Gå til innhold

Rettsvitenskap (jus) ved UiO


Infenso

Anbefalte innlegg

Tenkte det kunne være greit med et samlingssted for oss som skal til på rettsvitenskap ved UiO nå til høsten. Jeg er spent på å se hvem andre på forumet som har kommet inn, og jeg er nok ikke den eneste som er full av spørsmål. Tråden er selvsagt også åpen for andre, og spesielt velkomne er andre jusstudenter som sitter inne med erfaringer og svar.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg lurer på om all undervisning foregår på JF (som befinner seg i Karl Johan etter det jeg har forstått), eller om det er lagt opp til undervisning på universitetet på Blindern.

 

Jeg vet ikke om dette er et dumt spørsmål eller ikke, men jeg er ikke godt kjent med hverken Oslo eller dette studiet enda.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

All undervisning i de juridiske fagene foregår i sentrum. Forelesningene blir som regel holdt i Misjonssalen, Edderkoppen teater eller Håndverkeren. Kursene foregår i DA, Nova eller Midtbygningen.

Følger du den "normale" utdanningsplanen er det altså bare exphil du skal ta på Blindern.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Liste over bøker du trenger finner du her, under "Undervisningsopplegg 1. semester". I tillegg til dette trenger du bøkene til ex.phil., lovsamling, og doms- og materialsamling. De to sistnevnte anbefaler jeg at du kjøpte inn i går.

 

Når du kjøper inn bøkene er litt opp til deg. Jeg vil anbefale at du skummer gjennom introduksjonskapittelet i hver bok før du stiller til første forelesning i faget.

 

Du kan bestille bøkene fra Akademika, eller kjøpte dem på Blindern. Doms- og materialsamling får du kjøpt hos Juridisk Studentutvalg, JSU.

Lenke til kommentar

Exphil har obligatorisk oppmøte på seminarundervisning. Dog er Rettskilder til fots viktig å få med seg hovedtrekkene i, i og med at riktig rettskildebruk er "make or break" til eksamen.

 

Jeg vil anbefale at du tar exphil'n, og enten prøver å få tak i notater eller lignende fra noen som var på Rettskilder til fots, eventuelt leser selv. Hvis du ikke får til noen av delene kan du sende meg en PM så kan vi prøve å ordne noe.

 

(Ellers starter det jo en ny undervisningsrunde til våren, og du kan jo da hoppe på undervisningen i Rettskilder til fots i januar.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...