Gå til innhold

Linux Linpus på Acer One?


Anbefalte innlegg

Jeg har gått meg mektig lei av Windowsen min her på Acer One'en min, og jeg vet at det selges Acer'e med Linux Linpus, men jeg lurer på hvordan jeg skal installere det på min maskin. Jeg er litt n00b på sånt, men jeg har hørt at det går an å starte det gjennom en USB-port, men går det an å installere det etterpå slik at jeg kan velge hvilket operativsystem jeg vil bruke (hver gang jeg skrur på maskinen)? For jeg har jo ikke CD-rom.

 

Hjelp? :tease:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du finner en forholdsvis ny versjon av recovery-DVD'en som følger med linpus varianten her:

http://download.trrunde.org//upload/AAO_v1-0-15E.iso

 

Tror den kan brukes på windowsbaserte AAO-er. Kan lage en recoveryusbpenn ved å boote den i en pc med DVD-spiller og gjøre et par menyvalg der. (Bare pass på at du ikke lar den stå uten at du gjør noen valg, for da begynner den visst automatisk å overskrive harddisken på pc'en du kjører den i :p)

 

Hvis du får trøbbel under boot (f.eks. fikk jeg kernel panic uansett hvilken pc jeg prøvde å kjøre dvd'en i. Merker det ved at ingenting skjer, og et av indikatorlysene for tastaturet begynner å blinke.) finnes det mer manuelle måter å gjøre det på her: http://macles.blogspot.com/2008/12/acer-as...covery-dvd.html Tror man trenger linux (evt. en livecd) for å gjøre ting på den måten. Funker ikke ting med en gang finner du masse å prøve blant kommentarene.

 

Spørs om du får ordnet dualboot med linpus, det gjør ting mye mer kompliserte. Kan evt. prøve Ubuntu Netbook Remix i stedet. Har ikke prøvd den selv, men mener den støtter AAO ganske greit, og tror ikke dualboot skulle være noe problem der. Man bare bruker UNetbootin til å lage en live usbpenn, og installerer fra den.

Endret av WD
Lenke til kommentar

Tja, Ubuntu støtter ihvertfall maskinen. Skal ikke si for sikkert at opensuse støtter den, men jeg ville bli overrasket om ikke fedora gjør det (ihvertfall siste versjon - eller er den i beta enda?). Hva er det som kan være problematisk? Trådløst og skjermkort?

 

Linpus fungerer, i følge de to jeg kjenner som har One ihvertfall, ikke til noe som helst. Og de er helt sikkert et representativt utvalg. 8P

Lenke til kommentar

@olear: Det ser ut som om trådstarter har windowsversjonen av AA1 (A150) som gjør den mer kompatibel med nyeste ubuntu og div andre netbook-distroer. Dine erfaringer med linuxversjonen av AA1 (L110) bør selvsagt tas i betraktning når man skal anbefale distro til nye brukere, men husk nå på at det er forskjell på HW her da.

 

Jeg har windowsversjonen (A150) og har bare gode erfaringer med ubuntu 9.04 på maskina. Skal teste mobilin i løpet av helga... noen som har erfaringer med den på AA1?

Lenke til kommentar

Vet det er forskjell, mine ankepunkter mot Ubuntu er primært skjermkortet, ytelsen er helt elendig (ikke artig å bruke opp batteriet på å flytte et vindu). Er man avhengig av kortleserene (eller innholdet på disse) bør man også styre unna Ubuntu. Lyd var også et problem, tok ikke lang tid før lydserveren(e) krasjet.

 

Moblin er POC, ikke noe som kan brukes enda.

Endret av olear
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...