Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Godt poeng! Har du noen erfaringer? Det dukket bare opp en forsendelsesmetode, men man kan muligens få dem til å sende på en annen måte hvis man kontakter dem?

Kikkertspesisalisten selger en del RRS i Norge, du kan jo sjekke om de kan ta inn platen. Mulig dfrakten blir billigere i hvert fall. Du kan jo også sjekke hos Prophotoshop. Prøvde å handle der en gang, men de var litt trege til å svare så jeg kjøpte et annet sted, men de virket seriøse.

Lenke til kommentar

Da har jeg lekt meg enda mer som "sportsfotograf" - denne gangen på oppgjøret Vard Haugesund - FK Haugesund som endte 2-5 i går.

 

Brukte følgende;

OMD E-M5 med;

OM Zuiko 300/4.5

Lumix 45-200/4-5.6

m.Zuiko 40-150/4-5.6 R

m.Zuiko 75/1.8

 

Første omgang ble det tatt noen med 300'n, samt 45-200 og 40-150. Synes at AF på lumix'n faktisk er ganske kjapp og god, men at 40-150 er noe raskere. 45-200 gir meg et mye bedre brennvidde-omfang da; effektivt 300mm blir litt kort på banen, og med en effektiv 400mm som lumixen tilbyr, så utgjør det faktisk en markant forskjell. ..., Spørsmålet blir da om man vil ofre ørlite raskere AF mot mer tele.

 

I pausen heiv jeg på 75/1.8 for å ta litt bilder av publikum etc, men beholdt den på når omgangen startet - Det er tross alt effektivt 150mm, og med 2x teleconverteren assignet til Fn1, så er det kjapt gjort å få et 300mm utsnitt uten at kvaliteten på det er nevneverdig idiotisk. Når spillet var på andre halvdel av hva jeg sto, så var det relativt nyttelaust, men når de nærmet seg 16-meteren, var det helt brilliant. AF er jo ganske så kjapp + at jeg får mer seperasjon av motivet fra omgivelsene pga f/1.8 (35mm ekvivalenten blir 150mm f/3.6).

 

Har gjort albumet public, så ta en titt her og si din mening... spør gjerne om enkeltbilder eller ... etcetcetc..., legg meg til som venn hvis du vil slå av en prat.

 

Pressepasset jeg brukte, har jeg lånt av Haugaland Fotoklubb som har fått 2 pass av både Vard og FKH for å følge lagene og dokumentere livet på stadion. :-)

 

Skulle ønske Oly kom med en grei telezoom med kjapp AF og bedre lysstyrke. Eventuellt full støtte for eldre optikk; da spesielt 50-200/2.8-3.5 SWD.

 

..., og sist men ikke minst; Det begynnte å regne på stadion i går (noe det ofte gjør i Haugesund. Da er det greit å ha litt DIY værtetting til 75/1.8'n :-)

post-8299-0-28760100-1369893051_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Toget har ikke gått enda. Selv om Yahoo tror at Olympus forsvinner i løpet av neste år ...

Kamera-divisjonen er relativt liten sammenlignet med den medisinske avdelingen. ..., og å kutte ned på kompakter, er nok ikke så dumt - fokusere på produktene som faktisk skiller seg ut; som (micro)FourThirds og Tough kameraene deres.

Lenke til kommentar

Four thirds ikke dødt? Høres ut som det er komiske Ali som prater. Jeg tror det ikke før jeg får se det.

Four Thirds er nok rimelig dødt. Men det betyr ikke det samme som at Olympus er død.

 

Siste skrik på den fronten er E-5 som ble lansert i 2010 og det er kanskje ennå lengre siden siste objektivlansering?

De siste krampetrekningene kommer muligens i år. Eller så oppstår systemet fra det døde. Time will show.

Lenke til kommentar

Four Thirds er nok rimelig dødt. Men det betyr ikke det samme som at Olympus er død.

 

De siste krampetrekningene kommer muligens i år. Eller så oppstår systemet fra det døde. Time will show.

 

Merk følgende;

  • FourThirds formatet lever i beste velgående med microFourThirds. Det er registeravstand/mount som er ulik, men brikkene/teknologien er der - de har bare ikke dytta det inn i et DSLR hus.
  • Dersom de nå (visstnok bekreftet) kommer med en ny sensor med PDAF support, så vekker det litt liv i "gamle" FourThirds objektiver - og systemene kan eksistere sammen og utfylle hverandre meget bra.
  • Det er godt mulig de velger å release en ny DSLR med ny teknologi - kanskje sammen med den nye sensoren nevnt i forrige punkt - da kan de tilby video med AF og lynrask AF med liveview på alle komboer av hus og objektiver - uansett FourThirds eller microFourThirds.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...