Gå til innhold

lodde på egne knapper på tastatur


Anbefalte innlegg

Har et trådløst tastatur som jeg kun vil bruke 8 taster på. Det er 27 tilkoblinger i bruk på kretskortet i tastaturet (altså mellom tastene og kretskortet på tilkoblingen mellom de) Det jeg ikke skjønner er hvordan jeg skal lodde/feste ledninger på kretskortet slik at jeg kan ha en knapp for hver av de åtte tastene.

 

Hele planen er å lage en fjernkontrol der 5 av tastaturets programmerbare taster og , caps lock, num lock og Fmode (den tastet som aktiverer det siste av de tre lysene på mottakerenheten) skal ha hver sin respektive knapp.

 

Kort forklart:

alt i tastaturet skal bort, bortsett fra kretskortet.

Kretskortet skal kun ha tilkoblet åtte brytere som jeg fester selv. Hver av de bryterne skal kunne aktivere de funksjonene de gir.

 

Jeg ender da opp med en fjernkontroll for kun de åtte tastene som da er målet.

 

Jeg skjønner ikke hvor jeg skal koble på bryterne på kretskortet, og hvordan tastaturet oppfatter over 100 tastetrykk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg fant ut hvordan jeg skulle koble ;) to tilkoblinger måtte sammen være tilkoblet til en tredje. Litt vanskelig å forklare, men fant det ut :) Det blir morsomt når fjernkontrollen min starter opp en .bat fil som er programert til å styre to motorer via usb++.

Lenke til kommentar

tastaturfjernkontrollen er ferdig. Endte opp med to knapper som kan gjøre så godt som hva som helst på pc'en.

 

Jeg har tatt innmaten fra en USB Missile Launcher og kan styre to motorer via mFire og LibUsb32. Jeg kan styre motorene via grafisk grensesnitt direkte, eller lage en .bat fil med kommandoer for hver motor. Jeg kan f. eks skrive inn: MissileLauncher.exe L5 RU 10 LD 5. Siden programmet egentlig er for å styre missil launcheren, må jeg skrive inn U (up) og D (down) i stedet for L (left og R (right). Eksempelet ovenfor får den ene motoren til å gå 5 tidsenheter til venstre. Deretter går begge motorer til venstre 10 tidsenheter osv. Jeg bruker for øyeblikket to legemotorer fordi det er lettere å bygge ting i lego, men andre motorer kan enkelt monteres. Jeg har også brytere som bryter strømmen hvis hvis en motor har en korrupt kommando (f. eks hvis jeg lager en robotarm, så vil ikke motorene prøve å presse den lenger enn den kan bevege seg). Ut i fra to motorer kan man lage masse spennende prosjekter. Jeg har allerede laget en bil bare for å se programmet i aksjon, og det var vellykket. Det jeg nå vil prøve å gjøre er å finne på ett prosjekt der jeg kan dra nytte av fjernkontrollen i tillegg.

 

Her er en liten test av fjernkontrollen: http://www.youtube.com/watch?v=btxI-34AY0o

Her er test av bilen: http://www.youtube.com/watch?v=3V7bR0m-ScI...feature=channel

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...