Gå til innhold

Er sensur en hindring for kreativ spillutvikling?


Bear^

Anbefalte innlegg

Leste gjennom denne artikkelen på VG noe som fikk meg til å tenke, er sensuren på spill et hinder?

 

Jeg mener at sensuren blir nettopp det, et lokk over kreativiteten til utviklerne hvor utviklerne ikke kan gjøre hva som er ønskelig. Ser f.eks Manhunt og GTA som har blitt hunset med frem og tilbake siden de så dagens lys, mye grunnet pompøse dresssmekkere som Thomson (som fikk smake egen medisin) som har øyelappene godt plassert både på siden av øynene og over øynene ikke minst.

 

Jeg mener det er en simpel løsning på det, innføre "aldersgrense" på spillene som må overholdes. Så får heller foreldrene faktisk være foreldre mot ungene sine som er for ung til å spille de type spillene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ugh... trengs ikke sensur om man er ansvarlig for ungen sin, eller om man er over aldersgrensen, vel? Skulle man kanskje sensurert hundrevis av filmer med ekstremt mye blod i og da eller?

 

Blir for dumt.

 

Hva jeg foretar meg, i en alder av 25, er ikke noen sin sak annen enn min. Kill bill f.eks, blodig som fy (som mange av Tarrantinos filmer) men jeg ser ikke noe krav at blodet i filmen skal farges grønn slik at lille pode minstemann skal få se den.

Lenke til kommentar
Jeg mener det er en simpel løsning på det, innføre "aldersgrense" på spillene som må overholdes.

 

Om du tar opp et tilfeldig cover og titter nederst i venstre hjørne ser du (som regel) et tall. Det er aldersgrensen spillet har fått her til lands.

 

On-topic. Jeg vil ikke si sensur er et hinder i det hele tatt så lenge det gir mening. Hvorfor må et spill inneholde så mye blod og gørr som overholdet mulig? Selve spillet blir jo ikke noe bedre av den grunnen. Et drittspill er og blir et drittspill uansett hvor pent det ser ut og hvor mye blod som flyter. Jeg ville heller satset på å holde meg innenfor rammen av sensur og heller vært kreativ på andre måter.

 

Ta God of War 3 som eksempel, da artikkelen handlet om det. Det er greit nok at man sloss med store fiender så blodet spruter (bokstavelig talt), men hadde det gjort noe om det var mindre blod? Om de hadde fjernet de sex-minispillene, ville spillet ha blitt noe dårligere? De kunne heller ha laget mindre kontroversielle mini-spill. Så lenge de er morsomme er det vel ikke så nøye hva de handler om?

 

Jeg er stor fan av Resident Evil, og DS-utgaven har grønt blod som standard. Du kan endre det til rødt under Options, men det må gjøres hver eneste gang du starter spillet. Personlig synes jeg det ikke har noe å si. Jeg spiller for å ha det moro, ikke for å få en dyp analyse over menneskelig anatomi. Vil jeg ha blod og gørr er det som regel nok å se på nyhetene. ;)

Lenke til kommentar

Er man voksen\myndig så bør man selv bestemme over hva som blir for "mye". Ikke at andre skal bestemme det for deg, da ingen tvinger dere til å kjøpe ett produkt.

Skal man sensurere noe kunne man begynt med den helvetes reklamen, verken bra for voksne eller mindre.:p

 

Sensur er ikke bra, og folk bør ta ansvar over seg selv til å bestemme hva som blir for mye for seg selv, ikke over andre...

Sensur kan være en hindring for kreativitet..

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det kan sikkert være en hindring, spesielt der sensuren er så ille som i Tyskland og det nevnte Australia. Jeg kan bare ikke helt fatte hvordan disse landene fortsatt holde på med slike strenge sensurer, spesielt når en av de har en så dyster bakgrunn som delvis fascistisk stat. Aldersgrense burde være nok, folk kan klare å passe på seg selv.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Blame the U.S.A sier nå jeg.

Man kan nok legge noe av skylden på USA, men se på No More Heroes til Wii. Det kom ut som et blodig spill i USA, men blodet ble fjernet i Europa. Pga Tyskland sine regler mot unødvendig jobb eller noe.

 

Men sensur er nok en liten hindring ja, men tenk som i Norge. GTA serien hadde nok ikke solgt like bra hvisd et ikke hadde hatt 18+ aldersgrense.

 

Tenk deg 6. og 7. klassinger vil ha disse spillene fordi de har 18 år.

Lenke til kommentar

Det man trenger er en aldersbestemt lov som tilsier at spillene alderssettes og denne alderen må følges. F.eks kan da en ansatt ved Elkjøp nekte å selge det spillet om det er aldersbestemt for 18 år hvis vedkommende ikke viser legimitasjon at han er 18, eller mer.

 

Dvs samme lovoppsett som man har for salg av alkohol.

 

Det er feil, synes jeg, at man som 18 år eller eldre ikke skal få bestemme fritt hvilket spill man skal spille. Jeg er totalt imot at oldinger i dress og slips skal bestemme hvilken spill jeg "bør" og "ikke bør" spille.

 

Synes derfor det er en kveling av kreativitet innenfor spillindustrien fordi utviklere ikke kan legge inn det innholdet i spille de måtte ønske. Ser nå hvor stort ramaskrik det ble av Hot coffee modden til GTA San Andreas. Å sprenge halve jorda er ikke så farlig men dæven døtte hvis man viser noe som tilnærmet kan minne om sex.

Lenke til kommentar

Ja, jeg tror sensur KAN være et hinder for kreativitet i enkelte tilfeller.

Men hvis de i tyskalnd er så redde for såkalte voldsspill pga en skolemassakre, så synes jeg de begynner i feil ende.

Det blir noe av det samme som at en buss i stor fart på motorveien punkterer et dekk bestemmer seg for å vrake hele bussen istedet for å bare skifte det ene dekket(misforstå meg rett).

Overvoldelige spill uten noe spillbarhet, historie eller budskap kan uansett aldri bli noe suksess. Dermed blir det heller sånn at volden fungerer som et av mange elementer, og blod er naturlig nok med på å fremheve en realisme i det hele.

Når det er sagt: Med stadig bedre grafikk i spill tror jeg dessverre aldri denne debatten blir ferdig.

Lenke til kommentar
Det man trenger er en aldersbestemt lov som tilsier at spillene alderssettes og denne alderen må følges. F.eks kan da en ansatt ved Elkjøp nekte å selge det spillet om det er aldersbestemt for 18 år hvis vedkommende ikke viser legimitasjon at han er 18, eller mer.

Med andre ord slik det er i dag.

 

Men ja, jeg skjønner ikke helt hvorfor spill med 18+ må sensureres så veldig...

Lenke til kommentar

Spill er et kulturmedium og sensur blir etter min mening et klart brudd på ytringsfriheten. Aldersgrenser er helt greit, men det burde da virkerlige ikke være noen begrensinger på kulturinnholdet myndige personer velger å innta.

 

Dette har ikke noe med hva som er "nødvendig" i spill, men med det liberale prinsippet at man ikke skal forby alt man ikke liker. Det er folk som ønsker å spille spill som skal være så blodige og jævlige som mulig. Hvorfor skal man hindre dem i dette noe mer enn man ikke hindrer folk i å se all mulig slags fetisher i porno?

Lenke til kommentar

Mister marvin middle class is really in a stew

Wondrin what the younger generations coming to

And the taste of his martini doesnt please his bitter tongue

Blame it on the rolling stones.

 

Blame it on the stones; blame it on the stones

Youll feel so much better, knowing you dont stand alone

Join the accusation; save the bleeding nation

Get it off your shoulders; blame it on the stones

 

Mother tells the ladies at the bridge club every day

Of the rising price of tranquilizers she must pay

And she wonders why the children never seem to stay at home

Blame it on the rolling stones.

 

Blame it on the stones; blame it on the stones

Youll feel so much better, knowing you dont stand alone

Join the accusation; save the bleeding nation

Get it off your shoulders; blame it on the stones

 

Fathers at the office, nightly working all the time

Trying to make the secretary change her little mind

And it bothers him to read about so many broken homes

Blame it on those rolling stones.

 

Blame it on the stones; blame it on the stones

Youll feel so much better knowing you dont stand alone

Join the accusation; same the bleeding nation

Get it off your shoulders; blame it on the stones

 

Blame it on the stones, blame it on the stones.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...