Gå til innhold

[Løst]Anbefalte normalzoom-telezoom objektiver for Nikon?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det skulle nesten bare mangle. Nesten dobbelt så dyr ny, og da uten VR og med kortere brennviddeomfang. F/2,8 kan ikke forsvare merprisen alene, så hvis den ikke er klart bedre på alle andre områder så vil jeg bli forundret.

 

En annen sak er at selv om f/3,5 og VR gir bedre egenskaper i dårlig lys enn f/2,8 uten (for de fleste av oss), så kommer jo de optiske effektene av f/2,8 i tillegg. Ser vi bort fra lysstyrken som lysstyrke, så synes jeg nok at muligheten for smal DOF på telesiden som en stor fordel. For 55mm ved f/2,8 gir en behagelig liten dybdeskarphet til portretter.

Lenke til kommentar

Ja sant det. Skal jo ha meg en normalzoom og 16-85 VR faller vel under den kategorien. Jeg er ikke interessert i å bla opp 10 høvendinger eller noe med det første, og da er vel 16-85 VR best i sin prisklasse er den ikke? Sånn mer eller mindre 4000-6000.

 

Har ikke hørt mye vondt om den.. og 17-55 f2.8 er jo greit å kunne vurdere sånn på sikt med litt større budsjett.

 

Har en 50mm f1.4 liggende, denne er rimelig brukbar som portrettlinse, men alt-i-ett er jo selvfølgelig alfa omega, om kvaliteten er tilstedeværende da

Lenke til kommentar

Siden du har 50/1,4 bør du velge 16-85 VR. Den ekstra millimeteren i bunn er gull verdt, og det samme er VR og det lille ekstra i topp. Når du har en lyssterk femtimillimeter så har du ikke behov for noe annet til portretter med smal DOF, og som jeg skriver så er faktisk f/3,5 og VR bedre i dårlig lys enn høyere lysstyrke på en zoom. Da vil den kombinasjonen du har både gi i pose og sekk.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt D300 og 16-85mm i snart et år nå, og kan bare si meg enig i at dette er et meget godt valg. Så vidt jeg kan se medfører ikke saturnias påstand om manglende værtetting riktighet, objektivet har gummiring rundt fatningen. Jeg har brukt denne kombinasjonen i plaskende regn (bor i Bergen), bare å tørke når du kommer i hus, ingen problemer. Som andre har sagt, ligg unna superzoomene.

Jeg har også Nikons 70-300mm VR, er meget godt fornøyd med denne også, fint supplement til 16-85mm og kan brukes på et evt. fremtidig fullformatkamera.

Ser ingen grunn til å legge titusner i litt mer lyssterke zoomer. Gevinsten er udiskutabel, men alt for liten til å rettferdiggjøre de avsindige prisene.

Sikler forøvrig på 50mm f/1.4 og håper Nikon kommer med en moderne lyssterk 35mm, super som normal på DX og moderat vid på fullformat.

 

-Lazy

Lenke til kommentar

Ok, godt med mye feedback. Kommer til å bruke denne kombinasjonen selv, D300 med 16-85 VR. Henter kamera i morgen, så bestiller jeg vel objektivet snarest.

 

50mm 1.4 kan jeg ihvertfall anbefale på egne vegne, utrolig lyssterk og klar. Slenger vel på en telezoom etterhvert, men har dermed bestemt meg for å ikke kjøpe 18-200 VR, som jeg vurderte sterkt en ukes tid tilbake.

Endret av techern
Lenke til kommentar

At 16-85 tåler litt drittvær er jeg ikke tvilende til i det heletatt.. Har selv blitt overasket av skikkelig regnvær med min gamle D80 med en Sigma 28mm f/1.8 påmontert og det gikk bra det, selv om ingen av de har værtettning. Når det gjelder lyssterke telezoomer så holder det ofte ikke med zoomer som 70-300.. Objekt-isoleringen er ikke tilstrekkelig, man trenger faktisk f/2.8 for å få de lukkertidene som kreves og er man bokeh-frik og har sett 70-200vr vidåpen så er nok ikke 70-300 noe alternativ.

Om man er villig til å betale for det, det er en annen sak..

 

Men uansett så blir man nok ikke misfornøyd med 16-85, jeg var ikke det. Det er bare det at jeg er mye mere fornøyd med 17-55.

Lenke til kommentar

Han har jo 50/1,4 til de bildene som krever smal DOF og kremaktig bokeh, så normalzoomen trenger ikke samme egenskaper. Og som jeg skriver et annet sted er det bedre med f/3,5 og VR i dårlig lys, hvis man ikke tar bilder av ting som beveger seg relativt mye/raskt. Bilder av personer uten altfor mange lopper i blodet blir skarpere med VR og middels lysstyrke, enn uten VR og med høy lysstyrke. Derfor mener jeg at 16mm f/3,5 og VR er bedre enn 17mm f/2,8 uten VR, når man likevel har en lyssterk femtimillimeter når smal DOF er det man ønsker seg. Eller når man vil ta bilder av små barn uten tålmodighet innendørs.

Lenke til kommentar
... Når det gjelder lyssterke telezoomer så holder det ofte ikke med zoomer som 70-300.. Objekt-isoleringen er ikke tilstrekkelig, man trenger faktisk f/2.8 for å få de lukkertidene som kreves og er man bokeh-frik og har sett 70-200vr vidåpen så er nok ikke 70-300 noe alternativ.

Om man er villig til å betale for det, det er en annen sak..

 

Men uansett så blir man nok ikke misfornøyd med 16-85, jeg var ikke det. Det er bare det at jeg er mye mere fornøyd med 17-55.

 

Ikke uenig med deg. Mitt poeng var at så lenge budsjettet er begrenset så vil optikk i klassen mellom de billigste og dyreste alternativene for de aller fleste være mer enn tilstrekkelig i de fleste situasjoner.

 

-Lazy

Lenke til kommentar

Ikke for å gjenoppta denne tråden i hytt og pine, men da jeg har stålsatt meg på 16-85 VR kommer etterhvert snikende tanker om telezoom. og hvilken jeg helst bør ta en nærmere titt på (liker å ha div ting

å glede meg til) :)

 

Er det noen telezoomer på markedet under 10 høvdinger som gjør susen?

Lenke til kommentar
Men 16-85 VR sammenlignet med Tamron 17-50 f2.8.. noen som vet om disse er veldig forskjellige mtp bildekvalitet? Er visstnok ikke bildestabilisator på Tamronen da, men..

Litt forskjell på de to i følge Photozone.

Nikon har litt mindre tønnelering(:)) på vidvinkel , mindre mindre vignettering og kromatiske aberrasjoner.

Ellers er det bare marginale forskjeller på skarpet i favør av Nikon.

 

Nikon har VR, Tamron har f/2.8 ....

Endret av shakudu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...