Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp! Lang mann skal ha barn og trenger ny bil.


Anbefalte innlegg

Jeg skal snart kjøpe min første bil. Jeg er 194 cm høy og har dessverre oppdaget at dette er en ulempe når det gjelder bil. I tillegg skal jeg snart ha barn og må ha en bil med plass til barnevogn.

 

Har prøvesittet Toyota Avensis, men førersetet er for kort og gir ikke nok støtte til lårene. Har kjørt BMW 3-serie og har god plass i førersetet og til beina når jeg tar setet helt bak, men da kan ingen sitte bak meg.

 

Andre alternativer er f.eks. Audi A6, BMW 3-serie, Volvo V70, SAAB 9-5. Problemet med disse bilene er at de er svindyre som nybiler. Eneste utvei da er å kjøpe brukt.

 

Trenger tips om hvilke biler høye folk her på forumet er fornøyd med. Trenger også tips i forbindelse med bruktkjøp av nevnte merker/modeller. Er det f.eks. galskap å kjøpe bil som har gått 150000 eller mer, med tanke på uforutsette vedlikeholdskostnader?

 

Takker for alle innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var i din situasjon for 2mnd siden, 2 meter selv og gen. stor mann ;)

 

Prøvekjør en VW Touran så får du en bil som passer bra for en lang/stor mann. Barnevogna triller du rett inn i bagasjerommet uten problemer. Enda kjekkere kan du fjerne alle baksetene hvis du skal kjøre noe stort.

 

Prisen er jo litt høy, men jeg kjøpte en 2006 modell. Den har automatgir, 140hk dieselmotor som hadde bare gått 42000 for 250k, med bruktbilgaranti fra forhandler.

 

Det finnes sikkert mange andre gode biler siden befolkningen blir høyere, men jeg kommer nok til å ha Touran i mange år fremover.

Lenke til kommentar

Det er ikke alle som liker å "ligge bakover" for og få plass. Det er ikke mange biler man kan dingle med beina under for oss litt større og Touran er en av dem. Tror nok jeg er lenger i overkroppen enn bena, forholdsmessig.

 

Hodet mitt subber i taket på f.eks Avensisen (2008 modell) hvis jeg ikke legger ryggen litt bakover. Diverse Mercedes modeller (som absolutt alle taxisjafører skal ha) er ofte liten plass til beina, eller subber man hodet i taket.

 

Vår forrige bil var en Mazda 323 92-modell, fikk plass i den også, god plass var det nå ikke ;)

Lenke til kommentar

Har kjørt Audi A6 '99-modell. Fantastisk god plass i den og store seter. Man kan strekke ut beina og få en veldig avslappet kjørestil ved langturer. Vet ikke hvordan de nyere modellene er.

 

Småbiler har jeg ikke sjangs å kjøre. Har kjørt min fars Skoda Felicia. Må sitte og sprike med rattet mellom beina. :thumbdown: Ikke behagelig i lengden.

 

Har også hørt at bakovervendt barnesete trenger mye plass.

Lenke til kommentar

Se etter seter som kan senkes og heves i tilleg til vanlig vipping fram og bakover. Er bare 183 selv, men enkelte biler der setet kun kan vippes føles helt klaustrofobiske siden jeg ikke liker å vippe langt bakover for å få plass. Det fins også endel seter med uttrekkbar støtte til lårene.

 

Kjører selv en Astra G, her har jeg 10-15cm klaring opp til taket. Hender også jeg kjører en Astra H, her er taket enda høyere, og bagasjeplassen ganske grei. Mener at mamma har dratt med barnevogn i denne, i stv-utgaven er det ihvertfall ikke noe problem.

 

Bruktbiler kan gi utrolig mye bil for pengene, spesielt på litt større biler. Kjøper man fra forhandler med grei bruktbilgaranti så kan man komme godt ifra det og fremdeles unngå mye uforutsette verkstedbesøk.

 

Det er ikke hvor langt en bruktbil har gått som avgjør mest for fremtidige verkstedbesøk, det er om den har blitt tatt vare på.

 

Undersøk også prisene på SUV-er, det er lettere å få til god takplass i en høy bil, og disse har ofte god plass ellers også.

Lenke til kommentar

Ta en titt på Mercedes-Benz B-klasse, http://forbruker.no/bil/article2121892.ece . Det er en relativt kompakt bil, med god plass foran og gode seter, og den har utrolig god benplass i baksetet. Når du skal ha barn, er dette like viktig som bagasjerommet, fordi du må kjøre med bakovervendt barnesete i baksetet noen år. På mange biler er dette umulig, pga at det er for liten plass dersom føreren er høyere enn snittet (og lavere også, for enkelte biler). Dersom bagasjerommet er for lite for deg (525 liter), se på Opel Zafira.

Lenke til kommentar

De fleste biler, med unntak av en del fra Asia, har god plass for personer opp til rundt 200 cm. Unntakene kan være høye biler, som ovenfor nevte Outlander. Korte seteputer, korte seterygger er også andre problemer med mange Asia-biler. Enkelte har også for kort justering av lengden av rattstammen, så rattet blir for langt unna når man sitter passe i forhold til pedalene.

 

Problemet er å finne en bil som har tilstrekkelig plass til deg selv foran, bakovervendt barnesete i baksetet og barnevogna i bagasjerommet, uten at man må kjøpe en kassebil ala Transporter.

Lenke til kommentar

Hvis du skal ha en vanlig personbil, sitte bra foran og i tillegg ha plass til folk i baksetet bak deg, pluss plass til barnevogn i bagasjerommet, er det ikke mange å velge mellom. Du trenger en bil med lang kupe. Da må du opp i størrelsen over V70, Passat, Mondeo. I en gammel Peugeot 605 eller Citroen Xm, kan du f.eks. plassere en på din størrelse i baksetet bak deg. Og begge sitter komfortabelt. Årsaken er at akselavstanden på disse to er uvanlig lang, og dermed medfølgende gode kjøreegenskaper. Men de har kanskje litt kort sittepute i forsetet. Dessuten er de nyeste 605/Xm du finner over 10 år gamle. Mercedes E-klasse synes jeg er er litt trange foran. Men det er denne bilklassen, altså klassen over Passat/Mondeo, du må kikke på. Jeg har ikke prøvd alle (hvem har vel det), men jeg anbefaler deg å ta en kikk på Toyota Camry, Peugeot 607, Citroen C6, Lancia Thesis, Opel Omega, Audi A6, Volvo s80 og andre i samme størrelsen.

Lenke til kommentar

Takk for mange svar og gode tips. Skoda og VW er jeg skeptisk til etter alt det negative jeg har lest om Møller bil. Audi A6 har jeg dessverre ikke råd til.

 

Det ser ut som jeg lander på Ford Mondeo eller Volvo V70. I Volvo'en har jeg bra med beinplass i førersetet, og det er til og med plass til noen bak meg igjen. Bagasjerommet er romslig, og jeg liker at bakruta er såpass stor at man har god oversikt bakover. På nye Toyoya Avensis til sammenligning er bakruta bare ei lita glugge.

 

Noen synspunkter her på Mondeo vs V70? Har lest at Mondeo skal ha høy kjørekomfort.

Endret av Momus
Lenke til kommentar

Mondeo oppleves som mye større, både i baksetet og i bagasjerommet, enn V70. Prøv begge og se hva du liker. Har du sett på MB B-klasse?

 

Dersom du er skeptisk til Møller Bil, utelukker du vel også Audi? Uansett, jeg hadde også prøvekjørt en Passat stv, som er et godt alternativ i denne klassen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...