Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den nye firmwaren ser fin ut den, ytelsen er tilbake etter 2.09.

 

Totalt sett er det dog alt for tidlig å si om den fixer problemene for alle.

Så, hvis d ikke har problemer nå så kan du vel vente noen dager, hvis du har problemer ville jeg ha oppdatert.

 

Jeg har selv oppdatert noen stk og har ikke merket noe negativt enda.

 

Legger med en benchmark av en av mine :)

post-137664-0-53318500-1311862067_thumb.png

Endret av Anvil
Lenke til kommentar

Jeg har installert feil versjon av Windows 7(Professional) på SSD'n min, så aktiveringsnøkkkelen virker ikke. Jeg skal derfor installere OS(Home Premium 64bit) på nytt.

 

Hva er den beste/sikreste måten å formatere en SSD på? Jeg har lest litt rundt på div. forum, men det er MANGE forskjellige svar, og jeg vet ikke helt hvilke punkter jeg skal følge.

 

Er det nok å sette disken i en annens PC og hurtigformatere(Min Datamaskin-rightclick-formater), eller finnes det software jeg bør bruke?

 

EDIT: Jeg har forresten en OCZ Agility 3 60GB

 

-Jon Emil

 

EDIT: Problem solved :)

Endret av jonfla91
Lenke til kommentar

Leter etter en SSD å putte i en ultraportabel bærbar som skal kjøre Ubuntu 64-bit. Lavt strømforbruk og lav pris er viktigere enn ytelse (maskinen har, som ultraportable flest, andre flaskehalser uansett). Ser at Corsair Force F-serie (F40, F60, F120 osv) scorer bra på strømforbruk hos Anandtech, er dette trygge og problemfrie valg?

Lenke til kommentar

Hei dere,

 

Først og fremst vil jeg si at jeg er svært dårlig når det kommer til PC generelt. Saken er at jeg skal gå til innkjøp av en ny MacBook Pro 15" til studiene mine. Maskinen kan leveres med SSD eller Hardisk, your choice! Selv etter at jeg har lest første post er jeg litt usikker. Den rimeligste SSD koster rundt 1,300 kr og er på 128 GB. Vil det da si at du har 128 GB lagringsplass? Jeg har jo nesten 110 GB med sanger på denne PCen som jeg gjerne vil ha over på den nye som skal kjøpes. I tilleg vil den brukes til div. spill opp og ned og mye video.

 

Kunne noen prøvd å forklart dette litt nærmere?

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar

ja, du har da bare 128gb med plass, fordelen er jo at du får en maskin som oppleves mye raskere, så må man selv veie dette opp mot hverandre, personlig har jeg ssd i min skolelaptop (120gb) da jeg klarer å selektere ut musikk ned til cirka 20-30gb og spill til 2-3 om gangen, filmer har jeg på en liten ekstern disk.

 

Men er du av typen som vil ha alt på pc-en til enhver tid og ikke velge bort litt og bytte ut litt musikk av og til kan kanskje en stor harddisk være det bedre valget :)

Lenke til kommentar

Har nå testet agility 3 120 ganske grundig på et p8p67 evo b3, og må bare konstatere at denne kommer til å gå i retur. Et enormt antall blåskjermer som har tatt ned raidet mitt med innhold var dråpen. Mulig fw11 som jeg la inn i dag fikser noe, men når ytelsen jeg får i atto er bare omtrent halvparten av hva vertex3 maks iops 120 får hos en kompis så har jeg fått nok.

Lenke til kommentar

En av mine 160GB Intel G2 enheter har nå begynt å oppføre seg veldig merkelig.

 

Kjører OS fra en enhet uten noe raid nå for å lettere kunne se hva som er feil. Intel Toolbox finner ingenting feil med enheten, men ytelsen er totalt skutt.

 

Tror jeg fikk nærmere 6500ms accesstime og 3-6MB sekvensiell lesing/skriving når jeg omsider klarte å kjøre gjennom en runde med Anvil benchmarken på enheten. 9 av 10 tilfeller så feiler den uten å i hele tatt klare å lage testfilen. Og dette er ikke et problem med softwaren til Anvil. Åpning av Outlook, Firefox eller lignende tar rundt minuttet nå. Start av Coretemp og andre bittesmå programmer henger i flere sekunder. Det meste jeg gjør resulterer i X svarer ikke i noen sekunder før det plutselig kommer (trykke en lenke på en nettside i Firefox f.eks.).

 

Har også testet den andre 160GB Intel G2 enheten min, og den er kjapp som bare rakkern. Prøvd å bytte porter på hovedkortet, ingen endring. Tregheten følger den ene enheten mao.

 

Firmware på begge enhetene er 2CV102HD. Hostwrites på enhet #2 (den som virker som den skal er 2,3TB ca). Hostwrites på den som nå trøbler er 1,49TB. Ikke noe som tyder på at den skal være "oppbrukt" mao.

 

Noen som har forslag?

 

EDIT: Eventloggen viser; Feil - Kilde(Atapi) - EventID(11) ca hvert tiende sekund med teksten: Driveren oppdaget en feil på styreren på \Device\Ide\IdePort3. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at det er diskkontrolleren som er ødelagt, men siden feilen flytter på seg når jeg flytter om på portene, og min andre SSD fungerer flott i IdePort3 f.eks. så er jeg ganske sikker på at dette er ssd enheten. På tide å ta kontakt med RMA avdelingen til MPX?

Endret av SilentNET
Lenke til kommentar

Ser at Corsair har en tendens til å skylde på satakabelen hvis man har bsod og freeze problemer, hvor viktig er det egentlig å ha nøyaktig riktig kabel?

Er ikke en kabel som fulgte med hovedkortet god nok lenger?

Edit: skal sies at det er et hk med sata600 som jeg da regner med medfølger sata600 kabler :p

Endret av Kuldesjokk
Lenke til kommentar

En av mine 160GB Intel G2 enheter har nå begynt å oppføre seg veldig merkelig.

...

 

Fikk du kjørt en rensing?

 

 

Ser at Corsair har en tendens til å skylde på satakabelen hvis man har bsod og freeze problemer, hvor viktig er det egentlig å ha nøyaktig riktig kabel?

...

 

Hvis kabelen er av god kvalitet skal det ikke ha noe å si, kvaliteten på medfølgende kabler er normalt sett kurant men det er absolutt verdt å prøve en annen dersom man har problemer.

Endret av Anvil
Lenke til kommentar

Sitter å vurderer en Vertex 3, men er veldig usikker på grunn av alle problemene med SandForce SF-2200. Har sett igjennom hele tråden på OCZ forumet, men ser at det fremdeles er brukere som opplever problemer. Noen som har erfaringer å dele?

 

Har agility 3 120 og den har samme kontrollen. Ble merkbart bedre med fw 11, men når jeg kom hjem i dag var det til bios bildet og ingen disk funnet i kontrolleren. Så problemet vedvarer enda :(

 

 

 

 

 

Har en vertex 3 max iops 120 på tur, men tviler på det blir noe bedre siden det er samme kontroller på den. Men verdt å prøve, for diskene er rå når de virker.

 

 

Lenke til kommentar

En av mine 160GB Intel G2 enheter har nå begynt å oppføre seg veldig merkelig.

...

 

Fikk du kjørt en rensing?

 

Fikk faktisk ikke kjørt HDDerase 3.3. Booter fra cd'n som vanlig, svarer Y, N for neste side og Y. Kommer til bildet som sier "HDDerase bla bla" på toppen, innrammet liksom. Også står bare markøren å blinker evig. Har prøvd flere ganger. Både i IDE og AHCI. Med og uten SSDene plugget inn. Den bare henger uansett. Det har fungert fint med samme cd og versjon av HDDerase tidligere.

 

Har dog flyttet OS installasjonen over til den andre enheten, så får jeg klare meg uten den mest sannsynlig ødelagte enheten fram til jeg får sjekket den skikkelig/sendt den tilbake.

Lenke til kommentar

I tillegg til IDE, har du prøvd å sette modus til "Compatible" el.?

Men ellers tror jeg Ourasi sa at man måtte bruke HDDerase v4.0 samt en fix han har for å få det til å funke på P67.

 

Såvidt jeg vet fungerer ikke 3.3 med P67. Hør med Ourasi :)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...