Gå til innhold

Foreldrene mine vil ikke ha PCen på hele tiden pga brann. Jeg trenger argumenter :p


Ståle

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg tenkte mer på argumentene på andre siden.

 

Brann er det like farlig i, om ikke mer, fra kjøleskap, som utvikler mye mer varme.

 

sorry, men i et kjøleskap er det kun pumpen og lys som det går strøm til. Temmelig brannsikkert.

 

En pc er et sammensurium av kretser og kretskort, alt forskynt av en strømforskyning som finnes i varierende kvaliteter, som gjør strøm fra vekselspenning til likespenning.

Pc er nok et av apperatene i huset som er utsatt, mener jeg. Ikke like ille som ovn eller kaffetrakter, men...

 

Ellers har du apperater som står på eller i standby, i et grenuttak. Spesielt farlig hvis det er en av/på bryter på grenuttaket.

Lenke til kommentar

Om noe går feil i PC-en så slår vel sikringen i PC-en seg av, og jeg kan ikke se at mye i en PC kan brenne(Hvis du ikke har et tree-kabinett). Jeg vil ikke si at en PC er brannsikker, men det er vel like stor sjanse for at PC-en brenner, som at et av lysene plutselig tar fyr. Det er ikke akkurat så mye strøm som går igjennom en PC.

Jeg har hatt flere PC-er som har stått på uten stopp i over et år, og den har ikke tatt fyr enda. Hvis du vil være sikker på at den ikke skulle begynne å brenne, så er det bare og slå av den av og til, og støvsuge inne i pc-en slik at det ikke er noe støv som ligger mellom komponentene.

Lenke til kommentar

Om kabinettet er av metall så er jo det brannsikkert. Ellers så er vel ikke PCB brennbart, om jeg ikke tar helt feil. Om du i tillegg plasserer den på noe som ikke er brennbart, så er jo det et pluss. Om du har en god PSU så er jo det også et pluss. Sleng opp en røykvarsler i nærheten om de fortsatt er engstelig.

Endret av shoop!
Lenke til kommentar

hmm kan ikke si jeg har hørt om branner som har startet i en pc.

spurte en gang en forsikrings kar om dette og han hadde heller ikke hørt

om det. men kaffetraktere, glemte konfyerer, stearinlys, ladere, lysarmaturer,

skjøteledninger, TV, videomaskiner, DVD-opptagere, vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskin og sikkert noe jeg har glemt nå.

men klart kan jo være mørketall rundt om kring men kan ikke huske å ha lest noe sted at en brann har startet i en pc.

holder man maskina vekk fra brennbare ting og gjør den ren regelmessig og ikke har den koplet til via en skjøteledning så skulle man jo tro det skulle gå bra.

 

jeg har 2 stk servere som står på 24/7 men jeg har jo brukt hue og ikke plasert dem under eller vedsiden av brennbart.

Endret av Hercules
Lenke til kommentar
Foreldrene mine og er akkurat det samma. Slår av PCen min hele tiden når jeg er ute, eller på Jobb. Veldig irriterende. Han tror den trekker så mye strøm pga. alt bråke den lager, men det er jo bare noen vifter som så vidt trekker noe strøm.

Been there.

 

Gammern trodde maskina trakk godt over kilowatten, men målte og jøss, ute skjerm tok den knappe tre hundre watt. Og det på load.

Lenke til kommentar

Hva akkurat i en pc tror dere kan brenne ned huset? Er det metallkabinettet? Kretskortene som ikke brenner? Og hvordan akkurat skal pc'en ta fyr? Si du har kortsluttet den noe jævlig, så vil du nok merke det med en gang du skrur på... Og det er ikke akkurat som at pc'er er kjent for å eksplodere når de står og idler. Store bedrifter har jo ofte tusenvis av pcer på 24/7, og jeg har hvertfall aldri hørt om en brann forårsaket av en pc.

Lenke til kommentar

selvanntenning er ikke så veldig sansynelig.

jeg koblet for noen dager siden på en APC Back-UPS på systemet, og den forteller meg til en hvertid hvor mye strøm som brukes av min server og komponenter knyttet rundt systemet, og evt feil som har med strømnette å gjøre.

og det er stabilt på 75watt x 24timer = 1,8kwh (58,94 øre/kWh) om min matte ikke er helt på bærtur :blush: .

litt mere enn en lyspære.

 

men også så beskytter den mot overspenning, for lavspenning, lynnedslag, strømbrud(backup batteri som automatisk slår av servern. er koblet til server via usb)

 

og self er det viktig at ingenting tildekkes, så ting kan bli for varmt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...