Gå til innhold

Hva har regjeringen gjort mot finanskrisen?


kiddoben89

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Lurte på om noen kunne laget en kort oversikt over hva regjeringen og den norske bank har gjort som svar på finanskrisen? Om man kunne legge til URL og kanskje en liten pekepinn hvilke tiltak som har vært effektive hadde det vært supert. Tenkte egentlig på en liste med oppramsede tiltak.

Alle svar er fint : )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva har de gjort? De har sittet på rævva si mens resten av verden forsøkte å handle, og så kom de noen måneder for sent med noen slags half-assed redningspakker som var dårlig gjennomtenkt både i størelse og fordelingsnøkkel. Og like vel kommer folk til å stemme på de folkene ved neste valg.

Lenke til kommentar

De ga vel i hvert fall "lån" til bankene i form av innbytte mot statsobligasjoner for rundt 350 milliarder kroner i løpet av relativt kort tid, da finansmarkedet nærmest hadde stoppet opp.

 

"Krisepakken" som kom nå er vel stort sett rettet mot å holde arbeidsledigheten nede i byggebransjen. Jeg er i hvert fall ikke fan av at de skal bruke noe mer på den, da den i stor grad består av midlertidig arbeidsinnvandring som ikke legger igjen så mye penger i Norge. I tillegg var det vel noen generelle lettelser til (eksport?)bedrifter, sånn som økt avskriving, økt permitteringstid m.m.

 

Til en viss grad kan det være sunt med en midlertidig nedgang, da den rensker ut "bullshiten" fra en del bransjer. F.eks. har mange useriøse boligmeglere mistet jobben den siste tiden, da bransjen har blitt tynnet ut med rundt 50%.

Litt på samme måte som da it-boblen sprakk rundt årtusenskiftet, det var jo mange millionbedrifter som kun var tuftet på en powerpointpresentasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...