Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Militæret og sosial angst


Gjest Malley

Anbefalte innlegg

Gjest trådstarter

Jeg har sosial angst. Dette er noe jeg har funnet ut av selv. Jeg skal i militæret neste år, og lurer litt på hvordan jeg skal gå fram for å slippe å komme inn der. Bekymret for hvordan det går med så mange folk rundt meg hele tiden, dele soverom med folk osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De flyttet opplæringa i heimeværnet til et annet sted, så alle som var planlagt innkalt til heimeværnet den datoen fikk et brev om at innkallelsen ble kanselert og at dem ikke kom til å bli innkalt igjen. Med mindre det ble krig i norge, totalforsvar eller noe rart noe..

 

Jeg er uansett veldig glad for at jeg slapp, dele soverom og dusj sammen med mange andre er ikke noe for meg..

Lenke til kommentar
Jeg har sosial angst. Dette er noe jeg har funnet ut av selv. Jeg skal i militæret neste år, og lurer litt på hvordan jeg skal gå fram for å slippe å komme inn der. Bekymret for hvordan det går med så mange folk rundt meg hele tiden, dele soverom med folk osv.

 

Jeg synes du skal ta en tur til fastlegen din i første omgang, og be om en henvisning til psykolog for å få bukt med den sosiale angsten.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe å frykte i førstegangstjenesten, ja det er mange nye folk, men siden dere er alle i samme situasjon og ingen kjenner bakgrunnen din så er det ikke noe å frykte. Alle vil bli kjent med noen, og man blir kjent med de på rommet enten man vil det eller ikke.

 

Anbefaler deg å hoppe i det, ikke noe bedre sted å forbedre deg sosialt enn i førstegangstjenesten, alle stiller likt, ingen skiller seg ut og man har noe å snakke med folk om, tjenesten!

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er noen god ide å dimme militæret pga sosial angsten, nei. Det er bedre å hoppe i det, så ordner det seg nok, bare tenk: Hva er det værste som kan skje? Det eneste som hjelper er å prøve å være sosial.

 

Du kan jo prøve å "øve" deg litt på forhånd. Ta en tur på by'n, eller prøv å bli med noen du kjenner på noe. Tro meg, det er mye bedre enn å risikere å slite med dette resten av livet.

 

Vil tro at du har blitt mobbet tidligere iløpet av skolegangen, kanskje hele tiden, stemmer dette? At det er derfor du har fått angst for å være med andre mennesker. I militæret så begynner du på null, sannsynligvis sammen med folk du aldri har møtt før. Bare oppfør deg akseptabelt og ha litt selvironi, så går det bra.

 

Her er noen linker du kan lese på:

http://www.wikihow.com/Socialize,-Be-Funny-and-Make-Friends

http://www.wikihow.com/Category:Social-Interactions

 

Ha det i bakhodet, og slapp av. Det er det viktigste at du er avslappet, ikke anspent og ikke ta deg selv for høytidlig. Hvis noen ler av deg for noe, le med dem. Selvironi er viktig! Men man skal heller ikke la seg bli herset med for mye.

Endret av ChrML
Lenke til kommentar
Gjest trådstarter

Jeg føler ikke at jeg har blitt mobbet, men tror jeg føler at alle ler av meg bak ryggen min og tenker negative ting om meg. Litt paranoid nesten. Jeg blit veldig anspent og føler sterkt ubehag i enkelte sosiale situasjoner, f. eks. i gymmen eller når jeg gjør noe praktisk. Blir veldig anspent og nervøs og føler meg litt ubrukelig og klønete, selv om jeg vet at jeg kan veldig godt, og vil bare komme meg vekk og være alene, noe jeg ikke har muligheten til i militæret. Det jeg lurer på er egentlig om det holder å snakke med noen når jeg kommer til plassen der jeg er innkalt og forklare situasjonen og bli dimmet. Jeg vet at jeg skal klare meg gjennom livet, men vil ikke oppsøke disse situasjonene, så vet ikke helt om jeg vil gå til psykolog.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...