Gå til innhold

Forslag: Stasjonær PC (selvbygget) og skjermer [UTDATERT TRÅD]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg blånekter å offentliggjøre noen handlevogner så lenge fullt navn står oppført bak dem. Håper indelig at de får gjort noe med dette, fordi det er en nokså grov overtredelse av anonymiteten du har på et forum. Jeg følger derimot fortsatt med, og er klar med nye oppdateringer med en gang dette blir tatt bort. Oppfordrer alle til å stemme fram forslaget i feedback-forumet her. :)

 

Spørsmål:

For de som har peiling på passiv kjøling av skjermkort, vil luftsirkulasjonen i Antec Fusion Remote kabinettet være nok til å takle et passivt kjølt Powercolor Radeon HD 5750 (info)? Det er spesifisert som 89W, noe som er ganske drøyt i denne sammenhengen. Jeg tror likevel at dette nummeret er temmelig overdrevet, og at det i praktisk derfor burde være mulig. Men vil likevel drøfte dette med kjennerne.

 

image_b_s-540x360.jpg

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar
Tror jeg trygt kan si at vi har funnet strømforsyningen vår til "The Silencer" nå. Seasonic X 650W er helt rå! :dribble:Anmeldelse her.

 

550LT modellen som Seasonic kommer med kan være like aktuell. Den helt korrekte betegnelsen har jeg ikke, men den er også Gold.

 

I mange stille PC-er bruker man jo strømeffektive enheter, og da kan det være at 650 Watt faktisk blir mer enn man ønsker.

 

@Osse:

 

Nesten alt som er produsert av Seasonic er akseptable løsninger når det gjelde støy, uansett hva som står på merkelappen (Antec, AC, Corsair, PCP&C). De tabbet seg litt ut med noen av S12II og M12II modellene. Årsaken er sikkerhetsmarginer vedrørende kjøling, men de la til litt for mye i viftehastighet.

 

Dette er også grunnen til at jeg nesten ikke er interessert i hva navnet på en PSU er, men hvem som egentlig har laget den. Det har også stor relevans, fordi 550 Watter i en serie kan være laget av Seasonic mens 650 Watteren kan være laget av PSP Group. Den første hadde jeg kjøpt, den andre ikke.

Lenke til kommentar

Nå benyttes nå arctic cooling sine egne vifter i den psu'en, og mulig jeg har litt overdreven tro på arctic cooling, men det er ingen produsent som noengang har gjort meg eller de titals av pc brukere jeg har skifta ut til arctic cooling mer fornøyd. Og jeg har selvsagt bitt meg merke i hva du skriver om seasonic, noe som burde borge for kvaliteten, selv vet jeg at den artic cooling 550 vil havne i min GHTPC, vel de jukser vel ved å kalle den 550w om jeg ikke husker feil, er samme innmaten som i seasonic 500w, bortsett fra vifta da.

Lenke til kommentar

Tusen takk! Skal hive meg i arbeid umiddelbart. Får ikke tid til å oppdatere alle oppsettene i en økt, men dette var flotte greier altså. :!:

 

Edit: Fantastisk! De har tatt bort muligheten til å legge til nye komponenter i en handlevogn i den gamle prisguiden. Da kan jeg ikke oppdatere likevel. :mad:

 

Edit2: Da har tilbakemeldingen gitt resultater, og redaksjonen har planlagt å fikse offentliggjøringen av navn i den nye prisguiden. Takk til alle sammen som stemte på forslaget, det gjorde garantert prosessen kjappere! :)

 

Edit3: Da var oppsettene ferdig oppdatert gitt!

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Noen som vet om denne PC'n duger til litt gaming ?

http://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10323

 

Det er den billigste, og det er nok fordi jeg er veldig grådig på penger, og vil ikke bruke mye.. Holder på med mopedlappen, og må kjøpe ny moped.

Jeg spiller ikke så mye lengre, men spiller helst World of Warcraft, Team Fortress 2, Warcraft 3 og CS.

 

Tips? Hva bør helst oppgraderes?

Vurderer å bare vente med å kjøpe, og bruke den bærebare jeg har til den tar kvelden eller blir ubrukelig gammel. Da kjøper jeg en bedre, dyrere PC.

Lenke til kommentar
Nei, den er ikke særlig god til gaming. Du kan få mye bedre til 6000 om du bygger selv. Lag en egen tråd om det, så får du nok masse hjelp til å sette sammen en god maskin :)

Nå var det jo heller ikke snakk om å lage en super gaming-PC, men en billig og enkel løsning som fungerte til ovennevnte spill. Til dette formålet duger den vel godt? ;)

 

Jovisst får du en bedre gamingrigg om han bygger selv, men for mange blir det for mye jobb/for vanskelig. Er du villig til å jobbe litt for pengene, men mangler kunnskap, kan du få noen andre til å bygge for deg :thumbup:

For å holde valgene enkle ville jeg ha gått for "The Nightgale" dersom selvbygg var et alternativ. Såvidt meg bekjent vil denne yte bedre enn den nevnte Komplett-PCen på alle områder til en lavere pris :p

 

Dersom jeg ikke tar helt feil er wow det mest krevende spillet som ble listet opp, noen med erfaringer derfra kan kanskje si noe om hvordan et 4770 yter her?

Endret av V3gg3n
Lenke til kommentar
Nå var det jo heller ikke snakk om å lage en super gaming-PC, men en billig og enkel løsning som fungerte til ovennevnte spill. Til dette formålet duger den vel godt? ;)

Nja. Du vil jo få spilt spillene på lav oppløsning (4770 er kanskje i svakeste laget), men nå var jo penger en viktig faktor. 6000 for en PC er ikke direkte billig i dagens market faktisk. Det er helt ok. Poenget mitt var at du kan få mye mer for pengene, eller få bedre for mindre penger.

Feks kan du oppgrader the Innovator med feks 4870 og legg på 500kr i pris. Da har du plutselig en PC til 3000 som vil yte bedre enn den til 6000(!)

Nightgale som du foreslår er også en god kandidat.

5770 som Gullars nevner er også et smart valg. Det er heller ingen tvil om at i denne prisklassen så gir AMD klart mest CPU for pengene.

Å gi masse AMD-ytelse for en liten penge er vel noe Osse spesialiserer seg på :p

 

De fleste som har drevet litt med lego opp gjennom årene klarer uten problem å bygge en PC. Det er kanskje litt å sette seg inn i, men det finnes mange fine guider, og det er mye hjelp å få på forumet, i tillegg til at man kan spare flere tusenlapper i alle prisklasser.

Endret av pro_odeh
Lenke til kommentar

Eventuelt kan man gjøre som jeg har foreslått til diverse folk i mange år og bestikke en geek man kjenner for å sette sammen maskinen. De fleste geeks vil sette sammen en maskin fra deler i esker til en fullstendig fungerende maskin med OS og oppdateringer installert, og kanskje til og med litt tweaks for ditt bruksområde. 500kr pleier jeg å anbefale som tips for en jobb. Det er billigere å bestille deler og få en geek til å sette sammen maskinen for 500kr enn å kjøpe en ferdigbygd maskin fra netthandler og i hvertfall el-butikker, i tillegg får du hardware bedre tilpasset det du skal gjøre. Og som en liten bonus er det også mye mulig å bruke geeken som tech-support seinere for en liten sum til ;)

Lenke til kommentar

Formell foresporsel om at denne SSDen legges til som alternativ harddisk i Innovator. 740kr for en SSD som yter utmerket som systemdisk vil gi 2-3x++ brukeropplevelsen for 30% økning i pris. 40GB vil holde i massevis for "folk flest", som også er de som vil vurdere innovator. Jeg vil også anbefale at +2GB ram settes som alternativ oppgradering ;)

Med disse to alternative oppgraderingene valgt vil det gi en uslåelig value for "generell bruk". (2500 + 740 + ca 200kr = ca 3500kr)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Takk for svar :p

 

The Nightingale virket jo veldig bra til mine formål.

Den er vel betydelig bedre enn den komplett pc'n?

Hvor skal jeg kjøpe delene fra da ? bare finne der det er billigst, og finne alle delene der, og bestille ?

 

Jeg kan godt bygge selv, kan da ikke være så vanskelig ?

Har nok bydg en del lego gjennom tidene ja :p

Har 4 gamle kabinetter og hundrevis av gamle komponenter stående, som jeg har drevet å lekt med.

Hvis jeg trenger hjelp, tror jeg at jeg kjenner den rette fyren for jobben.

 

Tenkte å muligens begynne på SW TOR da det kommer ut, noen som vet noe om kvalifikasjoner på det ?

Lenke til kommentar
Den er vel betydelig bedre enn den komplett pc'n?

Hvor skal jeg kjøpe delene fra da ? bare finne der det er billigst, og finne alle delene der, og bestille ?

 

Jeg kan godt bygge selv, kan da ikke være så vanskelig ?

Tenkte å muligens begynne på SW TOR da det kommer ut, noen som vet noe om kvalifikasjoner på det ?

Tror nok du vil oppleve mye bedre ytelse med the Nightgale ja :)

Jeg pleier å bestille fra den billigste plassen som har alt på lager :p

 

Med den holdningen skal det ikke kunne være noe hindring å bygge selv :thumbup:

Googlet SW TOR, men fant ikke noen systemkrav. Det blir derimot sagt flere plasser at en middelmådig PC skal kunne dra lasset, altså burde det gå fint for din del :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...