Gå til innhold

Den store test-tråden. Test og lær av/til andre uten å starte nytt emne!


Anbefalte innlegg

CODE
EN GARASJE I OSLO VEST: Politiets spanere tok seg inn i denne garasjen natt til 18. desember 2013 og iscenesatte et tyveri for å se hvordan Cappelen og hans nettverk reagerte. Det ble tatt beslag i 109 kilo hasj den natten. 
En hverdagslig mafia

Det er lett å forstå at naboer ikke har fattet mistanke til Cappelens venner.

Kommentar 11. februar 2017 kl. 12.30Del på Facebook

I Oslo tingrett har vi de siste fem ukene hørt mye om menn som kaller hverandre slikt som «Cruise», «Legg» og China». De har operert med kontanter i så stort omfang at det har vært nødvendig å vakumpakke sedlene for å transportere dem skjult i biler. Sammen har nettverket rundt Gjermund Cappelen håndtert enorme mengder narkotika.

66051991.jpg?imageId=66051991&width=512&HASJBARON: Gjermund Cappelen, her i Asker og Bærum tingrett under første behandling av oppbevaringssaken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet

Tre av dem ble sammen med den selverklærte hasjbaronen dømt etter mafiaparagrafen, totalt sju av samarbeidspartnerne er dømt til fengsel i mellom fem og 16 år. En soner allerede, etter dommen i den såkalte oppbevaringssaken i Asker og Bærum tingrett. En annen stakk av, men ble nylig pågrepet på en flyplass i Colombia.

Ankesaken for de fem andre går nå i Borgarting lagmannsrett. Siden det i går var rettsfri i saken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen, var sistnevnte innkalt som vitne.

67018816.jpg?imageId=67018816&x=0&y=0&cr Supertysterens exit Kommentar

Store deler av pressebenken fulgte med Cappelen til lagmannsretten, men her var ingen skoleklasser eller filmskapere på publikumsplass som i tingretten. Stemningen i Borgarting var slik den gjerne er: Oppmerksomme jurymedlemmer som noterer nøye på ark etter ark, profesjonelle aktører som utfører jobben med nøktern tilnærming og tiltalte som småprater litt med advokatene sine, men ellers virker å være preget av stundens alvor.

Rett og slett den lavmælte normalen når rettsstaten virker som den skal.

Storsmugleren selv har som kjent vært yrkeskriminell hele sitt liv, har aldri betalt skatt og bare hatt to måneders ærlig arbeid på 50 år. Samtidig har han levd et liv i luksus, brukt hundretusener på ferieturer, kjørt dyre biler og eid et utall dyre klokker.

66919368.jpg?imageId=66919368&x=0&y=0&cr Farlige fiender Kommentar

Mennene på tiltalebenken i lagmannsretten har jobber som treningsinstruktør, rørlegger og hjelpepleier. For enkelte av dem har nok de vanlige jobbene blitt nedprioritert gjennom åra, Cappelens nestkommanderende «brusselgeren» har tidligere drevet et brusutsalg og butikk, men oppga å være arbeidsledig i Asker og Bærum tingrett. Det er imidlertid lite ved framtoningen som leder tankene til luksus, sus og dus. På tiltalebenken ser de først og fremst ut som helt vanlige menn, i olabukser og gensere, med barn og kanskje barnebarn.

66926126.jpg?imageId=66926126&x=0&y=19.3 «Godt vær» betyr noen ganger bare godt vær

Kommentar

Middag på bordet og hasj i garasjen er ikke hverdagslig i norske hjem, men det har det vært for disse mennene. De ble tatt med penger, hasj, vekter, tape, engangshansker og vakumpakkemaskiner. Hjemme hos meg har vi også tape, hansker og vakumposer. Vi bruker sistnevnte til sous-vide matlaging, mennene på tiltalebenken brukte sine til å vakumpakke penger. Cappelen hadde en perioden en egen leilighet i Sandvika som bare ble brukt til dette, har han fortalt i tingretten. Da mennene på tiltalebenken i lagmannsretten ble arrestert, var det med store mengder kontanter i tillegg til hasjen. For dem ble det kanskje hverdagslig. Det må være en fordel, skal kunne drive mafiavirksomhet midt i norske boligstrøk i tiår av gangen.

Gjermund Cappelens samarbeidspartnere er helt vanlige folk som behandler hasj som en helt vanlig vare.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 11 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 2 måneder senere...
Det er bare  google "passtr¯bbel". Eller pass site:nrk.no (eller vg.no).
 
Skrevet 4. april i Âr.

 

Ved bestilling p nett er det ikke en eneste ledig time i Oslo eller Sandvika de neste 60 dagene
(Bestillingen gÂr kun 60 dager frem i tid, aka umulig  bestille time.

 

I Stavanger m du vente til slutten av april for  f ledig time. I Trondheim er det ikke ledig time  oppdrive f¯r i slutten av mai, viser en rask gjennomgang Nettavisen har gjort.
 
15. mai 2017
 
14 mars 2014

 

Passtr¯bbel i Melhus
PÂgangen p lensmannskontoret har vÊrt s stor at lensmannen vil begrense Âpningstida enda mer
 
- Vi har utstedt enorme mengder pass, og det har gÂtt utover andre oppgaver, sier lensmann Monica BrÊkken.
 
Folk har valfartet til Melhus lensmannskontor etter at passk¯ene vokste i Trondheim. Lensmann BrÊkken sier at de ansatte ved Melhus lensmannskontor ble utslitte. Selv mÂtte hun vaske i trappene opp til kontoret fordi det ikke var presentabelt der etter at folk hadde sittet og stÂtt der i timesvis.
 
8. jul 2010

 

Lange ventetider for  f pass har vÊrt gjeldene p Stavanger politistasjon siden midten av mai
 
05.03.2018
Adresseavisen tar tak i saken p lederplass.

 

Adresseavisen skrev i fjor vÂr om det som kan kalles et passkaos i Trondheim. Lange k¯er bÂde p forhÂndsbestilte timer og ´drop inª-timer, skapte panikk og tr¯bbel for trondhjemmere som skulle utenlands i sommerferien. Politimester Nils Kristian Moe lovet bot og bedring, og tilbudet ble utvidet med flere ledige timer. Mange trondhjemmere lÊrte en lekse av fjorÂrets problemer og medieoppslag og trodde de var ute i god tid da de bestilte time n i lavsesongen februar. De ble likevel skuffet, ikke f¯r i april er det ledig time.
(Det ble utvidet med flere ledige timer etter at de fikk det pÂpekt ovenfra, s vidt jeg husker).
 
02.03.2018

 

Se hvor mange pass Toril og hennes kolleger klarte  skrive ut i februar
 
Sentrum politistasjon har fÂtt passet sitt pÂskrevet etter lange passk¯er. I Stj¯rdal har man skrevet ut rekordmange pass i februar. NÂ viser det seg at nye pass og ID-kort er kraftig forsinket.
 
 
10.02.2018
http://adressa.alda.no/bestillpluss?5&artRefId=16058017&aviskode=ADR&targetUrl=https%253A%252F%252Fwww.adressa.no%252F%253Fservice%253DpaywallRedirect%2526articleUrl%253Dhttps%253A%252F%252Fwww.adressa.no%252Fpluss%252Fnyheter%252Farticle16058017.ece

De trodde de var ute i god tid, men de fikk seg litt av en overraskelse
 
Christine Berger og Emil Volden skulle skaffe pass til lille Ella (snart Âtte mÂneder). Da de skulle booke time p nett fikk de vite at det ville ta to mÂneder.
Allerede tidlig i februar var det fullbooket.
 
 
01.06.2017

 

Politiet m f ned passk¯ene f¯r sommerferien
Politidirektoratet har gitt politidistriktene beskjed om  utvide antall timer for bestilling av pass. Flere steder i landet er det en mÂneds ventetid.
...
I et telefonm¯te onsdag fikk landets politimestre beskjed fra Politidirektoratet om  sette inn tiltak for  redusere k¯ene, skriver Dagbladet.
...
PÂgang
 
S¯ndre Buskerud politidistrikt opplyser at de der har hatt stor pÂgang av folk fra Oslo og Akershus fordi det har vÊrt sprengt pÂgang der.
 
P Oslo lufthavn har politiet ogs merket st¯rre pÂgang av folk som ber om n¯dpass.
 
ñ Vi har hatt en stor ¯kning av folk som kommer hit for  f n¯dpass fordi det ikke har vÊrt mulig  f pass hos politiet p hjemstedet. Noen rett og slett forlanger at vi skal kunne skaffe dem pass fordi flyet gÂr om kort tid, sier fungerende seksjonsleder ved Gardermoen politistasjon, Atle Opheim.
 
15.05.2017

Sjekk passk¯en i Trondheim fredag morgen
 
Allerede klokken 07.15 fredag morgen sto rundt 30 personer i k¯ utenfor sentrum politistasjon i Trondheim.
pASSkO.jpg
Dette er ikke folk som er for dumme til  bestille time, de stÂr der fordi det er umulig  bestille time.
 
25.02.2016

 

- Vi mÂtte stenge k¯lappsystemet halv ni om morgenen
Sentrum politistasjon i Trondheim har ikke ledig timeavtale for pass f¯r i slutten av mars.
 
10.05.2017

 

I Oslo er det ikke mulig  f time til  bestille nytt pass i l¯pet av de neste 30 dagene.
(Jeg regner med dette var f¯r de utvidet til 60 dager - aka umulig  bestille pass.)

 

Han pÂpeker at dette er en situasjon som har gjentatt seg hver eneste vÂr de siste Ârene.
...
Situasjonen er ikke bedre, hverken i Bergen eller Trondheim.
 
23.05.2018
Vg tar ogs tak i situasjonen p lederplass:

 

Ved enkelte lensmannskontorer og politistasjoner er neste ledige time for bestilling av pass syv uker frem i tid. Det er uholdbart.
 
≈rets passk¯ er like lite overraskende som fjorÂrets. Faktisk er den varslet s god tid i forveien at den for alle praktiske formÂl kunne vÊrt unngÂtt
 
8. mai 2018

 

Nina Nordli fra Oslo kj¯rte 14 mil til Dokka i Oppland for  f nytt pass f¯r ferien. Der er det nemlig drop-in, mens det er mÂneders ventetid i Oslo og i mange andre byer
...
ñ Folk har kommet fra bÂde Oslo, ÿstfold og til og med fra Tr¯ndelag for  f pass her p Dokka, forteller lensmann Ole Bjerke.
 
5. mars 2018

 

Flere ukers ventetid p pass
...
Oslo er ikke alene om  ha k¯ av folk som trenger pass.
 
P politihuset i Sandvika i BÊrum er f¯rste ledige time 23. april, alts om sju uker. BÊrum har ikke drop-in-timer.
 
I Trondheim er det ikke ledige timer  spore p nettsiden til politiet. 
 
I RÂde, Ski og Lillestr¯m var det inntil nylig ti ukers ventetid p  f seg pass.
 
26. mai 2017

 

ñ Vi skal ha pass og har kj¯rt fra Sandefjord. Vi har ringt i hele Vestfold, og der er det mange ukers k¯, sier Karar Doomey som har kommet til Krager¯ med familien for  f pass.
 
26.mai 2017

 

- Kapasiteten er sprengt i hele landet
 
 
 
 
 
osv...
 
 
 
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...