Og hvordan forulemper det forbrukerne å bli gjort oppmerksom på alternativene, og deretter få velge selv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunnen er selvsagt at det er Opera som satt i gang saken, det er Opera som høyt og tydelig ikke var fornøyde med det første forslaget fra Microsoft og det er Opera som fortsatt ikke er helt fornøyde og klager over at Microsoft bruker det vanlige IE-ikonet i forbindelse med valg av nettleser. Det er åpenbart at folk reagerer når de kommer med urimelige ønsker (som bruken av ikonet) og når de er den minste aktøren og den som roper høyest.

Lenke til kommentar

Alle konkurrenter er i mot MS.

 

Alle er ikke i mot Opera det er bare det at nok må være nok. Nå er det på tide at Opera holder tett og er fornøyd. De er bare nå med på å ødelegge debatten og irritere MS. Litt synd at når MS endelig åpner litt opp sabler Opera de ned. Tipper at MS ikke blir mindre fiendtlig av det. Dette forslaget er langt mer en Opera kan forlange. Opera oppfører seg litt som en drittunge i denne saken.

 

 

 

 

Hvorfor er alle imot Opera egentlig. Vet de ikke at Mozilla også er imot MS? Google også.

 

http://my.opera.com/haavard/blog/mozilla-microsoft-antitrust

 

 

Og det ble ikke så stor ståhei da Google klaget inn Microsoft Vista Desktop search.

http://arstechnica.com/tech-policy/news/20...ktop-search.ars

Lenke til kommentar
Nei det dreier seg om en helt tullete praksis av monopollovgivning og en grinete opera sjef som vil at Microsoft skal distribuere og markedsføre hans produkt.

 

Det er slike ting som undergraver vanlige folks respekt for lover og lovgivende myndigheter.

 

Hele saken er latterlig og jeg håper MS finner på en smart måte å blidgjøre EU på som ikke forulemper forbrukerne på denne måten.

Kilder som sier at han ønsker MS skal markedsføre og distrubiere hans produkt?

 

Hvorfor utelater alle andre som er med på klagen som Mozilla og Google?

 

Hvem som helst har mulighet til å sende inn en klage på noe, det er organet som tar dette videre, dette burde ikke undergrave noen respekt for lover og lovgivende myndigheter. Er det kun enkelte som skal få lov til å sende inn klager?

 

Det siste forslaget til MS som retter seg best til det EU og de som har sendt inn klagen bør være tilfredsstillende for alle parter synes jeg.

 

 

Det er sunt å ha forskjellige meninger, men hadde vært fint om man klarer å holde sinnet rolig og forholde seg seriøst til saken. Fortell heller hva du mener er tullete med lovgivningen rundt monopolvirksomhet som du klager over, kanskje det er lettere og overtale noen til å høre på dine meninger, det vil ikke minst føre til en bedre debatt om hvor problemet ligger fremfor å kalle personer for duster og sutretryner.

 

Hvordan tror du MS sin holdning til nettlesere og konkurranse er som gjør den så mye bedre enn Opera og de andre som har sendt inn klagen har? Opera-sjefen har uttalt seg om mye jeg er uenig i også, men dette er snakk om hva han mener hadde vært ideelt, ikke nødvendigvis hva han ønsker å gå videre med. Visse ting er jeg faktisk enig i, og ser også problemstillingen i mye av det han sier selv om jeg ikke ser noen kritisk nødvendighet (akkurat som han også ikke gjør) for å gjøre noen tiltak.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar
Nei det dreier seg om en helt tullete praksis av monopollovgivning og en grinete opera sjef som vil at Microsoft skal distribuere og markedsføre hans produkt. Det er slike ting som undergraver vanlige folks respekt for lover og lovgivende myndigheter. Hele saken er latterlig og jeg håper MS finner på en smart måte å blidgjøre EU på som ikke forulemper forbrukerne på denne måten.

Konkurranselovgivningen ser jeg ingenting galt i. Gjør du? I så fall hva?

Håndhevingen av konkurranselovene synes jeg er relativt bra, selv om det skinner igjennom at EU ikke har kapasitet til å ta absolutt alle lovstridige forhold. Det er i hvert fall bra at de tar de største og mest synlige sakene først.

 

Det eneste kritikkverdige jeg ser er Microsofts strategi om å gjøre seg så vanskelig som mulig og samtidig legge skylda å EU for den elendige løsningen de først presenterte.

 

Den nåværende løsningen tror jeg blir bra. (Takket være EU).

 

Opera har ikke noe å gjøre med saken mellom EU og MS. De er bare som oss: tilskuere på sidelinja.

 

For de som tror at den blå e'en er Internett mener jeg at det siste de trenger å tenke på er å bytte nettleser. Da er det bedre at de installerer en ny nettleser når de faktisk vet hva det er.

Enig i det, men de bør i så fall starte med en random nettleser og heller ta kunnskapsoverdosen det er å venne seg til at ikonet for "Internett" har en annen farge.

 

Siden noen er så bekymret over det blå ikonet får vi heller gjøre det slik at alle må bruke den. Så når listen kommer opp med valget om nettleser er alle ikonene med den blå e'en.

Det er også en praktisk måte å gjøre det på, men det vil ikke bli godtatt av MS siden den blå e'en er varemerkebeskyttet.

 

Ser at Opera ønsker at alternative nettlesere skal være bundlet. Hvor mange er det som installerer eget operativsystem som samtidig ikke er i stand til å laste ned og installere en ny nettleser? Jeg tipper svaret her er 0 %. Dette må de snakke med maskinvareleverandørerene om. De kan bundle det de ønsker.

Det handler ikke om hva ulike folk kan installere på egenhånd, men om markedsvridende tilsniking av markedsandeler ved hjelp av preinnstallert nettleser.

 

Nettleservalget bør også presenteres for kunder som kjøper PC med Windows ferdig installert. Ingen bør bli påtvunget nettlesere de ikke ønsker.

 

Jeg hører ikke Opera syte om alternative nettlesere på Symbian installasjoner på mobiltelefoner. Pussig :D

Symbian-nettleseren har ikke markedsdominans. Den er faktisk så dårlig at den bli veldig lite brukt. Antagelig blir Opera Mini mer brukt på Symbian enn Symbian nettleseren.

 

Jeg glemte også et par interessante ting på min tidligere liste.

Hva med .NET? Skal man kunne velge å kjøre alt i Java istedenfor?

Hva med IIS (Internet Infomation Server)? Skal man da få opp en haug med forskjellige alternativer?

La oss nå konsentrere oss om trådens tema og ta andre eventuelle urettferdigheter opp i egne tråder.

 

Et annet aspekt som mange glemmer er at nettleseren blir en større og større del av operativsystemet. Man skal ikke utelukke at om 20 år trenger ikke operativsystemet være noe annet enn en nettleser. Mer og mer software kjører i dag direkte på Internett. HTML 5.0 gjør at denne utviklingen bare fortsetter.

Her er det nok på tide å minne om at det er forskjell på et operativsystem og et program.

 

Du har kjøpt Windows 2021 som da bare består av IE 15. Når du da starter opp får du spørsmålet om du ønsker noe annet. Det blir mildt sagt litt dumt.

Feil. Du starter opp operativsystemet Windows 2021 og får spørsmål om hvilke programmer du vil installere eller kjøre på operativsystemet, deriblant IE 15 som valgmulighet.

Lenke til kommentar
Grunnen er selvsagt at det er Opera som satt i gang saken,

Feil. EU satt i gang saken lenge før Opera meldte seg som ivrig tilskuer og EU fortsetter saken så vidt jeg vet upåvirket av Operas kommentatorer på sidelinja.

 

Og så sjekker vi litt fakta før vi uttaler oss skråsikkert, gjør vi ikke?

 

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction...;guiLanguage=en

 

Samtidig er det et faktum at Opera leverte inn sin klage fordi EU alt hadde iverksatt etterforskning av Microsoft for andre brudd på EU's konkurranselovgivning.

 

Så vi kan diskutere hva som kom først av høna og egget til vi er blå i trynet, men i og med at ingen av oss vet eller kan si noe om hva som hadde skjedd om Opera ikke hadde levert inn en klage er det meningsløst. Kanskje hadde Google gjort det, kanskje hadde ECIS utvidet sin klage, kanskje hadde EU utvidet sin pågående etterforskning.

 

Derfor er det helt meningsløst med den type beskyldninger enkelte (ikke du) har mot Opera. Opera leverte beviselig inn en klage, men etter klagen be tatt til behandling er Operas engasjement lite relevant, dvs. omtrent like relevant som ECIS, Google, Mozilla, som alle har "observatørstatus" i denne saken. Og det er klart at disse har reell interesse i saken.

 

Ellers er det skremmende (skrevet tildigere) i hvor stor grad enkelte uttaler seg uten i det hele å sjekke hva Håkon Wium Lie egentlig uttaler. Inkludert her er artikkelskriveren.

Lenke til kommentar
<snip>

 

Men det var altså Opera som satt i gang saken, det er det ikke noe tvil om. :)

 

Det var Opera som leverte inn en formell klage i en kontekst der de viste at Microsoft var under etterforskning for lignende brudd på EU sin konkurranselovgivning: En av klagene i dette tilfellet var levert av ECIS. ECIS gjorde dette fordi Nellies Kroon signaliserte at man vurderte å se nærmere på flere deler av Microsoft sin praksis i ly av EU's konkurranselovgivning.

 

Så slik sett kan vi like gjerne si at ECIS starten saken, eller at EU selv startet denne.

 

Ellers er det formelt ikke en klage som starter en sak. En sak startes først når EU sine konkurransemyndigheter velger å etterforske klagen (oppretter en sak). Så vidt jeg vet er det langt under 20 % av klagene som medfører etterforskning.

 

Så derfor er det faktisk EU selv som har igangsatt saken. Og ja, dette blir juridisk flisespikeri, men la oss for guds skyld ikke beskylde Opera for mer enn de har gjort, nemlig levere en formell klage.

Lenke til kommentar
Her er det nok på tide å minne om at det er forskjell på et operativsystem og et program.

 

Dette vet nesten alle. Det var ikke mitt poeng. Poenget er hvis det eneste programmet som kjøres i operativsystemet er en browser da er det jo litt merkelig at du må henvise til konkurrenter. Husk at en bruker ikke ser operativsystemet. GUI er en applikasjon. Dette vil gjøre at forbrukerne opplever at de kjøper en nettleser og ikke et operativsystem. Da blir det litt håpløst at man skal måtte henvise til andre konkurrenter.

 

Nettleservalget bør også presenteres for kunder som kjøper PC med Windows ferdig installert. Ingen bør bli påtvunget nettlesere de ikke ønsker.

 

Dette er det Dell, IBM, HP, Toshiba, Lenovo, Acer osv. som lett kunne gjort noe med. Hvorfor er de totalt blitt fraskrevet ansvar i denne saken. De installerer jo all mulig slags drit jeg ikke ønsker på en PC. Så hvorfor kunne ikke de bundle alle andre nettlesere? Hvis leverandørene mente at de ville kapre mange nye kunder ved å bundle nettlesere ville de gjort det for lenge siden.

 

 

 

 

Nei det dreier seg om en helt tullete praksis av monopollovgivning og en grinete opera sjef som vil at Microsoft skal distribuere og markedsføre hans produkt. Det er slike ting som undergraver vanlige folks respekt for lover og lovgivende myndigheter. Hele saken er latterlig og jeg håper MS finner på en smart måte å blidgjøre EU på som ikke forulemper forbrukerne på denne måten.

Konkurranselovgivningen ser jeg ingenting galt i. Gjør du? I så fall hva?

Håndhevingen av konkurranselovene synes jeg er relativt bra, selv om det skinner igjennom at EU ikke har kapasitet til å ta absolutt alle lovstridige forhold. Det er i hvert fall bra at de tar de største og mest synlige sakene først.

 

Det eneste kritikkverdige jeg ser er Microsofts strategi om å gjøre seg så vanskelig som mulig og samtidig legge skylda å EU for den elendige løsningen de først presenterte.

 

Den nåværende løsningen tror jeg blir bra. (Takket være EU).

 

Opera har ikke noe å gjøre med saken mellom EU og MS. De er bare som oss: tilskuere på sidelinja.

 

For de som tror at den blå e'en er Internett mener jeg at det siste de trenger å tenke på er å bytte nettleser. Da er det bedre at de installerer en ny nettleser når de faktisk vet hva det er.

Enig i det, men de bør i så fall starte med en random nettleser og heller ta kunnskapsoverdosen det er å venne seg til at ikonet for "Internett" har en annen farge.

 

Siden noen er så bekymret over det blå ikonet får vi heller gjøre det slik at alle må bruke den. Så når listen kommer opp med valget om nettleser er alle ikonene med den blå e'en.

Det er også en praktisk måte å gjøre det på, men det vil ikke bli godtatt av MS siden den blå e'en er varemerkebeskyttet.

 

Ser at Opera ønsker at alternative nettlesere skal være bundlet. Hvor mange er det som installerer eget operativsystem som samtidig ikke er i stand til å laste ned og installere en ny nettleser? Jeg tipper svaret her er 0 %. Dette må de snakke med maskinvareleverandørerene om. De kan bundle det de ønsker.

Det handler ikke om hva ulike folk kan installere på egenhånd, men om markedsvridende tilsniking av markedsandeler ved hjelp av preinnstallert nettleser.

 

Nettleservalget bør også presenteres for kunder som kjøper PC med Windows ferdig installert. Ingen bør bli påtvunget nettlesere de ikke ønsker.

 

Jeg hører ikke Opera syte om alternative nettlesere på Symbian installasjoner på mobiltelefoner. Pussig :D

Symbian-nettleseren har ikke markedsdominans. Den er faktisk så dårlig at den bli veldig lite brukt. Antagelig blir Opera Mini mer brukt på Symbian enn Symbian nettleseren.

 

Jeg glemte også et par interessante ting på min tidligere liste.

Hva med .NET? Skal man kunne velge å kjøre alt i Java istedenfor?

Hva med IIS (Internet Infomation Server)? Skal man da få opp en haug med forskjellige alternativer?

La oss nå konsentrere oss om trådens tema og ta andre eventuelle urettferdigheter opp i egne tråder.

 

Et annet aspekt som mange glemmer er at nettleseren blir en større og større del av operativsystemet. Man skal ikke utelukke at om 20 år trenger ikke operativsystemet være noe annet enn en nettleser. Mer og mer software kjører i dag direkte på Internett. HTML 5.0 gjør at denne utviklingen bare fortsetter.

Her er det nok på tide å minne om at det er forskjell på et operativsystem og et program.

 

Du har kjøpt Windows 2021 som da bare består av IE 15. Når du da starter opp får du spørsmålet om du ønsker noe annet. Det blir mildt sagt litt dumt.

Feil. Du starter opp operativsystemet Windows 2021 og får spørsmål om hvilke programmer du vil installere eller kjøre på operativsystemet, deriblant IE 15 som valgmulighet.

Lenke til kommentar
<snip>

 

Det er en måte å vinkle det på som er mer enn normalt skrudd til å være deg. Det er bare å kalle en spade en spade: Opera satt i gang saken. Punktum. Det er bare dumt å bortforklare det med at "de bare leverte klagen" eller "hvis ikke de gjorde det ville andre gjort". Du er en av de som har opptrådt relativt saklig i denne saken (selv om vi er uenige om mye). Dette var unødvendig.

Lenke til kommentar
Grunnen er selvsagt at det er Opera som satt i gang saken, det er Opera som høyt og tydelig ikke var fornøyde med det første forslaget fra Microsoft og det er Opera som fortsatt ikke er helt fornøyde og klager over at Microsoft bruker det vanlige IE-ikonet i forbindelse med valg av nettleser. Det er åpenbart at folk reagerer når de kommer med urimelige ønsker (som bruken av ikonet) og når de er den minste aktøren og den som roper høyest.
Hvorfor bryr du deg? Dette er en sak mellom bedrifter som "konkurrerer" og EU som reguleringsinstans, ikke forbrukere vs bedrift. Uansett hva utfallet blir, har det svært liten eller ingen betydning for deg dersom du er poweruser :shrug:
Lenke til kommentar

Faktisk vil jeg heller påstå at du "beskylder" Opera for noe de aldri har gjort. Opera har faktisk og juridisk sett levert en klage/anmeldelse på visse sider av Microsoft sin praksis. Det er ikke, kommer aldri til å bli eller vil være det samme som å starte en sak i denne sammenheng.

 

Det interessante er at EU fant Opera sin anmeldelse/klage tungveiende nok til å starte en sak. Men EU står fritt til å avvise klager/anmeldelser, utvide saksgrunnlaget, begrense saksgrunnlaget etc. Så juridisk, praktisk og på alle måter er det EU som har startet saken, men som korrekt oppfattet av mange, på bakgrunn av en konkret klage fra Opera.

 

Kall meg gjerne flisespikker, men jeg synes ikke Opera hverken skal beskyldes eller honoreres for mer enn de i realiteten har gjort.

 

Ellers så bortforklarer jeg ikke en tøddel, jeg beskriver det bare juridisk korrekt.

 

Derfor bryr jeg meg særdeles lite om hva representanter for Opera uttaler, de er kun en mindre part i saken, og har ikke særlig innflytelse. Når de i tillegg blir feilsitert og sitert ut av sammenheng ser jeg det som svært viktig å poengtere Opera sin reelle og korrekte rolle i denne saken. Men dessverre er det enkelte av de som beskylder enkelte av oss for å være Microsofthatere som oppfører seg som Operahatere, omtrent som om den som anmelder/klager på et lovbrudd er den skyldige og ikke den som har utført lovbruddet.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Det er en måte å vinkle det på som er mer enn normalt skrudd til å være deg. Det er bare å kalle en spade en spade: Opera satt i gang saken. Punktum. Det er bare dumt å bortforklare det med at "de bare leverte klagen" eller "hvis ikke de gjorde det ville andre gjort". Du er en av de som har opptrådt relativt saklig i denne saken (selv om vi er uenige om mye). Dette var unødvendig.

 

Det er en måte å se det på. En annen er at Microsoft satte i gang saken, siden de bryter EU sine regler.

 

I denne saken er forbrukerne offeret og Microsoft forbryteren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...