Gå til innhold

Den store ATI Radeon HD5xxx-tråden. (ATI HD51X0-59X0)


SVD

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syntes forøvrig også at kontrollpanelet var ganske så snevert sammenlignet med hva jeg var vandt med fra nVIDIA, for ikke å nevne jeg aldri fant noe ala nHancer til Catalyst driveren, og ting som å tvinge AF / AA i driveren så stort sett aldri ut til å fungere?

Dette er uansett du bør la spillet styre. Å tvinge AA er en rå kraft metode som kan legge AA på buffere og overflater der det ikke trengs. Det er også ofte det ikke fungerer overhodet pga nyere rendering metoder som krever spesiell støtte som defeered rendering, FP HDR, MRT's osv. Dvs ATi har kommet tilbake med den veldig tungkjørte, men alt av aliasing taene super-sample AA metoden som opsjon som virker på det meste minus DX10/11 spill (glimrende ihvertfall for eldre spill med mye alpha test og texture shimmering).

Å tvinge AF i driveren vil også som regel kun påvirke det første texture laget.

 

ATi kort er ikke noe mer avhenging av profiler eller spesifikke spill optimaliseringer enn nVidia. Men nVidia har en tendens til å være noe tidligere ute her.

 

Jeg har ikke hatt noe problemer med mitt Saphire 5870 Vapor-x kort. Jeg har dog heller ikke hatt noe større problemer med mitt 4870 1GB kort som forsatt er i bruk i en annen PC her.

 

Her kan du se at ATi har gjordt noen store hopp i Catalyst 10.2 og kommende 10.3:

http://www.legitreviews.com/article/1216/1/

Endret av MistaPi
Lenke til kommentar

Da skal vi ikke se bort ifra at jeg prøver meg på et Radeon HD5870, hovedsaklig fordi jeg vil kjøre tre-skjermer, og jeg vegrer meg selv fra å kjøre Crossfire / SLi oppsett etter å hatt negative erfaringer med slike løsninger hele veien.

 

Og når nVIDIA krever to skjermkort i SLI for nVIDIA Surround Gaming, selv med de nye GTX4xx kortene så er det et ENORMT pluss i margen for AMD / ATI at jeg kan kjøre tre skjermer rett på et kort, og jeg har jo da en skjerm med displayport, så et pluss at jeg endelig faktisk får benyttet meg av den inngangen også!

 

 

Eneste ulempen blir at jeg gjerne skulle brukt 2x DVI til 2x skjermer og 1x DP til 1x skjerm, samtidig som HDMI skulle vært koblet opp mot AV-receiver, men etter hva jeg skjønner så er det ikke noe automatikk i disse kortene som gjør at det klarer å bytte fra to aktive DVI til en aktiv DVI og HDMI, så jeg får ikke gått inn i driveren og deaktivert ene skjermen til fordel for receiver eller andre veien?

Lenke til kommentar

noen som har noen formening om prisen på 5850 og/eller 5870 kommer til å synke når Fermi kommer? trenger sårt nytt skjermkort, spesielt etter jeg har startet å spille Bad Company 2 med mitt GeForce 8600 kort :s men føler at det kanskje blir litt dumt å kjøpe nytt kort når Fermi kommer om et par dager(?).

Lenke til kommentar

Trenger litt hjelp med valg av skjermkort er litt usikker på hva jeg skal velge av: 5770,5850 eller 5870. :hmm:

Med tanke på at jeg sitter med et 8800gtx nå så vil jeg ha noe som yter en del bedre enn det.

Ser også etter det skjermkortet som gir mest for pengene.

Resten av hw ligger i profilen om noen lurer :)

 

Noen forslag?

Endret av Cryztek
Lenke til kommentar

Forstår ikke helt, er ikke så vansklig å velge nå siden ikkke nVidia har svart med noe for øyeblikket? (er jo low end, midrange og Highend det). Siden du lurer på dette i første omgang er det trolig ikke så lurt å foreslå at du kan flashe et 5850 til 5870 men det kan du jo. Men stream processors skal vist være laserkutta så et fullblods 5870 får du ikke uansett.

Lenke til kommentar

Prosentvis for du aldrig mer for pengene kontra ytelse om du kjøper highend kort. Derfor jeg ga deg et tips i mitt forige svar om hvordan du kan få enda mer ut av kronene dine (ergo de siste fps opp til highened kortene er ekstra dyre, for å skrive det på en annen måte)

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

HD5970 er jo to litt ned-klokka HD5870 kjerner, så vil ikke kalle det noe mer "high-end" løsning enn hva HD5870, hvert fall ettersom skalering av ytelsen varierer fra spill til spill og HD5970 ikke alltid havner noe særlig foran HD5870..

 

Tar heller et HD5870 og overklokker, kontra å ta et HD5970, tar faktisk heller et MSI HD5870 Lightning fremfor HD5970 da jeg har hatt veldig dårlige erfaring med multi-GPU løsninger, syntes det skaper langt mer krøll enn det skaper glede.

Lenke til kommentar

 

vart dette 5870 kortet på meg, klarer ikke å vente lengre og siden de fleste butikkene ikke har 5870 kort på lager får jeg prøve Amentio igjen. Håper dette er et ok kort da (med tanke på tempratur og Dbl)

 

fint om noen kunne komme med noen tanker eller tilbakemeldinger ang dette kortet :)

 

Edit: regner med at dette er det samme skjermkortet som jeg linket? tenkte å lese litt mer om kortet, men var mange like modeller fra Powercolor.</P>

Endret av MysticoN
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...