Gå til innhold

Forslag: Stasjonær PC (selvbygget) og skjermer [UTDATERT TRÅD]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
@c7Nn:

 

Dersom den du har er Hiper (580 Watt er så typisk Hiper), da byttes den ut. Samme om det er et annet obskurt merke. Ellers så holder 580 Watt med god margin om du ikke skal klokke eller sette inn flere skjermkort.

 

Er hiper ja (nr2, den første røyk seff), og vet at det ikke er så veldig bra strømforsyning akkurat.. Er det noen spesielle feil med den jeg burde vite om?

Lenke til kommentar

Helt korrekt oberguru. HD 4770 og GTS 250 yter omtrent likt (+- avhengig av hva du spiller), men HD 4770 koster 100 - 200 kr mindre. At jeg akkurat bestilte et GTS 250 skyldes at HD 4770 har null tilgjengelighet og at kortet skulle på et hovedkort med GeForce 8300 brikkesett.

 

Samme gjelder forholdet mellom HD 4870 og GTX 260, samt HD 4890 og GTX 275. Ytelsene er omtrent i paritet, og ATI sine kort er konsekvent rimeligere.

 

@c7Nn:

 

Når det gjelder Hiper støtter jeg meg ikke til annet enn trådene og erfaringene her, som særlig gjelder R seriens 580 Watt PSU. Jeg har selv en 2,5 år gammel Hiper R-serie 530 Watt PSU, og en 4 år gammel Hiper HPU-4S525 (525 Watt) som det fremdeles er godt liv i. Men i og med at du faktisk skal bruke såpass med penger, så ville jeg tatt hensyn til potensielle problemer i Hiper R-serie og skaffet meg noe som man kunne være sikker på.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Tråd oppdatert 18. Juni / 09

Jeg mangler et AM2+ hovedkort med SB750. Med andre ord et hovedkort som passer til både AMD Phenom II-serien og DDR2 minne. Det hovedkortet jeg har satt opp nå oppfyller kravene, men er foreløpig ikke tilgjengelig.

 

Antec Performance P182 er atter et produkt som ikke er på lager hos Amentio. Har dere noen forslag på alternative kabinetter som legger stor vekt på isolering av støynivå? Prisnivå bør helst ikke overstige 1500 kroner.

 

Til sist tar jeg opp en prioriteringssak. Slik jeg ser det nå er "The Innovator" ganske dyr til å være en maskin for de med lavt budsjett. Burde jeg satse på å kutte ned prisen med cirka en tusenlapp (på bekostning av grafikk og CPU), mens jeg gir AMD Phenom II X3 720 over til "The Conquerer"?

Lenke til kommentar

På tide med ny PC og "The Alchemist" stemmer best med det jeg hadde tenkt. Men jeg kan godt bruke et par tusen til dersom det vil gi et bra utslag i ytelse. Så er den anbefalte SSD-disk oppgraderingen verdt 3k for en "gamer" som også driver med litt amatør bilde- og videoredigering? Og finnes det andre komponenter jeg kan oppgradere litt og samtidig forsvare det økonomisk? Kjøre 8 GB RAM kanskje? Er skjermkortet bra nok? 1 659 kr høres så billig ut.

 

Skryt til trådlager, fantastisk arbeid.

Lenke til kommentar

Da var "The Alchemist" bestilt, forandret ikke på noe, la til en 24" LCD (BenQ G2400W) samt tastatur og musmatte, totalen inkl. frakt ble 13000, ikke så verst for en kraftig PC og god skjerm attpåtil.

 

Sender igjen en takk til trådstarter, du sparte meg for et dagsverk med arbeid.

Lenke til kommentar

Kjøpte meg en pc som likner på entusiast. 1800 mhz ddr3 minne 6 GB OCZ, i7 920, SE versjonen av hovedkortet og GTX 285 kort. Helt sinnsykt rått å spille med! Syk forskjell fra det og min gamle Q6600 med 3 GB DDR 2 minne og 8800 GT. De som sitter med fjorårets "vanlige spillpc" til ca 7000 for maskinen kan oppgradere komponentene nå og merke en syk forskjell.

 

Så et lettfattelig svar til de som lurer på om "det er verdt" å bruke penger på å oppgradere: JA! Det er absolutt verdt pengene. Jeg pleier å si: Jeg bruker pcen ca 12 timer dagen. Hvorfor skal det ikke være verdt å bruke ca 10.000 kr året på å ha skikkelig maskinvare i hus : ) Det ligger i budsjettet mitt, så viktig er pc for meg : )

 

Dessuten kan du jo få noen små tusenlapper igjen for den forrige maskinen uansett. Skjerm pleier jeg å ha 4 år ca.

 

Takk for gode guider uansett : )

Lenke til kommentar

For en vidunderlig tråd!

 

Tenker på å bygge meg en ny stasjonær, mange år siden sist nå.

Jeg pøser på med spørsmål , så får de med kunnskap og vilje svare om de gidder :) håper på innspill og hjelp, lenge siden jeg har vært med i "gamet."

 

1. Først lurte jeg på om jeg kunne ta i bruk mitt gamle Thermaltake mid/high (tror det er high) Xaser kabinett med "The Alchemist" specs.

Sparer jo nærmest tusenlappen om dette funker!

Alt annet inni må vell byttes ut tenker jeg, men da må det jo få plass. Strømforsyneren, hovedkort, etc etc.

 

2. Andre jeg lurte på var om det har kommet noe ny teknologi innenfor SATA-kabler osv, eller om jeg kan bruke mine gamle fra 2002-2003.

Muligens får jeg vell med nye om jeg kjøper specsene som står oppført under "The Alchemist."..?

 

Her har dere link til produsenten av mitt gamle kabinett. Mener å huske at kabinettet mitt var fullstappet av vifter overalt. ^^

 

http://www.thermaltakeusa.com/Products.aspx?S=1227

(dette er de nye kabinettene fra Thermaltake. Tror mitt er fra rundt 2002-2003 så det er nok ikke å finne. Når jeg kommer hjem kan jeg prøve å finne modellnavn/nr.)

 

3. Tredje spørsmål var angående clocking av prosessor. Jeg mener å huske at jeg som guttunge kjøpte et stort, tungt monster av en kjøleblokk, og oppå den igjen en gigantisk vifte som ula til tusen. Noe utbytte fikk jeg ikke i det hele tatt da jeg prøvde å endre på ghz i bios.

(dog kanskje jeg ikke hadde nok peil på prosedyrene for clocking)

Til slutt ble det til at jeg bare koblet ut makkværket og satt på intel's standard kjøleblokk og vifte.

 

Henviser til user review av cpuen som anbefales til "The Alchemist"

https://prisguiden.no/product.php?p...0974#userReview

 

Det står her at den fungerer kjempe bra til clocking. Har "The Alchemist" oppsettet kjøling som gjør dette mulig slik som brukeren skryter av. Hva slags kjølingssystem er det dette gjelder mon tro? vann eller luft - etc.?

 

4. Fjedre spørsmål. Det viktigste for meg er at pcen skal kunne upgrades jevnlig noen år fremover. Altså en fremtids rettet pc for gaming.

Hovedgrunnen til inkjøp av ny pc vil være muligheten for å kunne spille: SC2, Diablo3, WoW, og RTCW2 i hd oppløsning. Vil specsene til "The Alchemist" klare full hd oppløsning på disse spillene med steady 60+ fps?

 

5. Femte spørsmål. Hva slags skjerm ville en anbefalt med skjermkortet til dette oppsettet. Kjøpte i vinter en ASUS 22" fra netshop.no med DVI for tilkobling til MacPowerBooken min.

 

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=124788

 

Radeon HD kort skal vell helst ha en skjerm med støtte for HD-kabel etc. Tenkte meg en 24" som ikke er altfor dyr, men rask respons tid og god kontrastnivå for spilling. Tenkte på en samsung pga sortdybden er et stort pluss.

 

6. Sjette spørmål. Vil oppsettet lage mye støy? sett fra 1 til 10 på en støynivåskala.

 

Ble kanskje litt lang reply , men håper på svar :) nok igjen en super tråd!

Endret av BoRsE
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tråd oppdatert 4. Juli / 09

 

Har optimalisert tråden etter dagens marked. Alle oppsettene bortsett fra kabinettet til "The Silencer" skal være tilgjengelige. Verdt å merke seg er at forskjellen i pris mellom "The Innovator" og "The Conquerer" ligger på magre 1000 kroner nå. Jeg vurderer derfor å stramme inn på budsjettet til førstnevnte. Jeg har fra første stund syntes at denne var litt i overkant dyr målgruppen tatt i betraktning.

 

Jeg åpner opp for forslag om prosessorer og hovedkort (hovedsaklig) i budsjettklassen. :thumbup:

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...