Gå til innhold

22-24" Sterke farger, god til spill?


Anbefalte innlegg

Er på jakt etter ny skjerm for å erstatte min gamle (se sig). Har vært hjemme i jula å brukt min fars Sony SDM-HS75/B, den er gammel og ikke god til spill, men fargene ser helt fantastiske ut. Har vært veldig fornøyd med min Samsung, men i forhold til denne skjermen blekner fargene noe.

 

Jeg har lenge planlagt å få meg en 22" eller 24" skjerm, blant annet har jeg vurdert Samsung T220, men fargene og bildekvaliteten generelt ser ut til å være stort sett lik min egen skjerm.

 

Skjermen vil bli brukt til det meste, men det jeg vil bruke den til som krever kvalitet er jo spill og film.

 

Noen ideer? Har ikke noe spesiellt budsjett, men betaler heller 2500 enn 4000 om man lite for pengene med en dyr skjerm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha brukt mesteparten av døgnet på å prøve å finne ut hva jeg er på jakt etter mener jeg å ha funnet ut at det jeg er på jakt etter er en gaming skjerm som ikke har TN panel, med mindre det finnes noen TN skjerm med betydelig bedre bilde enn f.eks. Samsung T220.

 

Akkurat nå har jeg problemer med å finne ut som det faktisk er noen skjermer med annet panel enn TN som faktisk egner seg for spill (uten å koste 7000+).

Endret av Yuri_Kenobi
Lenke til kommentar

Problemet med ikke-TN til spill er at TN har fortrengt stort sett alt annet som ikke kan konkurere på pris til "proff-markedet", spesielt for S-IPS og H-IPS betyr det i større grad features som utvidede fargerom (wide gamut) fremfor "gaming"-vennlige ting som responstid og alternative inputs.

 

Så om man vil ha IPS i dag så blir valget enten å leve med litt oversaturerte bilder med en wide gamut-skjerm f.eks HP 2475w (eller tilsvarende Dell, hva den nå heter), eller gå for en skjerm i NEC xx90WUXi serien som finnes i både 102% og sRGB utgaver, dog. dem koster flesk.

 

Jeg ville kanskje sett på HP 2275w, Dell 2208 (obs, ikke 2209, den er et samsung TN panel, samme type som i T220) eller noe i NEC xx70WNX serien. Dem er S-PVA som gir det beste sortnivået på markedet og dem har normalt sRGB fargerom. Eizo er litt i samme klasse, men med mer "proff" over "allround" fokus, dvs. mer etterslep.

 

Dog, skal man ha noe med like lite etterslep som TN fra et ikke-TN panel er det enten en IPS-variant eller den nye A-MVA skjermen til NEC (24-etellerannet-X3) som gjelder, og da koster det fort litt mer penger enn det kanskje er verdt for de fleste.

Lenke til kommentar

Takk for et så grundig svar! Jeg er veldig skeptisk til å kjøpe en skjerm med mer input lag eller andre spesifikasjoner som vil gå ut over spill. Dersom det eneste ikke-TN alternativet da er flaggskipet til NEC må jeg se etter en billigere 24" skjerm. Er det noen TN-baserte som skiller seg ut fra resten med en bedre, mer fargerik skjerm?

Lenke til kommentar
input lag

Output-lag. ( Pirkete? Ja. Men det er mer korrekt , og man unngår sammenblanding med etterslep.)

 

Jeg skal også ha meg ny skjerm til pc`n jeg bruker til spilling.

 

I tillegg til de skjermene MailMan nevnte har jeg tenkt på Acer G24. Har lest mye skryt av den. TN-panel riktig nok. Men skjermen kom jo nå sent i 2008 , så det er vel siste skrik i TN-tenkologi (?) Kun null til en frame output-lag , i følge prad.de. Denne har forresten vært utsolgt lenge. Ca 3800,-KR på Netshop/Microplex og (hold fast) 4800 på PS!

 

Ellers har jeg tenkt å bruke HELE budsjettet og kjøpe en NEC 24WMGX3 ( ca 9400,_ KR på Netshop/Microplex) men jeg hadde sikkert bare kuttet puls-årene hvis det var pixelfeil på den. 9400 kroner , ikke sant :|

 

Så har tenkte jeg på LG Flatron W2452v og til og med Flatron W2600HP. Men vet ikke.

Det var en bruker her som skrøyt veldig av NEC 24WMGX3 . Den fikk også myyye skryt i testen hos hardware.no Hmmmm.

Endret av Arex_x
Lenke til kommentar
I tillegg til de skjermene MailMan nevnte har jeg tenkt på Acer G24. Har lest mye skryt av den. TN-panel riktig nok. Men skjermen kom jo nå sent i 2008 , så det er vel siste skrik i TN-tenkologi (?)

Om jeg bestemmer meg for å kjøpe TN-panel er nok denne acern en av de første jeg vil vurdere. Er usikker på om det har skjedd så mye nytt i bildekvalitet med tanke på at jeg ser lite forskjell fra min Samsung SyncMaster 730BF fra 2005, og en T240 (foruten om størrelsen da :p).

 

Er blitt ganske gira på HP LP2275w, eller storebroren LP2475w, men den er 1500 kr dyrere (!). Rivalen Eizo S2231WSE er også en mulighet, men liker ikke mye av tingene hw.no har sagt i testen av den.

Jeg føler at jeg gambler litt om jeg ikke kjøper skjerm med HT-panel. Bra farger og dybde i skjermen er luksus, men at skjermen reagerer når jeg vil det er en nødvendighet da jeg i perioder spiller mye Battlefield. Mange sier at de ikke oppdager noe problem med LP2275w i spilling, men såvidt jeg vet er min skjerm nærmest perfekt på dette området (om noen har info om dette vil jeg gjerne høre det) så jeg kommer kanskje til å merke betydelig forskjell. :no:

I verste fall må jeg vel benytte meg av angrefristen, men selv det er noe jeg absolutt ikke liker å gjøre.

Lenke til kommentar

Har nylig fått en Eizo S2231W i hus, og er godt fornøyd så langt. Har spilt bittelitt Crysis bare får å se hvordan det fungerte. Jeg merker ikke noe til at skjermen er "treg", men så har jeg aldri spilt på TN-skjerm så jeg vet jo ikke hvordan det føles. (Grunnen til at jeg valgte S2231W framfor HP LP2275W var hovedsaklig at jeg ikke likte den grå foten på HP'n.)

 

Det med gjennomskinn av baklys i form av en X på S2231W, som hardware og PRAD nevner, ser jeg ikke som noe problem i praksis. På min skjerm vises dette såvidt hvis skjermen er helt svart i et mørkt rom med lysstyrken skrudd opp.

 

Forøvrig, S2231W er såkalt Wide Gamut. Opplevd ikke problemer med over-saturering pga. dette (i WinXP), men så har jeg da justert ned saturering og R-G-B i skjermen til jeg har ett bilde som ser naturlig ut.

 

Her er et par omtaler hvis du ikke allerede har sett dem

Eizo S2231W

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...izo-s2231w.html

HP LP2275W

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...hp-lp2275w.html

Endret av Wiker
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har sett litt på nye Dell 2209WA og lurer litt på om denne kan være noe for meg. Er bare litt provoserende at den koster dobbelt så mye her enn den gjør i USA..

 

Så langt ser det ut til at det bare et kommet et review, som forøvrig var veldig positivt.

 

Er det noen som har erfaringer med denne skjermen vil jeg gjerne høre dem, alternativ til denne er selvsagt TN-skjermer, så tar fortsatt imot anbefalinger der! :)

Endret av Yuri_Kenobi
Lenke til kommentar

Har kjøpt Benq sin e2200hd. kjempe Fornøyd har kjørt doom3 på den uten Problemer pris ca 1500 krkan trykt anbefalle denne bruk lit tidd på og justere den på innstillinger.

kjempe flotte farger og Flott Finish. Passer yppelir til Desinget på Hp Pavilion a6621ce.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...