Gå til innhold

En sau mer verdt enn en ulv?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Hvor mange ulv har vi her? Maks 30? Er det slik at bonden skal få skyte ulv når det er så lite igjen. Sauen er mer verdt enn ulven?

 

Personlig mener jeg bonden burde få stygg bot hvis h*n skyter ulv. Håper noen kan dele litt tanker rundt dette :p.

 

Takk!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I Norge har vi en helt latterlig rovdyrspolitikk som gjør at bønder som mister sauer til rovdy får ca 1700 kr mens for en sau som slaktes får bonden ca 700 kr. Derfor vil ikke norske bønder sette opp ulvesikre elektriske gjærder eller ha gjetere ute sammen med sauene når de er på beite i fjellet, for de får jo 1000 kr mer for hver sau som taes av rovdyr.

 

I sverige har de en mye mer fornuftig politikk og der må bøndene sette opp godkjennte ulvsikre elektriske gjærder rundt sauene sine.

 

Ulven står dessuten bare for rundt 1% av de sauene som blir drept. Det er det samme som ørnen står for!! Så at sauebøndene skriker ulv ulv er egenklig ganske latterlig.

 

Ulv burde totalfredes i Norge uten noen mulighet for jakt på den og ulovlig jakt på ulv burde straffes strengt. For ulveflokken i Norge/sverige er på randen til utryddelse, og inavlen (med alle missdannelser det fører til) er stor pga det lille antallet individer.

 

Jeg annbefaler alle og se dokumentaren til NRK brennpunkt - Offerlammene:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/329055

 

 

Og en annen ting litt på siden. De fleste elgejegere sier at de må jakte elg for ellers blir det for mange av dem og at det er allt for mange av dem. Dette er sannt slik situasjonen er i dag, men hvis man hadde sluttet å jakte ned ulven ville denne fint ha kunnet regulert inn elgestammen til et fornuftig nivå slik den gjorde før menneskene begynnte og jakte den nesten til utryddelse.

Men elgejegerene er jo ganske hyklerske, for disse er ofte de som er mest ivrige på og skyte ulv og utrydde denne helt. Og jeg tviler sterkt på at de jakter av plikt for å holde stammen nede! De gjør det for at de syns det er gøy/spennende også gjemer de seg bak frasen med at det må jo være noen som jakter for å holde bestanden nede.

 

Her er to gode dokumentarer om ulovelig jakt på ulv i Norge og sverige:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/36945

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/37373

Endret av flesvik
  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Sauen er mer verd. En ulv har ingen nytteverdi for menneskene og er ikke mat for noen. Derimot er jeg heller ikke for jakt på ulv med mindre den er en byrde for bonden og tar flere sauer, og kompensasjonen bøndene får for at en sau blir tatt av ulv bør være det samme som det sauen er verd for bonden når han selger den som mat, noe annet er latterlig.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Sauen har større nytteverdi for oss mennesker enn ulven. Men det betyr ikkje at me skal skyte alle ulver me ser, dei er tross alt levende skapninger dei og slik som oss mennesker. Eg meiner at man bare skal skyte ulven dersom det står på liv, men eg er usikker på om det er rett å skyte for å redde ein sau sitt liv...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tror? Det er tross alt slik naturen har gått sin gang i flere millioner år frem til vi har trampet vår vei inn her - som naturens "mestere".

Ser ikke noe galt i dette. Det er jo ingen som stopper oss. Enhver dyreart ville gjort det samme om de fikk anledning, naturen er brutal og vi er faktisk en del av den.

Lenke til kommentar

Artig å se at folk skriver at naturen har gått sin fredelige gang inntil de slemme menneskene ødela balansen. Vi er faktisk dyr, vi også, og vi er også en del av naturen. :p

 

0 i erstatning til bøndene ville kanskje fått dem til å sette opp gjerder istedenfor å snylte på staten, selv om ikke ALLE bønder er slik. Det er heller ikke slik at alle bønder snylter og roper "ULV!", som noen kanskje vil påstå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...