Gå til innhold

21 dagers fravær, miste stipend?


medlem-130744

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg har 21dager med fravær og læreren min sier at jeg vil miste stipendet, stemmer dette?

skall det så lite til for og miste stipendet/må betale tilbake?

 

ja, 21 dager er masse.

Nei det stememr ikke. Jeg hadde vel ca 6 mnd fravær. Hadde ikke giddet og levert sluttmelding. Skolen kastet meg ut og jeg måtte betale tilbake 100 kr eller noe. Så ikke vær redd. Fullfør året, ikke få mer fravær dette semestere så går alt bra! Lykke til :)

Lenke til kommentar

etter det jeg kan lese betyr det vel at du ikke får mer stipend iallefall dette skoleåret, og at de i tilleg kan vurdere om de skal gjøre om deler eller hele beløpet du har fått utbetalt fremm til nå til lån (du må betale tilbake).

 

men, det står jo også at det er skolen som må melde ifra. så er læreren din sur og jævelig har han sikkert meldt ifra om at du har høyt fravær. men med 21 dager skulle en nesten tro det heller var snakk om å skremme deg litt siden det er helt klart du skulker en hel uke. men at læreren vurderer det er iallefall sikkert, så du burde jo iallefall ikke få mer fravær, så venter du og hører.

Lenke til kommentar

Etter tyve dager fravær - med eller uten legeerklæring - vil man miste elevstatusen sin. Eller man skal miste sin elevstatus. Dette skal i praksis bety at du skal miste din plass på skolen, og stipendet du har fått utbetalt så langt vil bli omgjort til lån.

 

For din egen skyld håper jeg du har snakket med ledelsen på skolen din for å finne ut av ting.

Lenke til kommentar
Etter tyve dager fravær - med eller uten legeerklæring - vil man miste elevstatusen sin. Eller man skal miste sin elevstatus.

Hvor står det? Jeg har hatt sikkert ti stykker over de tre årene på videregående med langt over en måned fravær. Et par av dem skulket som regel sammen, og hadde noen og 70 dager uten å miste verken elevstatus eller stipend.

Lenke til kommentar

Hmm jeg prøvde å finne kilder men fant det ikke. Dette er hva rektor forteller min skole, og jeg syns å huske at hun sa at dette sto i opplæringsloven. Om det er ønskelig kan jeg finne ut dette på onsdag da vi har ord. skole igjen.

 

Hun sa deretter også at det er svært få skoler som faktisk følger disse reglene.

 

Lånekassen:

"Skolen skal melde fra om ulegitimert (udokumentert) fravær på mer enn 20 dager per halvår/semester; Fravær som skyldes sykdom eller annen legitimert årsak skal meldes"

Lenke til kommentar
Hun sa deretter også at det er svært få skoler som faktisk følger disse reglene.

Ding ding.

 

Det er synd for de som mangler snittet til å komme inn, men som har motivasjonen til å stå på hele året, at noen tar opp en skoleplass. Da snakker jeg om de som skulker mye og får 2 i snitt, som følge av læreres dumsnillhet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...