Gå til innhold

Vil inndra jaktvåpen utenom sesong


Anbefalte innlegg

Av alle lite gjennomførbare forslag er vel dette ett av de minst gjennomtenkte på en stund.

 

Først og fremst fordi ett slikt tiltak trolig ikke vil ha særlig effekt, men også fordi de praktiske problemene vel ikke helt står i stil med mulig nytteverdi.

Endret av M98kF1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har et stort antall våpen per innbygger i Norge, så etter enhver drapssak så er det jo et ønske om en kontroll over dette.

Du har helt rett i at dette er feil vei å gå dog - fullstendig umulig å holde kontroll på, særlig siden drapsvåpenet ikke var et registrert jaktvåpen engang:

 

"Ifølge politiadvokat Per Zimmer er dette en uregistrert US-Carabin, et våpen som skal ha vært i familiens eie siden krigens dager. "

 

Nå skulle vel våpenet i følge reglene vært plombert, så det er kanskje slikt at gjeldende lover faktisk er gode nok - og at de rett og slett ikke følges? Drapsmann i akkurat denne saken hadde lisens for fem våpen, som da skulle være nedlåst i våpenskap.

 

Kanskje vi kan heller få en regel om at nøkkel til våpenskap skal oppbevares utilgjengelig? Forslaget høres vel fint ut, men kommer den loven er det vel de færreste som kommer til å følge den - og vi har igjen samme problemet.

Lenke til kommentar

Hva om han brukte en kjøkkenkniv isteden, skal det bli forbudt å lage middag da?

 

Er enig med personen over her om at vi må heller følge de lovene vi har idag og evt sikre våpnene bedre. Enda mer byråkrati og lovreguleringer er den siste utveien vi bør gå.

Lenke til kommentar

Jaktsesongen for rev er fra 15 juli til 15 mars. Dersom du er revejeger får du ha våpnet hjemme i ni av årets tolv måneder dersom dette forslaget ble innført. Jakter du på mink, mårhund eller villsvin er jaktsesongen hele året, altså du da trenger du ikke å levere inn våpnet i det hele tatt. Håpløst forslag fra en hjernekrymper. Vi burde da heller konsentrere innsatsen mot ulovlige våpen som i dag sirkulerer i kriminelle miljøer.

Lenke til kommentar

Det er altfor mange våpen i sirkulasjon i Norge i dag, det er det ingen tvil om, men dette forslaget er et rimelig teit og vil ikke være praktisk gjennomførbart, og vil kræsje med forskjellige jaktsesonger.

 

Dog er det et forslag som går på å få mer kontroll på våpnene her til lands, og dermed en i grunn god ting å feste på dagsorden-tavla.

Lenke til kommentar
Det er altfor mange våpen i sirkulasjon i Norge i dag, det er det ingen tvil om,[...]

 

Det er det absolutt tvil om. Er det noen nevneværdige problemer med lovlige våpen i Norge i dag?

 

Det finnes nesten 1,4 millioner lovlige skytevåpen i Norge. I tillegg oppimot 400 000 lovlige men uregistrerte hagler. På toppen av det har vi ulovlige våpen jeg ikke har noen tall på.

 

Antall våpen er kanskje ikke like ille når vi har en noenlunde rolig våpenkultur og normer her i landet til forskjell fra f.eks USA, men 2 millioner våpen på 4,5 millioner innbyggere = at det vil skje hendelser og drap som kunne vært unngått med en smule strengere våpenlovgivning.

 

Norge ligger forøvrig på Europatoppen når det gjelder selvmord forårsaket av skytevåpen.

Lenke til kommentar

Jeg er absolutt for regulering av våpen og våpenskap, men jeg er også av oppfatningen at kulturen og lovene vi har her når det kommer til våpen gjør at folk har lov til å ha våpen samtidig som problemer rundt det er nesten ikkeeksisterende.

 

Vi har strenge lover på dette og så lenge de følges så er det ikke noe problem. Om det skulle bli et problem at folk ikke følger disse lovene så er det på plass med en holdningskampanje. Ser ikke de store problemene i en sak som dette?

Lenke til kommentar
[....]Det finnes nesten 1,4 millioner lovlige skytevåpen i Norge[...]

 

Mener du antallet i seg selv er ett problem?

 

Norge ligger forøvrig på Europatoppen når det gjelder selvmord forårsaket av skytevåpen.

 

Metoden for selvmord er vel av underordnet viktighet?

Lenke til kommentar
Norge ligger forøvrig på Europatoppen når det gjelder selvmord forårsaket av skytevåpen.

 

Metoden for selvmord er vel av underordnet viktighet?

 

Vel...det å ha det lett tilgjenngelig når en føler seg nede gjør ikke det akkurat enklere...hadde ikke våpnet vært der så kunne en spart noen liv tror jeg.

Lenke til kommentar
Norge ligger forøvrig på Europatoppen når det gjelder selvmord forårsaket av skytevåpen.

Hvis noen er så seriøse at de faktisk utfører udåden så tror jeg ikke at det er nevneverdig forskjell mellom ei kule, henging eller overdose på sovepiller og vodka...

Lenke til kommentar

Det høres håpløst ut å gå inn og norske hus og hytte for å ta med seg jaktvåpen som eventuelt skulle ligge der. Våpen er ikke noe stort problem i Norge. Det er dyrt, og de fleste som har jaktvåpen bruker det til jakt, ikke drap.

Andre ting som er faligere enn en kule :)

USA har problemer med våpen, ikke Norge.

Endret av -FrittMenneske
Lenke til kommentar
[...]hadde ikke våpnet vært der så kunne en spart noen liv tror jeg.

 

Det kunne det nok, men hvor mange? Særlig hvor mange etter de nye innskjærpelsene? (Der alle våpen må være låst ned => du må finne nøkkelen først => mange/de fleste/noen rekker å roe seg litt)

Lenke til kommentar
[...] det å kontakte partner/eks før lisens giis kan kanskje være en tanke.

 

Det kan man jo, men hvor mye makt skal man legge i "en uttalelse fra eksen"(i noen tilfeller vil jo det være som å la Al-quida være høringsinstans for ny terrorlovgiving)? Får man derimot kvinner (og menn) til å anmelde partnervold (og annen vold) hver gang vil veldig mange av disse med voldlige tendenser ikke få våpen i utgangspunktet. Som 1. gangskjøper av våpen er det ganske streng behovsprøving og dukker en "voldsanmeldelse" (henlagt eller ikke) opp når du søker blir det automatisk en grundigere sjekk (og ofte avslag).

 

 

Ellers er det jo værd å merke seg at i dette tilfellet var det snakk om et ulovlig og uregistrert våpen, altså noe som uansett ikke rammes av den ordinære våpenlovgivningen.

Lenke til kommentar
Det vil jo absolutt ikke være uttømmende, men kanskje et greit ledd i en helhetsvurdering.

 

Kanskje, men jeg tror den vil ha svært liten værdi. De flesteTM våpeneiere jeg kjenner til kjøpte sitt første (og ofte eneste) våpen i 16-17-18 års alderen, da er det gjerne ikke så mange "exer" å spørre.

 

Det er uansett ikke noe plausibelt alternativ å bare fjerne skytevåpen totalt.

 

Det kan vi være enig i. Det er vel forsåvidt hverken ønskelig eller mulig heller (innen normale tidshorisonter).

Lenke til kommentar

Og siden ingen andre har nevnt det: historien har lært oss at lover som avvæpner sivilbefolkningen er en dårlig ide.

Det er viktig at folket kan yte væpnet motstand mot en evt. invasjon eller evt. statskupp ol.

Spesielt i Norge der hjemmevern og gerilja taktikker spiller en såpass viktig rolle.

 

Nå skal det sies at jeg på ingen måte er for fri flyt av våpen, men dagens lover mener jeg er strenge nok. De som vil ta sitt eller andres liv finner nok en måte.

Fokuser heller på de som skaffer seg våpen illegalt og mental helse. Det siste vil forebygge både selvmord og den "vanlige" typen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...