Gå til innhold

Samsung LE40B535 til 5995,- kr. Bra TV?


Anbefalte innlegg

Tven er veldig bra den. Fargene kan være litt VEL sterke, da særlig hvit sånn rett ut av esken, men ellers veldig bra. Analog kabel-tv var selfølgelig bare sorgen, men vurderer CAM-slott da tven faktisk har støtte for Canal Digital.

 

Så jeg kan altså glemme å få den til å virke med kabel-TV-en på studenthjemmet jeg bor?

 

Hvis ja, shite! Begynte å sikle etter denne TV-en ...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Cam-slott er en modul du får kjøpt hos elkjøp/expert som gir deg mulighet til å stikke programkortet ditt fra enten CD, eller RiksTV rett i tven.

 

Når det gjelder bildet var Samsungen ganske blass, og jeg fikk ikke et så veldig godt bilde. Skaffet så en kalibrerings-dvd og stilte den inn ved hjelp av denne, og nå er bildet riktig så bra.

Lenke til kommentar

Har akkurat bestilt denne tv'en, men ved gjennomlesing av dette forumet ble jeg litt i tvil . Har hverken get eller canal digital, men noe som heter loqal. Forstår ikke helt, er denne tv'en mer eller mindre ubrukelig uten get eller canal digital? Får en HD-dekoder snart fra loqal, gjør det saken bedre? Den kobles vel til med hdmi-kabel, eller?

 

Dette blir min første flatskjerm så nå er jeg bare forvirret, hjelp!

Lenke til kommentar
Den er ikke ubrukelig uten dekoder nei, men bildet blir mye bedre med dekoder, eller ved å bruke digital-tuneren innebygd i tven. HD-dekoder kobler du til med hdmi-kabel, ja.

 

Dekoder må jeg nok bruke ja. Jeg trodde bare ett utfra et innlegg lenger bak at man måtte ha canal digital eller get for å få ett godt bilde. Men det er kanskje bare om man vil putte kortet fra leverandøren rett i tv'en?

 

Tatt fra komplett:

 

"Er fornøyd med TV alt i alt bra pris fra Komplett, og ingen klage til Komplett. MEN før du kjøper TV`en sjekk dette: Pratet med Samsung Norge Suport pga jeg sliter med å få de fullverdige HDkanalene til å fungere.. Kjøpe du TV og skal bruke den til bruk utenfor Canal Digital eller GET sitt frekvens ja da sliter du endel med denne TV`en..

 

Det er sån att TV`en er best på de frekvensene samsung har instilt den til.. altså feks vis ditt boretslaget eller ditt hus har kabelnettverk som levere kanaler over frekvensen som TV`en er instilt til ja da må du regne med hakking og kutt i bilde og lyd.

 

Samsung Norge sa selv at denne modellen er instilt til en frekvens som er egnet BEST!! til Canal Digital eller GET! Så sier jeg "hvorfor ikke informerer dere ikke kunden at TV`en er best til det og at vis boretslaget har eget kabelnettverk så må dere kjøpe en annen TV.." "Det hadde dem ikke resurser til nå i etterkant"

 

Altså har du Canal Digital eller GET som kabel levandør da er TV klokkeklar, men hvis du ikke har det.. Så kan du bare glømme denne TV`en!

 

OBS du kan redigere frekvensen manuelt, men ifølge teknikeren for kabelnettverket mitt sier han att utenfor de eksakte frekvensene greier TV`en såvidt å håndtere MPEG2 formatet og i hvertfall ikke MPEG4 format. Han kalte det en typisk Samsung "Bugs" "

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Er det noen av dere som har denne tv'n som har det problemet her nå?

Lenke til kommentar

Det gjelder nok om du skyver kortet rett i tven, ja. Dette krever som tidligere nevnt i tråden en modul som du stikker i tven for at den skal kunne forstå kodesystemet Canal Digital bruker. Get tror jeg ikke du kan bruke uten ekstern dekoder da de ikke bruker kort på sine dekodere ettersom jeg har forstått det.

 

Om du bruker en ekstern dekoder blir nok bildet klart nok uannsett.

Lenke til kommentar

Hvordan monterte dere stativet på denne tv'n?!

 

Vi satte stativet på benken, og tredde tv'n nedpå. Det virker ikke som vi får skrudd inn de to øverste skruene skikkelig, og tv'n lener nå forover :(

 

Kan den ligge for eksempel mens man skyver inn stativet, vil det hjelpe? Prøvde å presse den litt bakover mens vi skrudde inn skruene, men virker ikke som det går heller. Redd for å ødelegge gjengene også nå, for vi skrudde inn og ut de to øverste ett par ganger også uten å komme noen vei med det, sukk...

Lenke til kommentar

Jeg la tven oppå et bord med skjermen oppover, satt inn stativet. Løfta opp tven og satte den opp, også skrudde jeg inn alle skruene på baksiden.

 

@alastor, stod ingenting om montering av tv foten i bruksanvisningen, ihvertfall så jeg ingenting om det når jeg så igjennom fort.

Endret av Christoffer99
Lenke til kommentar
Forsøkt å snu festet 180 grader? Kan være dere har montert det bak frem feks. Hva sier bruksanvisninga ang montering av tv-foten?

 

Den står riktig vei :)

 

Jeg la tven oppå et bord med skjermen oppover, satt inn stativet. Løfta opp tven og satte den opp, også skrudde jeg inn alle skruene på baksiden.

 

@alastor, stod ingenting om montering av tv foten i bruksanvisningen, ihvertfall så jeg ingenting om det når jeg så igjennom fort.

 

Fant denne videoen på samsung, her skrur de inn skruene mens tv'n ligger nede. Får prøve en mellomting, men definitivt prøve å legge den ned altså :)

 

Det står faktisk i instruksjonsboka, men den er vag. Det står ingenting om den skal ligge eller stå.

Lenke til kommentar
Okei, takk for svar!

 

Hvorfor har da ikke nettbutikker som f.eks. Komplett XXE til slutt? Importerer de TV-er som ikke er ment for det norske markedet, eller gjør de det for "syns skyld"?

Hvis du legger merke til "Produsentens varenummer" i den grå boksen under bildet hos Komplett, vil du se at dette er et norsk produkt da det har endelsen XXE.

 

De fleste nettbutikkene har en sortertittel på produktene sine og et varenummer. Når det gjelder fjernsyn fra Samsung er det spesielt viktig å legge merke til varenummeret eller så får du problemer med garantien hvis det er feil på produktet.

 

Jeg skjønner ikke denne biten. Jeg kjøpte en Samsung for litt over 1 år siden fra nettbutikken til elprice. Fikk senere vite av en kompis om at jeg kan ha gjort noe dumt hvis den var paralellimportert. Da lurer jeg på en ting. Dette er norske butikker eller web butikker. Har ikke de noen form for opplysningsplikt. Er det vår jobb å finne ut om et produkt solgt på en norsk plass, er beregnet for det norske markedet? Skjønner ikke logikken i dette.

 

Ryker TV'en min går jeg til Elprice. Hvis de ikke gjør noe med saken så er lokalavisen neste.

Lenke til kommentar

Mine innstillinger om noen er intressert. Stilt etter en kalibrerings-dvd fra Monster Cable.

 

Modus: Standard

Bakg. Belysning: 8

Kontrast: 90

Lysstyrke: 50

Skarphet: 50

Farge: 70

 

Funker bra for meg, men bildet kan være forskjellig i forhold til belysningen i rommet også så det er ikke sikkert de er like bra for dere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...