Gå til innhold

Test: Asus Eee PC 1000H


Anbefalte innlegg

Da vil jeg tro at dere har fått et veldig dårlig eksemplar. Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene som er gitt i denne testen. Batteriet varer opp til 7 timer og litt til om du bruker powersaving, setter lystyrken helt ned og slår av wifi/bt. Asus på sin side sier:

7 hours* of battery life

* ASUS exclusive Super Hybrid Engine for longer battery lifespan of 7 hours*

 

Høytalerne funker helt greit de, faktisk bedre enn på HP maskina til dama som koster dobbelt så mye. Gir også sterkere lyd enn hos feks Acer Aspire One og MSI wind. "Kort sagt en ubehagelig opplevelse" synes jeg derfor var en smule drøy beskrivelse.

 

Jeg stiller meg også undrende til hvor store fingre tester har. Et filmklipp fra the simpsons spilles inni hoded mitt (når Homer feter seg opp for å få arbeide hjemme): Your fingers are too fat:P

Men ja, jeg har rimelig store fingre selv og har ingen problemer med å skrive på maskina. Svikt har jeg heller ikke merket, så da må dere ha vært uheldige eller være kresne på sånt.

Eneste punktet jeg faktisk er enig på er ang. utseendet. Glossy plastikk er ikke så hot akkurat, men still, macbook koster jo faktisk _MYE_ mer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes denne testen her inneholder usedvanlig mye usaklig kritikk av denne pcen. Kjøpte denne fra USA i begynnelsen av September og har vært fornøyd fra første stund. Byttet faktisk ut min 15" med

denne..

Har sjeldent skrevet på et såpass godt tastatur på en bærbar pc før, hvor HW får det "dårlige tastaturet fra kan jeg ikke skjønne.

For det andre skriver de at byggekvaliteten er dårlig. Dette er helt usaklig mener jeg, har ikke vært noen form for knirking eller lignende siden jeg fikk pcen. Åpne/lukke mekanismen i lokket er en av de desidert beste jeg hare vært borti. Har forresten brukt PCen på både heldagsprøver og eksamener iløpet av høsten og har ikke tatt noen form for skade av det.

Løp og kjøp! :thumbup:

Lenke til kommentar
Hvor mye hadde maskinen vært uten Windows lisensen tro ? 500 kr billigere?

 

vil annta rundt 750,- hadde vært kjekt med makiner uten OS.

 

Men tar man bort nye spill og tung videoredigering. hva er det da som en vanlig masin klarer som denne ikke klarer? De fleste av oss bruker en laptop til skriving, mail, msn og surfing. da er jo denne genilal

 

Husk for ett år siden kostet maskiner med 10-11 tommers skjermer mellom 15 og 25 000 kr.

 

ja, de eller de gamle ultraportable 12" maskinene som i snitt ligger rundt 15K. da er jo en eee et kupp.

 

så lenge man setter seg ned og fjærner unødvendige prosesser, og ting soom sluker resurser skulle det ikke bli for tregt heller.

 

 

det finnes også masse fine gadgets til denne, som bil lader, minilader,travel kit, egen lader til ekstrabatteri, mange fete batterier, største jeg har sett er 12000mAh, det burde holde ei stund. og sikkert endel andre ting SE HER

Lenke til kommentar

Enig i at denne testen var litt merkelig. Dårligere test enn det vi vanligvis ser på hardware.

Tastaturet er 95% av et vanlig tastatur. Kan det da være så krise å skrive på???

 

For en som er glad i PC-utstyr kan man nesten bli litt paff når man står med esken til Eee 1000H i armene. Den er nemlig veldig, veldig liten. Så liten at vi lurte på om vi bare var blitt tilsendt laderen til maskinen, men den gang ei

 

Hva er dette for noe??

Du skriver at de fleste pc-interesserte er godt kjent med eee, det er/var tydeligvis ikke du.

Lenke til kommentar
Den klarer ikke H.264 720p og det er grunn god nok for meg.

 

Dette er for dårlig ennå. Ellers mye svada-usaklig kritikk til testeren her. Kom med konkrete eksempler og hva du mener er er mer riktig vurdering istedet.

 

den klarer H.264 720p med coreavc og mediaplayerclassic + SHE på super performance mode

Lenke til kommentar
Den klarer ikke H.264 720p og det er grunn god nok for meg.

 

Dette er for dårlig ennå. Ellers mye svada-usaklig kritikk til testeren her. Kom med konkrete eksempler og hva du mener er er mer riktig vurdering istedet.

 

Den klarer 720p som EG-s allerede har kommentert.

Men man kjøper da ikke en slik maskin først og fremst for å se HD.

 

 

angående testens kommentarer.

Kunne kansje vert sammenlignet mer mot andre "Nett pc'er", syntetiske tester blir litt lite.

Har man bestemt seg for å kjøpe slikt er d jo greit å få vite om den gjør seg bedre en alternativene eller ikke.

 

Har på følelsen at dette er første nett pc'n tester har tatt i

jeg er enig i mange av han's synspunkter men han er ca 1 år sent ute med disse kommentarene her.

 

 

Skall på posten å hente min om få strakser, gleder meg som en unge.

OCZ 32G Solid SSD, 3G Modem, GPS og Vista ligger klart å venter på å puttes inn i maskin ^^

Endret av SpaceCat
Lenke til kommentar
sorry den quote-feilen. Sent på kvelden :new_woot:

Ja, men hvorfor retter du ikke opp innlegget ditt og fikser siteringen? Det er faktisk mulig, og mye bedre enn å lage en ny post for å forklare/unnskylde.

 

Noen av oss gjør det hele tiden. F.eks. er nok mer enn 90% av mine innlegg endret. Jeg retter skrivefeil, sitatfeil, feil i formattering, og legger til ting jeg kommer på etterpå (hvis ikke andre har postet etter meg).

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
Da vil jeg tro at dere har fått et veldig dårlig eksemplar. Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene som er gitt i denne testen.

 

*snip*

Enig med deg.

 

Det er også slike ting jeg reagerer på i testen. De syntetiske testene er greie nok, de er det liksom ikke så mye å klage på. Det som hardware setter fingrene på er små ting som jeg (og tydeligvis endel andre her) overhodet ikke kjenner meg igjen i (dårlig lyd, dårlig tastatur, ujevnt baklys etc.), det er slike ting potensielle kunder legger vekt på, fordi det er det som stikker seg ut som forskjeller mellom maskiner.

Lenke til kommentar

Jeg stiller meg også bak de som ikke er så veldig enig i den middelmådige omtalen i testen.

Har hatt min i et par-tre uker nå, og er storfornøyd. Jeg er godt voksen og har normalt voksne herrelanker, og har intet problem med å skrive så mye jeg orker på dette knottebrettet. I min samling antikke lekkerbiskener har jeg også en HP Jornada 720, og selv på den klarte jeg utmerket å skrive "rent". Det handler også om trening og tilpasning, hvilket ikke er gitt at alle venner seg til i løpet av en kort test.

Det er kun en irriterende ting med knottebrettet, som HW's test IKKE fikk med seg: Høyre Shift-tast er plassert helt ytterst, og til høyre for pil-opp. Det førte i starten til at jeg hele tiden gikk en linje opp når jeg skulle ha stor bokstav...

Jeg var ellers også skeptisk til skrytet om batterilevetiden. Første kveld med ny burk satt jeg derfor i timevis og installerte programmer og kopierte over bilder, dokumenter og annet over en lav sko. Klokken 21 på kvelden nappet jeg ut ladekabelen og fortsatte arbeidet. Lysstyken på styrke 4 (av 16), WiFi på hele tiden og disken jobbet på høygir nærmest hele tiden. Klokken 01.30 - 4,5 timer senere - orket jeg ikke mer og stoppet arbeidet. Da anslo maskinen at det fremdeles var en times tid igjen. Dette burde ikke kalles normalt bruk, der man typisk sufer litt, kjører litt epost og ser på litt bilder. Jeg vil tro at batteriet da fint vil holde ut en god del timer.

At ytelsen også er svært laber er jeg heller ikke enig i. Jeg kjører Officeprogrammer tyngre Adobeprogrammer som DreamWeaver og Photoshop helt utmerket. Som en syretest forsøkte jeg også å legge inn spill. Jeg har noen utgaver av Need for Speed, og faktisk kjørte jeg Hot Pursuit 2 helt knirkefritt. til overmål støttet NFS HP2 den noe spesielle oppløsningen på 1024 x 600, og spillet gikk altså utmerket. Med relativt diger disk er dette da helt optimalt for mitt bruk, som er en liten og lett burk jeg vil sutte ute med på varme sommerkvelder, samt ha med på hytte/ferieturer for å "fremkalle" bildene jeg tar ustanselig, uten å drasse på mange kilo maskin. Strømforsyningen er jo også utrolig liten og lett. I motsetning til mine andre bærbare, som ikke kan være på fanget uten et passe tykt leksikon under for å ikke få brannsår på lårene, er Eee'en bare så vidt lunken. Leksikon er derimot tunge, og derfor en dårlig løsning... Eee'en på sin side kjører kun vifta en skjelden gang, og når den går er den knapt hørbar. Denne maskinen kan derfor anbefales på det varmeste for de med samme tiltenkte bruksområder som meg.

Les også PCWorld Norges test av samme maskin. de ga den en ren 6'er på terningen, hvilket er helt fortjent.

Lenke til kommentar

H.264 720p eller VC-1 720p? Stor forskjell og derfor jeg alltid spesifiserer H.264. Men det vil si at alle N270 baserte netbooks klarer dette? Noen demonstrasjonsvideoer?

 

Man kjøper den ikke for kun et bruksområde uansett, det er det som er poenget mitt, derfor vil jeg at den også skal kunne vise H.264 720p klippene mine. Jeg synes ikke det er store krav fra en lett PC i 2009.

 

Vista i dagens netbooks må da være uhensiktsmessig?

 

EDIT:

Et annet ankepunkt, se eks. på dette nettverkets nettsider og si om du synes det blir pent med 600 punkter i bredden, ikke akkurat. Det minner meg om tidlige mobilsurfedager.

Jeg synes 1024*600 blir for liten oppløsning for dagens internettsider. Å kalle slikt en netbook i 2008/2009 blir jo da helt feil. Jeg brukte sonesize og delte opp skjermen i 2*600 for å teste selv.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
H.264 720p eller VC-1 720p? Stor forskjell og derfor jeg alltid spesifiserer H.264. Men det vil si at alle N270 baserte netbooks klarer dette? Noen demonstrasjonsvideoer?

 

Man kjøper den ikke for kun et bruksområde uansett, det er det som er poenget mitt, derfor vil jeg at den også skal kunne vise H.264 720p klippene mine. Jeg synes ikke det er store krav fra en lett PC i 2009.

 

Vista i dagens netbooks må da være uhensiktsmessig?

 

EDIT:

Et annet ankepunkt, se eks. på dette nettverkets nettsider og si om du synes det blir pent med 600 punkter i bredden, ikke akkurat. Det minner meg om tidlige mobilsurfedager.

Jeg synes 1024*600 blir for liten oppløsning for dagens internettsider. Å kalle slikt en netbook i 2008/2009 blir jo da helt feil. Jeg brukte sonesize og delte opp skjermen i 2*600 for å teste selv.

 

Nå er det snakk om 1024 punkter i BREDDEN da, de alleraller fleste nettsider er laget med tanke på en minimum oppløsning på 1024px i bredden. Ved fullskjermmodus eller litt tweaking av browseren er det overhodet ikkeno problem å bruke den til surfing.

 

Med CoreAVC kjører jeg h.264 720p smooth som barnerumpe ja, tilogmed i WMP (selv om jeg som regel bruker MPC)

Lenke til kommentar
Haha, dvs. jeg var en smule trøtt når jeg testet i natt ja :) Det er 8.9" skjermene jeg tenkte på i farten :) 1024 holder fint til dagens nettsider selv om 600 er litt lavt.

 

Så det vil si at nyeste VLC kjører det greit også?

 

VLC har jeg ikke testet, men jeg vil tro det... Aner heller ikke hvilken codec den benytter på h.264. CoreAVC er jo optimalisert for å funke fett på svakere maskiner.

 

/Espen

Lenke til kommentar

Har nå kjøpt denne og blitt overbevist at denne fungerer til

e-post og surfing. Kjempeålreit faktisk. Ikke minst på reise, hvis man trenger sånn.

 

Det jeg synes er rart er at Ø og Æ har byttet plass, er det bare på min maskin, eller skjønner ikke Asus norsk tastatur?

 

Ellers er jeg strålende fornøyd så langt.

Endret av 6arken
Lenke til kommentar

Hvis Æ og Ø har bytta plass har du fått deg en dansk burk. Jeg trodde for en tid tilbake at dansk og norsk knottebrett var like, all den tid vi jo har nøyaktig samme tegnsett, men neimen om de har klart å bli enige om plassering, gitt. Har sett dansk og norsk side om side på jobben, og det var faktisk flere enn de to tastene som var ulikt plassert. En del tegntaster er også byttet om. Ingen stor sak, men man må jo innrette seg etter forskjellene, og om di ikek allerede har satt opp riktig, kan du endre til dansk tasteoppsett i kontrollpanel.

Rart om din bare har ett oppsett på tastene, forresten. Min er av typen skandinavisk, dvs. at de tastene som er ulike i de skandinaviske landene er merket med hver sine farger på mine taster. F.eks. er Å felles i alle 3 land, mens Æ, Ø, Ä og Ö er trykket i hvitt, rødt og grønt på mine taster.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...