Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Ad pentax adapter f 1.7x så mister jeg ikke halvannet trinn på min 50-135 mm men tre trinn fra 2.8 til 4.5. er det noen innstillinger i menyen jeg har oversett. Trodde vel det var "plug n play" i utgangspunktet. Så må jeg foreta noen endringer i menyen på mitt GX-10 kamera?

 

I moderne digitale kamera oppgis også halve og tredjedels - verdier. Det er ikke rart at du blir litt forvirra.. Men som brukeren www før svarte så er det altså ett trinn fra f.2,8 til f.4 . Da *mister*du halvparten av lyset , og f.4.5 er da ett trinn + litt til .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såg ein annonse frå Coop OBS! for eit par dagar sidan, der dei faktisk averterte eit K-M til salgs, med 18-55 WR(?). Heile pakka kosta 1490,- eller noko i den duren. Kameraet var rett nok omtala som "K-modell", så dei kan ikkje ha sett seg så grundig inn i sakene. Det var minimalt med info utanom dette.

 

Er ikkje sikker på om den slags annonsering er så bra for Pentax sit "omdømme", men dei får no forhåpentlegvis Pentax ut til folket, i det minste.

Lenke til kommentar

Jeg er 99% sikker på at det er snakk om Pentax K-m med kit-objektivet Pentax smc DA L 18-55mm f3.5-5.6 AL.

 

WR er nok også en skrivefeil. Jeg tviler sterkt på at Pentax selger WR-objektivet i kit med K-m et eneste sted i verden. Og hvis de hadde gjort det så ville det ikke vært mye poeng med værtettet objtkiv pluss ikke værtettet kamera.

Lenke til kommentar

Er det noen pentaxmennesker der ute som kunne tenkt seg en samling til våren/sommern? Ser for meg en helg med foto og fotoprat ikke minst ( og mysing på utstyr) , på ett dertil egnet sted.

 

Her i Møre og Romsdal er det mange egnede steder, både lokalitetsmessig og fotomessig. Kanskje man kunne få de med mest kunnskap innenfor diverse emner , til å holde enkle foredrag ? Eller kan man leie inn ekstern ekspertise kanskje?

Her er det muligheter til fotografering av heftig natur, og dyreliv i sjø, på land og i lufta :)

 

Har du noen tanker eller du vil melde din interesse, så send meg en Pm ..?

 

Jeg tror det kan gjøres , tror du ? :)

Lenke til kommentar
Da gjenstår det bare å finne midtpunktet mellom alle som synes dette er en god idè. Jeg er interessert i alle fall :)

 

Møre og Romsdal er et flott fylke, uten tvil. Men skal en reise fra sør i Rogaland så blir det fryktelig mye ferjer og kjøring for en helg. Fly er et alternativ, men da blir det by som Molde eller Ålesund og noe farting rundt om blir vel da vanskeligere? Det bør i allefall være i nærheten av en flyplass som både SAS og Norwegian flyr til. Det hjelper stort sett ganske bra på billettprisene.

Lenke til kommentar
Jeg er 99% sikker på at det er snakk om Pentax K-m med kit-objektivet Pentax smc DA L 18-55mm f3.5-5.6 AL.

Må innrømma at hukommelsen min er litt vag når det gjeld objektivet. Difor sette eg eit spørsmålsteikn i parentes etter WR. Det kan henda at det ikkje sto WR, og det kan henda at det sto WR, men berre fordi ein eller annan på marknadsføringsavdelinga hos Coop Obs! hadde høyrt om noko WR-greier på Pentax-objektiva, og slengte på ein WR i teksten berre sånn i tilfelle. :roll:

Lenke til kommentar

@ de som er interessert i denne turen : Skal vi holde kontakten og diskusjonen her inne , eller er det andre måter som er bedre?

Hvis alle har tilgang til Fjesboka for eks..?

 

@ Euklid; Er det ett fåtall helger der du er opptatt, eller er det ett fåtall helger du er ledig ? Send gjerne forslag på helger som kunne passe

 

@Fotoralf ; Direkte fra Stvgr til Kr. sund . Rimelige billetter ofte . Sas/Widerøe Har sønnen min på Ms Gann , så jeg vet :) . Også billetter til Molde via Osl med Sas/Norwegian . Begge byer er innenfor min radius for å hente, så det ser jeg ikke på som ett problem.

Blir man mange nok , så er minibuss løsning. Har sert for denslags .

 

Innenfor akseptabel reiseavstand ligger :

 

Ona fyr: (Google :)) med muligheter for havrafting og denslags galskap, øyene der ute gir mange motiver . http://www.classicnorway.no/default.aspx?m...t.asp?pageID=73

 

Mardalsfossen : Europas høyeste foss . Kan sees og oppleves både fra bunn og topp

post-152982-1261069273_thumb.jpg

 

Atlanterhavsveien , der det også ligger ett av overnattingsalternativene ute på en øy .

 

Trollveggen, Trollstigen , Ålesund, Molde, Kristiansund, og Åndalsnes.

 

Runde ligger litt lenger vekk , men det er sikkert fullt mulig å arrangere noe der også

 

Lokalt finnes også noen som driver med åteutsetting for å fotografere fugl og dyr . Store stammer av rådyr og hjort. Storfugl

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...