Gå til innhold

32 eller 64 bits os?


Anbefalte innlegg

Heisann, HVordan er det egentlig med 64 bits windows?

 

Jeg har kjøpt meg en pc men 4 gb minne men siden det er 32 bits operativsystem så får jeg bare brukt 3gb minne og det inkl skjermkortet på 512mb. Når Windows 7 kommer for salg, kan jeg da kjøpe 64bits versjonen og bruke på min pc eller må man ha en ny prossesor da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var endel problemer med 64bit versjoner av programvare for windows vista, er ikke helt sikker pa om det har blitt bedre na, men jeg kjorte ihvertfall 32bit vista slik at det ikke skulle bli problemer.

 

sa sant alle programmene og spillene du vil bruke funker bra pa 64bit sa kjor pa med det..

Lenke til kommentar
Det er en AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-75 2.20 Ghz

 

Er i såfall 64 bits os dyrere og mindre kompitabelt med div?

 

Jeg har brukt 64-bit OS i flere år nå siden jeg gikk over til 4GB minne som standard på mine maskiner. Jeg har ikke møtt på et eneste problem. Maskinen din vil fungere utmerket med 64-bit OS og vil på en del ting være kjappere enn et 32-bit OS

 

http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...9_13910,00.html

 

Simultaneous 32- and 64-bit performance and designed to be compatible with the next generation 64-bit Windows operating system, Microsoft® Windows® Vista™.

Lenke til kommentar

Den store fordelen med 64-bit over 32-bit 86x er:

*Litt raskere på litt(marginalt da)

*Du får utnyttet mer en 2 gig med minne per applikasjon(aka vis du har 4 gig med ram kan du bruke de 4 gigene, vaneligvis brukes max 2 gig)

*Du kan lempe i mer en 3,noe gig med minne. Max minnemengde er 2⁶⁴, mener jeg å huske. 32-bit sin minne max er på 2³² :p Kan du litt matte forstår du tall forskjelen :p

Lenke til kommentar

Helt Off-topic, men det finnes flere prosessorer på markedet som ikke støtter 64-bits instruksjoner. Jeg antar dere mener x86-64 som er det Windows for forbrukere støtter. Det finnes IA64 for servere f.eks. Intel Atom og Via sine prosessorer støtter ikke 64-bits instruksjoner, så om du kjøper en netbook kan du glemme mer enn 3 GB RAM.

Endret av maedox
Lenke til kommentar

VIA Nano støtter 64-bit. Har den selv på min Samsung NC20.

http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/

64-bit Next Generation Architecture

The superscalar, speculative out-of-order 'Isaiah, architecture of the VIA Nano processor family supports a full 64-bit instruction set and provides for macro-fusion and micro-fusion functionality, and sophisticated branch prediction for greater processor efficiency and performance.

 

Intel Atom støtter ikke 32-bit ennå nei. Regner med at neste generasjon vil det. Den vil da også komme som dobbelkjerne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...