Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

MEN er det noen som har fått til 7 frames auto bracketing og kan fortelle hvordan det egentlig gjøres ? Går greit manuellt men det er jo ikke så morro.

 

Har ikke E-M5, så jeg vet ikke hvordan det fungerer der.

Men på E-3 trykker du MENU -> Kamera2 -> AE BKT -> velger antall og trinn.

Lenke til kommentar

Ja, takket være relativt liten sensor så holder det godt med 0,36x makro. Nå får vistnok 60mm f/2,8 macro hele 1,0x makro, altså rundt 2,8 ganger nærmere så det blir en annen liga, men hva skal man egentlig med så ekstrem makro? Det er nok for de mer spesielt interesserte. De som ville valgt Canon MP-E 65mm 1-5x Macro om de hadde Canon 35mm kamera. Hvis 12-50mm sin makrofunksjon blir for lite så er det jo mye billigere og bedre å bare smette på noen mellomringer eller beskjære bildet i etterbehandlinga.

 

f/2,8 er forresten bortkastet til makro, det gir i praksis for liten dybdeskarphet, så 60-millimeteren har egentlig ikke noen reell fordel der sammenlignet med 12-50mm.

Lenke til kommentar

f/2,8 er forresten bortkastet til makro, det gir i praksis for liten dybdeskarphet, så 60-millimeteren har egentlig ikke noen reell fordel der sammenlignet med 12-50mm.

Det har du helt rett i. Tok dette på f/9

 

Mellomringer med elektronisk kontakt hadde vært morro å prøvd på 12-50, 45/1.8 og kommende 75/1.8

 

Exif data

Camera Olympus E-M5

Exposure 0.008 sec (1/125)

Aperture f/9.0

Focal Length 43 mm

ISO Speed 200

Exposure Bias +0.3 EV

Endret av kelux78
Lenke til kommentar

Panasonic Leica 25/1.4 "Rattlesnake" sound.... lagde en liten video med iPhone.

 

 

Det er vel bare de som har Olympus hus som plages med dette, så det burde være mulig å få utbedret dette med firmware oppgradering hvis de gidder å legge innsats på dette problemet.

Endret av Døgnvill
Lenke til kommentar

Jeg leste en tråd på Dpreview for en stund siden, der var det flere som skrev sine erfaringer. De som hadde Panasonic hus mente at de ikke hadde noe klapring, mens de med Olympus hus klagde.

Men jeg har ikke dette objektivet så jeg får ikke testet det selv på mine to Panasonic hus(GH-2 og GF-2).

Lenke til kommentar

Jeg holdt nettopp på å rense XZ-1 og den gjorde det samme. Lyden er selvfølgelig mye svakere, men det er en slik "rattlesnake" lyd.

 

Jeg driver å "knurrer" i en slik dpreview tråd. De skjønner ingeting... :roll:

 

Det er mulig Liveview er forskjellig fra Oly og Pana, evt. at optikkstyringen er anderledes på Pana e.l.

 

MFT:

Blenderen justerer seg alt etter hvor mye lys det er der du peker kameraet. Du kan være ut i sollys og blenderen er på f/16, når du trykker på uløseren går lukkeren igjen og åpner seg for å ta bildet. Når det skjer vil blender gå til den valgte verdien; f.eks. f/2.8

 

dSLR

Blenderen er på maks åpning hele tiden. Er det f/1.4 optikk så er blenderen på f/1.4, lukkeren er igjen hele tiden. Når du trykker på utløseren vil lukkeren åpne seg og blenderen vil gå til den vlagte verdien.

 

Når du ser i søkeren på et dSLR vil øyet ditt justere seg alt etter hvor mørkt eller lyst det er. På MFT gjør blenderen dette for deg siden det er sensoren som gir deg søkerbildet.

 

Dette klarer ikke de på dpreview å fatte :no:

Lenke til kommentar

Etter å ha siklet på et MFT kamera helt siden PEN-serien ble lansert, har jeg endelig klart å ta en avgjørelse - E-M5 gjorde valget enkelt. Det jeg sliter mest med nå er fargevalget. Jeg har stirret opp og ned på sammenligninger mellom sort og sølv, og jeg endrer mening hele tiden. Kameraet jeg har bestilt er i sølv og kommer neppe til å dukke opp før mot slutten av mai, dermed har jeg litt tid til å tenke gjennom fargevalget. Trolig et av de mest behagelige luksusproblemene jeg har hatt. :wee:

Lenke til kommentar

Jeg installerte trial av LR4 i dag, hva gjør dere andre med den manglende Objektivkorrigeringen for µ43?

 

Jeg kan ikke se at den har korrigering for noen objektiver hverken fra Panasonic eller Olympus.

 

I Corel Aftershot så blir ihvertfall Panasonic objektivene korrigert.

 

I Zoner Photostudio som jeg bruker som standard så støttes alle Objektiver jeg har.

 

Hvis ikke dette kan løses på en grei måte så orker jeg ikke å kjøpe LR4.

Lenke til kommentar

Det er ikke manglende objektivkorrigering for m43 - det er faktisk ikke mulig å slå av objektivkorrigering for m43.

 

Dette gjelder alle Adobe-produkter, og alle andre råfremkallere som bruker offisielle kameraprofiler fra Panasonic og Olympus - Panasonic og Olympus stiller som krav at programmet skal korrigere bildene automatisk, uten å si noe til brukeren, for å få lov til å bruke de offisielle profilene.

 

Om du har ett objektiv med mye fortegning (eks. Pana 7-14 eller Oly 9-18) kan du teste det selv - eksporter en jpeg-fil fra Lightroom, og det samme bildet fra en annen råfremkaller der du kan slå korrigering av og på, så skal du se at bildet fra Lightroom er korrigert :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men jeg kan se forskjell mellom LR4 og Zoner Photostudio, jeg må korrigere horisonten i ettertid når jeg har brukt LR4 fra bilder tatt med M.Zuiko 9-18mm. Samme bilder fra Zoner Photo studio ser helt bra ut og jeg trenger ikke gjøre noe med dem.

 

Så derfor spør jeg her. Jeg kan og se forskjell på bilder tatt med Panasonic 14mm pannekake.

Lenke til kommentar

Jeg har søkt litt fram og tilbake i tråden, og ser at det sies mye godt om Panasonics 20/1.7 og 25/1.4, men skulle gjerne hatt noen synspunkter av folk som har brukt begge og da igjen spesielt mtp "portrett" eller generelt bilder av folk. -Hvilken foretrekker du?

 

Sleng gjerne med noen eksempelbilder :) -Takk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...