Gå til innhold

Solstorm kan ta knekken på Europa!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"- Jeg tror New Scientist sitt scenario er noe overdrevet, men det er riktig at vi forventer en ny superstorm. Det er derimot umulig å forutse om den kommer til neste år, om ti eller hundre år, forklarer Brekke."

 

jeg tipper vi kanskje kan miste strømmen en stund, men det er jo ikke slik at det ødelegger strømnettet totalt slik at vi må bygge nytt.

det er snakk om transformatorer som blir ødelagt, noe som kan fikses for det viktigste i løpet ar relativt kort tid.

 

er nok kraftig overdrevet det som skjer.

Lenke til kommentar

Solstorm har allerede tatt knekken på strømforsyningen og mye utstyr i store deler av Nord-Amerika. Det er så vidt jeg har fått med meg ingen ting som tyder på at den som gjorde det var blandt de aller sterkeste solstormene som kan komme, og vi har veldig dårlig statistikk på hvor kraftige solstormer kan være. En mye sterkere storm vil gjøre mye større ødeleggelser. Det er synd at det ropes ulv så ofte at folk ikke innser at noen av delene samfunnet vårt er helt avhengige av faktisk er svært skjøre. Skulle strømforsyningen forsvinne i et helt år vil det bety et helt år med tapt fortjeneste og enorme utgifter, fordi omtrent ingen får gjort jobben sin.

Endret av tvangsgreie
Lenke til kommentar

Ser ut som det blir tilbake til gode gamle dager med stearinlys og fjærpenner.

 

Fra spøk til revolver, hvis denne solstormen kommer faktisk kommer til å intreffe, så vil det kanskje bli krise på den teknologiske fronten, og som "tvangsgreie" sier om at folk kan risikere å ikke få gjort jobben sin tror jeg nok også vil stemme hvis solstormen intreffer. Store deler av det moderne samfunnet vil sikkert stå i stampe, men tror nok at folk skal klare å ta seg opp igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...