Gå til innhold

Hiphop-tråden 2.0 - Les reglene på side en først.


ehs5

Anbefalte innlegg

Trenger hjelp. Det er en låtj eg er ute etter. Tenkte at det var bedre å spørre her enn den andre tråden(Hva heter sangn-eller no i den duren)

 

Hvertfall. Det var en låt på youtube jeg så med en kvinnlig vokalist som ble spilt i en rap-battle i begynnelsen av rap battelen. Husker ikke helt hvilken rap-battle det var, da det er endel rap-battles på youtub;p Det blir spilt såkalte "intro"-sanger før selveste rapbattlen. TROR det var KOTD eller så var det Battle Brutality-eventen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger hjelp. Det er en låtj eg er ute etter. Tenkte at det var bedre å spørre her enn den andre tråden(Hva heter sangn-eller no i den duren)

Hvertfall. Det var en låt på youtube jeg så med en kvinnlig vokalist som ble spilt i en rap-battle i begynnelsen av rap battelen. Husker ikke helt hvilken rap-battle det var, da det er endel rap-battles på youtub;p Det blir spilt såkalte "intro"-sanger før selveste rapbattlen. TROR det var KOTD eller så var det Battle Brutality-eventen

 

Introen på

du tenker på?

I så fall er det en låt som heter "Easy On The Beat" av Lady Leshurr.

Endret av Smål
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Har fått tatt et par gjennomlyttinger av Mugshot Music nå, og jeg stiller meg positiv til plata. Showbiz & AG's første LP på 14 år (!), og de viser absolutt at de fortsatt har noe å tilføye hip-hop. Albumet har en god New York-feeling over seg, hvor Showbiz viser en mørk og dyster stemning ala Goodfellas-plata når det kommer til produksjonen, men også et par låter med en ny vri. AG holder fortsatt koken, og leveringen hans på "I Luv Her When I'm High" må bare nytes. Det er én eller to låter de kanskje kunne droppet, men mulig det bare er meg. Synes likevel plata er nokså solid. Anbefales!

 

Det fikk meg også til å finne fram Goodfellas-albumet, og jeg hadde nesten glemt hvor herlig denne plata er. Perfekt på en fredagskveld.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

I dag kom The Man With The Iron Fists-soundtracket ut. Her finner du en god blanding av hip-hop, rock-rap, soul og blues. Førstenevnte dominerer selvfølgelig, det er jo tross alt RZA det er snakk om her. Soundtracket åpner med en rockelåt, med RZA på mic'en, sammen med en gruppe kalt The Black Keys på refrenget. Ser for meg denne kan bli en slager hos mennesker med variert musikksmak, da det ikke er "ren" hip-hop. Neste opptreden kunne ikke hatt en bedre line-up; Ghostface Killah, M.O.P., og Pharoahe Monch. Låta heter "Black Out", hvor M.O.P. har refrenget, kombinert med et vers fra hvert av medlemmene. Tror dette må være min favorittbeat på plata, alle fire gjør en perfekt levering på en produksjon som har en asiatisk følelse over det hele. Vanskelig å sette ord på det, men det passer veldig bra siden dette er et soundtrack til en kung-fu fiilm. Etter det følger Kanye West opp med en solo. Er ikke noe større fan av Kanye West, men det er forståelig å ha en slik mann på dette albumet. Ikke bare bidrar det med mer salg av soundtracket, men også promotering til selve filmen. En av de bedre Kanye West-låtene jeg har hørt.

 

Deretter kommer en godbit for soul-elskere. Tre Williams & The Revelations gjør et cover av William Bell's klassiker, "I Forgot To Be Your Lover". Meget god gjennomføring. Talib Kweli følger opp på neste låt, fansen kan glede seg til denne. Med på låta har han fått med seg en sanger med navnet RES, som bidrar med det lille ekstra. Låta er rolig, noe som passer Kweli perfekt. Neste låt er derimot knallhard! Ghostface Killah, Raekwon, U-God, og Kool G Rap på én og samme låt. Beaten er hard, og var ikke helt noe for meg i begynnelsen. Den har derimot vokst på meg nå, og den bringer energien fram til alle på låten. U-God har refrenget, noe de muligens kunne klart seg uten. G Rap avslutter det hele, og det er ikke noe vits å fortsette etter denne fyren. Method Man, Freddie Gibbs, og Streetlife gjør en opptreden på neste låt, sier ikke noe mer da jeg har postet den tidligere i tråden.

 

Killa Sin har fått sin egen solo. De fleste kjenner han fra Killarmy. Torbjørn., dette er snacks for deg. Hvis ikke dette bringer deg tilbake til slutten av 90-tallet, så vet ikke jeg. Killa Sin har vært i fengsel de siste årene, og han er sulten som aldri før. Veldig aggressiv levering på låta, det liker jeg! Videre har vi en rocke-låt til med RZA. Er ikke helt min stil, så lar det være med det. Raekwon, Joell Ortiz og Pusha T dukker opp på neste. "Tick Tock" har jeg også postet tidligere i tråden, og denne er virkelig en perle! De to neste låtene som følger er noe soul, og deretter en meget spesiell asiatisk låt, som jeg ikke forstår en dritt av. Må i så fall lære meg kinesisk.

 

Snart ferdig, den beste delen kommer tross alt nå. Wu-Tang Clan! Gruppen (minus Raekwon, RZA og Method Man) er igjen samlet. Veldig minimalistisk New York-beat, hvor alle egentlig gjør jobben. Beaten endres når GZA og Masta Killa kommer inn, mulig grunnet de har litt "sløvere" flow enn de andre. Flott gjensyn av klanen. Låten etter roes ned med noe blues fra Mable John, før Ghostface, Wiz Khalifa og Boy Jones (sønnen til ODB) gjør en opptreden. Helt grei låt, som kan appellere til de fleste. Boy Jones høres ut som en merkelig ODB. Tror han prøver litt for hardt til å leve etter faren. Avslutningsvis er det en bonuslåt med Inspectah Deck, Ghostface, og Sheek Louch som er toppen av kransekaka. Fin avslutning.

 

Produksjonen er meget godt gjennomført på denne plata, kvalitet tvers igjennom. Er veldig fornøyd med hva RZA har disket opp her (med hjelp fra Frank Dukes, og Fizzy Womack på produksjonen), og skal få en fin plass i samlingen.

 

Kort oppsummert for de som ikke gidder å lese hva jeg har skrevet om albumet: Anbefales!

 

Limited Edition. For en herlighet:

 

post-105082-0-40656200-1350919263_thumb.jpg post-105082-0-67216900-1350919262_thumb.jpg,

 

Talib Kweli & RES - Get Your Way (Sex As A Weapon)

http://www.youtube.com/watch?v=K-LL9mDAGuI

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Noen som vet om noe bra norsk undergrunnsrap? :)

 

Sjekk f.eks. ut DRM Klikk en side tilbake, hvis du ikke har hørt den gjengen før. Jeg må si at jeg har falt litt av lasset når det kommer til god, norsk hiphop. Jeg er nok litt "stuck" med det jeg liker, da gjerne mye fra bergensområdet og av folk jeg kjenner. Burde virkelig begynne å høre mer norsk rap. Hvis folk har gode anbefalinger, sleng ut! Uansett, noen andre favoritter er bl.a. Action The Man, Delario & CHB, D-Techs (hvil i fred, René) og selvfølgelig The Afeeliated.

 

Action har forresten kommet ut med enda en ny låt. EP-en kommer i november.

 

Action The Man - Stødig

http://soundcloud.com/nabovarsel/action-the-man-st-dig

Endret av Smål
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Noen som skal på Dj Premier & Bumpy Knuckles i Bergen i morgen? Jeg kommer til å være som en 12 år gammel jentunge på Bieber-konsert. Kanskje ikke gale, men gleder meg i hvert fall som en.

 

Kom med rapport etter endt konsert da!

Lenke til kommentar

Nå skal jeg ha meg noen gode timer på puten etter en helt vanvittig kveld/natt. Kommer nok med en liten rapport i løpet av (det som for meg er) i morgen. Altså, seinere i dag. Legger ut denne før jeg køyer. Beklager en helt forferdelig filming, men var umulig å stå stille. Når Preem klinte til med klassikere, så var det fullstendig klikk i lokalet. Det rablet for meg også. Helt klart høydepunktet med hele showet. Var minimalt jeg gadd å ta meg tid til å filme, men glad jeg fikk med dette!

 

Dj Premier & Bumpy Knuckles @ Bergen, Norway 25.10.12 (Big L & Guru Tribute)

http://www.youtube.com/watch?v=gjIKd17ighs

Endret av Smål
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Herlig, Smål. Så ut som det var god stemning, og slike hyllester til avdøde rappere slår aldri feil. Husker jeg var på Wu-Tang-konsert med et par-tre-fire tusen andre, og når de fulgte opp med en ODB-tribute og Shimmy Shimmy Ya, så tok det helt av. Flott å se Big L få en hyllest, synes det skjer ytterst sjeldent. Er for det meste 2pac og Biggie som får oppmerksomheten, uten at jeg tar noe i fra de selvfølgelig.

 

----------

 

MKej, sover du? Hva synes du om denne? Første låta fra Dice Game.

 

Apollo Brown & Guilty Simpson - Truth Be Told

http://www.youtube.com/watch?v=lChy8EG8_gU

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...