Gå til innhold

Vurderer å melde meg inn i politisk parti


Anbefalte innlegg

Hei forumfolk!

 

Jeg er generelt veldig interessert i politikk, og vurderer derfor å melde meg inn i et parti.

 

Primært står valget imellom AP eller SV, men om noen mener noe annet er jeg takknemlig for alle innspill.

 

Har selvfølgelig satt meg inn i partiprogrammer og lignende, men tenker at det kan være lurt å sanke informasjon/innspill flere steder enn bare partisider og aviser.

 

Edit: Jeg er en gutt på 17 år. Jeg er heller ikke helt sikker på hva jeg stemmer neste valg.

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spår at du kommer til å få høre mye dritt om SV her snart. Ordet "sosialist" kommer til å bli slengt rundt av folk som ikke er helt sikre på hva det betyr, men at det er ganske skummelt.

 

Hvilke saker er det du bryr deg mest om? Er du opptatt av sosial omfordeling? Er du opptatt av skoleverket? Helsesystemet? Skatter?

Lenke til kommentar

Om noen begynner å slenge drittord er ikke deres råd mye verdt for meg.

 

Jeg er veldig for en sterk stat, der velferdsordningene er rike og fungerer godt.

Høye skatter mener jeg er viktig, og at de rike bør beskattes hardere en arbeiderklassen. Folk vil hevde at det er urettferdig, men jeg mener at de som har tjent seg rike i Norge skylder samfunnet såpass.

 

For meg er det viktig at de gamle blir tatt godt vare på, for det er tross alt de som har bygd det rike Norge vi har i dag. Selv om jeg selv er elev på vidergående mener jeg altså at de gamle fortjener langt mer kake.

 

Skolen burde også fått mer penger, men alle kan ikke få alt og jeg mener at de eldre faktisk er viktigere.

 

Miljøet vårt mener jeg er viktig å ta vare på, både det vi har i Norge, men også ellers i verden. Dette bør prioriteres høyt. Et parti som får min støtte må være tøffe nok til å kunne ta upopulære avgjørelser som gagner klimaet.

 

Generelt sett vil jeg si at mine tanker ligger langt til venstre.

Jeg håper at vi i Norge kan få et så klasseløst samfunn som mulig, uten at det blir helt klasseløst. Ja det MÅ nok lønne seg å bli lege fremfor avisbud, og privat næringsliv må eksistere, men i mindre grad enn det vi har nå. Også i langt mer kontrollerte former.

Lenke til kommentar
Personlig så er jeg med i Unge Høyre, og jeg er godt fornøyd med det valget. UH vil i all hovedsak ha bedre frihet til folket, og mindre baksetekjøring, altså at staten skal fortelle deg hva du vil.

 

Ja, og akkurat det med stor frihet til enkeltindividet er også noe jeg synes er en god tanke.

Derfor jeg i teorien liker kommunisme veldig godt, men har dessverre innsett at det sannsynligvis aldri kommer til å virke i praksis.

Ellers er mine ankepunkter mot Høyre at de fører en for forsiktig skattepolitikk, og er redd for at under en Høyre-regjering vil mye av rikdommen vi har i Norge spres på færre hender, og vi vil få flere topptunge selskaper og en fattigere arbeiderklasse.

 

Det høres for mine ører ut som om SV er et ganske godt valg for deg.

 

Er det jeg også tror.

 

 

Takker for gode svar til begge to :)

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Det triste er at ideen høres god ut, men resultatet blir noe helt annet. Alle får det godt, rent materielt sett ja. Men friheten? Hvor blir det av den? Jeg synes også det blir å ta litt for hardt i å faktisk tro at staten Norge kan forsørge absolutt alle som bor her.

 

Tror nok staten vil gjøre en bedre jobb da den er mer stabil, og ikke er nødt å gjøre nedskjæringer over alt for å gå konkurs. Et statsbudsjett vil være langt mer stabilt enn budsjettet til et privateid selskap.

Staten styrer nok heller ikke etter samme profittpornoen som jeg har fått inntrykket av at mange privateide selskap gjør, og det er bra, veldig bra for både arbeidere og konsumenter.

 

Ser også klart negative sider ved en sterk stat (bare å se på tidligere land som har tatt den ideologien langt det), og er ikke alt der jeg er for heller, men jeg mener allikevel at flere vil tjene på en venstrevridd politikk.

 

 

Er vel såpass stor bredde mellom venstre- og høyresiden på dette forumet, at jeg ville tatt valget selv. Uten "kloke" innspill fra andre.

Sånn bortsett fra det er jeg ganske enig i hva Arinomi skriver

 

Jeg vet det. Mange som først mener noe har tendens til å ta det veldig langt når de først er i gang. Mener allikevel at det er interessant og viktig å sjekke ut folks meninger og synspunkter.

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Jeg er generelt veldig interessert i politikk, og vurderer derfor å melde meg inn i et parti.

 

Primært står valget imellom AP eller SV, men om noen mener noe annet er jeg takknemlig for alle innspill.

Dersom du tar i mot råd fra andre om hva du skal stemme eller hvilket parti du skal melde deg inn i, vil jeg fraråde deg å gjøre noen av delene.

 

Mitt beste råd. :-)

 

edit: skrivefeil

Endret av Drola
Lenke til kommentar
Jeg er generelt veldig interessert i politikk, og vurderer derfor å melde meg inn i et parti.

 

Primært står valget imellom AP eller SV, men om noen mener noe annet er jeg takknemlig for alle innspill.

Dersom du tar i mot råd fra andre om hva du skal stemme eller hvilket parti du skal melde deg inn i, vil jeg fraråde deg å gjøre noen av delene.

 

Mitt beste råd. :-)

 

edit: skrivefeil

 

Skjønner hva du mener, men gjør ikke dette fordi jeg er vinglete og ikke helt vet hva jeg vil.

Gjør dette for å kunne ha mer tyngde i den beslutningen jeg gjør. Ingen skal fortelle meg hva jeg ender opp med, men gode argumenter er viktige for meg. Vil helst vite hva jeg gjør, og da er det jeg gjør nå en veldig god måte å lære mer om emnet, for senere å kunne ta et bedre valg.

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Bjarnemann: Har du tenkt på Miløpartiet De Grønne? De har tatt det de anser som det beste fra flere -ismer og jobber for et økologisk og bærekraftig samfunn som nok ligger ganske så langt som til venstre som det du er. :)

 

Dog litt trist å aldri få gjennomslag for noe. :p

 

Var det jeg også tenkte :p

 

Men skal se på de :)

Lenke til kommentar

Det er jo selvfølgelig ett av mange vurderingsspørsmål. Hvor stor skal staten være? Hvor mye skal det skattes, hvor mye velferd har man råd til å gi til de som ikke kan jobbe på bekostning av de som jobber?

 

Først og fremst, hvis staten blir enda sterkere og skattene går opp, så får man en situasjon der enkelte bedrifter nedprioriterer prosjekter fordi de koster for mye for bedriften. Men ikke bare skattemengden det er snakk om, vi snakker også om pengemengden staten pumper inn (som kan føre til høyere renter fra sentralbanken, noe som går hardt utover bedrifter).

 

Kan statens rolle erstatte det bedriftene gjør? Nei, den kan ikke det. Men det den kan er selvfølgelig å investere i sosiale tjenester. Det som gjelder er å finne en balanse der. Personlig er jeg av oppfattelsen av at AP er langt mer praktiske i den tilnærmingen enn det SV er. Så med andre ord får du de tingene du ønsker, uten at det går altfor hardt utover private. Fordi at man svekker økonomien sin ved å ha en altfor sterk stat som ikke gir det private spillerom, noe som er en hardere og hardere trend jo lengre ut man kommer i "statssterke partier".

 

Problemet er jo selvfølgelig det at det blir for dyrt å oppretteholde ett høyt velferdsnivå for befolkningen som ikke er kapable til å jobbe. Vi har en god del gratispassasjer i systemet vårt, det får man selvfølgelig alltid ved slike system. Og man burde gjøre det man kan for å ikke gjøre det altfor lukrativt, men balansere de slikt at de fleste kan leve gode liv, uten at det går på bekostning av de som jobber. Du er enig her?

 

Du støtter individuell frihet, vel, med den friheten så får man også forskjeller selvfølgelig. Ett avisbud i Norge tjener ganske godt i all betraktning, en lege tjener betydelig mer, fordi han har en langt viktigere rolle i samfunnet, og en betydelig vanskeligere jobb. Det å skatte ihjel lukrative (men harde jobber) er kanskje ikke retningen å gå hvis man skal oppretteholde friheten og ikke minst rettferdigheten i samfunnet. Du sier jo du ønsker så tilnærmet nære lønner som mulig, men du burde vurdere om det virkelig er rettferdig.

 

Men, du kan jo ikke bare vurdere innenrikspolitikk, tenk utenriks også, SV ønsker såvidt jeg er bekjent å ha oss ut av NATO og vil aller helst ikke delta i internasjonale prosjekter. De vil med andre ord jobbe for å rasere det største sikkerhetspolitiske virkemidlet vårt internasjonalt.

 

Alt i alt så vil jeg anbefale AP av disse to alternativene, det langt mer rasjonelle alternativet.

Endret av Rampage
Lenke til kommentar
Du er bare 17. Kanskje du burde la det bli med tanken. Det du mener i dag trenger ikke å ligne noe særlig på det du kommer til å mene om noen ganske få år, men ved å melde deg inn i en organisasjon bygget opp rundt bestemte meninger strammer du nærmest uungåelig inn rommet for utvikling av dine egne.

 

Er egentlig ikke enig med deg. Det er ikke veldig vanskelig å melde seg ut av et parti man er uenig med. Det er ikke en sekt det er snakk om heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...